Sofies Wellness

Alla inlägg under december 2011

Av Sofie - 7 december 2011 07:59


     


 x Sportknäcke med kokt ägg och pesto

x Naturell yoghurt med dinkelflingor, cashewnötter och hallon


Planen var idag att göra en enkel frukost, och inget nytt och konstigt. Jag vet inte riktigt om man definiera denna frukost som enkel, men kanske lite enklare än de jag brukar göra. Det var bara att kasta ner några ägg i en kastrull och få det att koka, och under de 8 min de kokade blanda dinkelflingor och yoghurt, hacka över lite cashewnötter och ta fram lite hallon ut frysen, ta fram sportknäcke och pesto. Och sedan när de 8 min gått, skala äggen och skära i bitar och lägga på knäckebröden, och KLART! På nästan 10 min :)


Idag: Lång skoldag (med kemi prov :S) och sedan besök på en gymnasieskola som har öppet hus!


 

Min nya knäckebröds favorit är sportknäcke, krispigt och supergott! 

Av Sofie - 6 december 2011 17:00


              

Bönor har dåligt rykte. På min skola tror jag det endast är jag, några tjejer i min klass och lärarna i skolan som tar bönorna som nästan alltid finns på salladsbordet i skolmatsalen. Det är synd för det är faktiskt god, billig, enkelgjord och nyttig mat! Många vet dock kanske inte hur de ska tillaga bönor så att det blir gott:


Ugngjord bönsallad


1. Blanda valfri mängd sojabönor (färdigkokta på burk eller bönor som du har kokat själv), hackad färsk basilika, halverade körsbärstomater, pressad vitlök, balsamvinäger, olivolja och salt/peppar!

2. Lägg i en ugnsäker form, och låt stå i ugnen i ca 25-30 min på 200 g. Klart, servera med en köttbit/fisk/kyckling och en sallad/bulgur!


Gårdagens middag bestående av bönsallad, bulgur, sallad och köttfärslimpa! 


Har ni några bra recept med bönor? Tipsa mig gärna :)

Av Sofie - 6 december 2011 07:47


 


 x Råg/Bulgurgröt med päron och mjölk


Såhär gör ni denna energirika gröt: Koka upp 2 dl vatten, 3/4 dl rågflingor, 3/4 dl färdigkokt bulgur, kardemumma och salt i en kastrull. Sänk värmen och blanda i några grovhackade cashewnötter och nästan 1 helt rivet päron, låt puttra så lång tid det behöver till en geggig gröt (ca 5 min). Precis innan servering blanda i 1 rå äggvita. Ät med resten av päronet i tärningar och mjölk!


Supergott!


Den råa äggvitan är inte nödvändig, den gör det bara lite mer energirikt, oftast brukar jag äta ett kokt ägg istället till gröt, men jag hade inga färdigkokta i kylskåpet och jag orkade inte koka några :P 


Skoldagen idag kommer nog bli rolig. Idrott (aerobics), dubbeltimme i hemkunskap (vi ska baka lussebullar), franska och sen slutar vi tidigt som vanligt :D

Av Sofie - 5 december 2011 20:14


 


Jag har tipsat om det innan, men jag gör det igen. Blanda valfria frysta bär+kesella och mosa/mixa ihop det till en gegga, och om du hinner så ställ in det 30-60 min i frysen så har du din egna glass.


Igår till kvällsmellis gjorde jag en variant med fryst bärmix (på gojibär, hallon, blåbär, havtorn, björnbär) som jag mosade ihop med lika mycket kesella och sedan lite råa kakaonibs. Supergott var det!


 

  Innan jag hade blandat ihop det hela :)

Av Sofie - 5 december 2011 13:15


     

Tillsammans med ruccola/riven morot/squash sallad och kokt potatis

Igår gjorde jag ett recept ur Hälsokokboken (jag älskar denna bok, alla borde ha den, perfekt julklapp till någon fin person?), som blev supergott:

 

Det fanns ingen gul squash i min affär så det blev en hel grön istället, och basilikan hällde jag på allt och inte bara fisken

Innan ugnen

Nu fotade jag ett recept ur en kokbok, jag undrar hur mycket man egentligen får kopiera ur en bok, jag menar författarna vill ju inte att man lägger ut hela på nätet såklart, men om man lägger ut något och man skriver tydligt var det kommer ifrån, då gör man ju de en rejäl tjänst med reklam, någon som vet mer om detta?

Av Sofie - 5 december 2011 07:55


      


x Blåbär/kiwi yoghurt (mixa snabbt ihop naturell yoghurt+blåbär+kiwi) med pepparkaksmüsli (http://food-and-health-in-my-way.bloggplatsen.se/2011/12/03/6790357-recept-krispig-musli-med-jultouch/)

x Äggröra med kalkon och basilika (rör ihop 2 ägg, strimlad kalkon, basilika, salt o en skvätt mjölk, sätt på en platta och rör hela tiden)


Måndag igen, det känns lite segt men man får tänka att det är mindre än 3 veckor kvar nu!


Dagens frukost blev som vanligt väldigt god. Egenmixad fruktyoghurt är godast. Jag har hört många fråga hur jag orkar göra sådana här frukostar och hur jag hinner. Jag tog tiden idag från att jag kom in i köket tills jag hade fotat klart och satt mig ner för att äta. Mindre än 20 minuter tog det, och det tycker jag det är värt. Alla lägger ju ner mer tid på middag, varför inte då frukosten? Särskilt med tanke på att man brukar säga att frukosten är det viktigaste målet på dagen.


Nu ska jag fixa mig inför skolan, ha en grym dag!


Supergott D 


Av Sofie - 4 december 2011 20:36


Sitter just nu i myskläder och kollar på Allt för Sverige och fixar saker inför den kommande veckan!


Jag älskar bloggar. Och följer många på bloglovin, andra mat/hälsobloggar, men även vanliga livsstilsbloggar, fotobloggar, kompisars bloggar, kändisbloggar och träningsbloggar!

Ni vet väl att ni kan följa min blogg på bloglovin här:

 http://www.bloglovin.com/blog/2602887/food-and-health-in-my-way/follow


Jag vill hursomhelst nu ha bloggtips av er. Tipsa om era egna bloggar och/eller andra bra bloggar som ni själva läser. Släng in en kommentar i detta inlägg med länkar. Jag lovar att kolla på alla. Det behöver inte alls vara mat/hälsobloggar utan bara bloggar som är bra! Då vore jag jätteglad :D


Passa på nu att göra reklam för era bloggar! Ha en trevlig kväll!!!

Förövrigt kan ni få en liten förkik på kvällens middag, recept kommer upp imorgon:

 

Av Sofie - 4 december 2011 16:30

   

    


I affären med mamma häromdagen såg jag en frukt jag aldrig sett förut nämligen Persimon, så jag tvingade mamma att köpa ett par. Väl hemma fick jag googla runt för att ta reda på lite mer fakta om frukten:


Persimon (kaki) är en art i familj ebenholtsväxter. Det är ett lövfällande träd som kan bli över 10 m högt. Bladen är äggrunda till ovala, blommorna rosa. Den härstammar från Östasien där flera sorter förekommit i odling sedan 500-talet. Det finns även en mindre ätlig nordamerikansk art (Diospyros virginiana) benämnd persimon.


Frukt och fruktkött är orange eller gul, till form och konsistens liknande en tomat. Omogen frukt är oätlig p.g.a hög halt av garvsyra. Mogen frukt är geléartad med söt fyllig smak påminnande om plommon. Den kan ätas med sked, kokas eller kanderas. Frukten är rik på vitamin A.

 

Säsong: Oktober - mars


Jag tyckte smaken var som en blandning av melon och plommon, men ändå inte, väldigt svår smak att beskriva. Men väldigt gott var det. Har ni ätit persimon någon gång?


Dagens mellis blev med persimon:

 

Naturell yoghurt, persimon och kakaonibs! 


Sök i bloggen

Translate

Presentation


Välkommen till en blogg skriven av en 18-årig tjej från Stockholm om mat och hälsa! Här inspirerar jag till en hälsosam livsstil som håller på längre sikt utan dieter, kalorier och vikttänk! Jag älskar att testa nya recept och hitta på mina egna, dessa re

Följ bloggen på bloglovin

Nyttigt Gottis

Kontakta mig

                      Mail:

foodandhealthinmyway@yahoo.se

 

Instagram: sooofieee

Fråga mig

116 besvarade frågor

Middagsrecept

Topp-12 "Chokladigt"

 

Inlägg om vikt och kalorier

   

Superfood Guide

Nyttiga frukostmuffins

Kategorier

Vegetariskt

Pannkaksrecept

Andra inspirerande bloggar

Läsarfrågor med svar

Hitta recept

Matbloggstoppen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
31
<<< December 2011 >>>

Arkiv

Bloggar om mat

Matklubbens Topplista

Senaste inläggen

Omröstning

Varför läser du min blogg?
 För recepten
 För frukostinläggen
 För inspirationen
 För bilderna
 För att du känner mig personligen
 Annat (kommentera gärna vad då)
 Det är första gången jag besöker bloggen
 Flera av anledningarna

RSS

Hälsobloggstoppen


Ovido - Quiz & Flashcards