Sofies Wellness

Fråga mig

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Fråga


 

Besvarade frågor

 
Ingen bild

intresserad läsare

13 september 2014 20:17

Kan inte du börja skirva hur mkt kalorier det är i en portion av allt du gör? :)

Sofie

15 september 2014 18:10

Jag har svarat på din fråga i detta inlägg: http://sofieswellness.bloggplatsen.se/2014/09/15/10860705-helgen-och-lasarfragor/

 
Ingen bild

Anonym :)

25 maj 2014 17:26

Hej! Älskar din blogg, blir väldigt inspirerad! Skulle du kunna tänka dig att skriva lite mer om din träning och lägga upp bilder när du tränar?

Sofie

25 maj 2014 22:04

Tack vad kul :) Jo jag skulle kunna skriva mer om träning. Just nu håller jag på att experimentera lite hur jag vill att formatet på min blogg och dess fokus ska vara. Har blivit mycket mat innan, men jag vill fokusera mer på hälsa i allmänhet och då ingår ju även träning :) Får se hur det blir i framtiden!

 
Ingen bild

lizadahl_85@hotmail.com

21 maj 2014 20:17

Jag gillar din blogg jätte mycket!! Jag hoppas du inte lägger ner den. Skriver av dina recept om det är ok. Så mycket godare blir allt att äta. Gillas starkt!!
Hälsningar Lisa

Sofie

25 maj 2014 22:02

Tack vad glad jag blir :)

 
Ingen bild

David

12 april 2014 15:29

Hejsan!
Najs blogg med många bra recept! Jag har dock en önskan!
Ifall du skulle kunna ha med ungefär hur mycket kalorier/kolhydrater/fett/protein det är i recepten. Går ju ganska enkelt att fixa själv i efterhand men skulle vara bra att ha en översikt innan man testar ett recept.
Tack för en bra blogg :)

Sofie

17 maj 2014 12:52

Tack :)
Eftersom jag inte räknar kalorier, kolkydrater, fett eller protein och tror att det kan leda till osunda tankar så kommer jag fortsätta att inte skriva ut det. Om man vill göra det så får man räkna själv :)

 
Ingen bild

M. JL

10 mars 2014 11:23

Sofie, jag tycker att du är jätteduktig! Du är ung men har redan lärt dig mycket kunskap som många äldre människor inte har minsta förståelse om. Bra för dig och bra för din omgivning. Fortsätt ta hand om dig! / M. JL

Sofie

21 mars 2014 20:12

Tack detsamma :D

 
Ingen bild

naja

1 mars 2014 23:36

Har du några planer på byta bloggportal till en ''finare'' eller så i framtiden?

Din blogg är ju rätt stor, och tja... tror faktiskt det bara skulle ge dig mer läsare i om du bytte portal eller så.

Sofie

21 mars 2014 20:11

Jag tycker bloggplatsen fortfarande fungerar bra. Den är enkel att använda och ser ganska bra ut. Men visst har jag funderat på att byta eftersom det inte är många som känner till bloggplatsen. Problemet är väl främst att jag inte är så teknisk av mig och vet inte hur allt fungerar med att föra över inlägg etc. Just nu tycker jag bloggplasten fungerar bra eftersom det är så smidigt men jag är öppen för förslag om någon vill samarbeta och hjälpa mig.

 
Ingen bild

Jonna

1 juli 2013 17:40

Hej! Är så himla sugen på att göra nötsmör, och har hittat ett inlägg där du skriver hur det bör göras, men jag är lite orolig över när nötterna ska rostas. Omättade fetter förstörs ju när de utsätts för hög värme, och 225 grader är ju väldigt mycket, speciellt om de ska vara inne i upp till 15 minuter, och jag undrar om de nyttiga fetterna då istället blir onyttiga? Är nötsmör onyttigare än vanliga nötter?
Jätte fin blogg du har! Hjälper mig jätte mycket med min kost, och jag får massor av bra tips och lever mycket sundare nu sen jag började läsa den!

Sofie

5 juli 2013 19:39

Hej tack :)
Det har jag faktiskt inte tänkt på, jag har ingen aning. Men om du är orolig kan du rosta på lägre temperatur längre tid, eller inte rosta alls :D

 
Ingen bild

Sussie

25 maj 2013 14:59

Förstör man inte den nyttiga maten när den micras?

Sofie

5 juli 2013 19:38

Den här frågan får jag ofta då jag micrar mycket av min mat eftersom att det går så mycket snabbare.

Enligt Livsmedelsverket finns det inga studier som säger att uppvärmning i micro skulle påverka näringsämnena mer negativt än uppvärmning på vanligt sätt, snarare tvärtom. Citat från Livsmedelsverket "När man lagar mat i mikrovågsugnen kokas vattnet i maten. Det finns flera studier som undersökt vad som händer vid matlagning i mikrovågsugn. I de flesta fall visar de endast små förändringar. Dessa är vanligtvis mindre än de som uppkommer vid vanlig kokning och stekning. Om man däremot upphettar längre och intensivare än vad man normalt gör blir det en del förluster av näringsämnen." Men denna förlust av näringsämnen om man upphetar för länge/för intensivt kan lika väl ske om du kokar eller steker.

Men en sak jag tycker man ska vara supernoga med är att ALDRIG micra något som innehåller plast (plastskål, plastmatlåda, plastsked, plastkopp, plastfolie...). I plast finns det så mycket farliga kemikalier och när den upphettas åker det rakt in i maten som sedan åker först klass in i kroppen. Helst tror jag att man ska använda så lite plast som möjligt, men det är ju oundvikligt, men att ta bort det helt vid micro/annan uppvärmning är ett jättebra och viktigt första steg.

 
Ingen bild

Hanna

22 maj 2013 21:45

Går du upp tidigare varje morgon för att hinna göra alla dessa frukostar eller vet du om någon smakar bra uppvärmd i mikro så man kan göra den kvällen innan? :)

Sofie

5 juli 2013 19:36

Jag går upp lite tidigare varje morgon för att jag alltid ska få en bra frukost. Det är inget jag tänker över, det är en vana nu. Jag vet att jag mår så mycket bättre om jag får experimentera lite i köket, äta bra frukost och få en lugn stund innan jag börjar dagen på "riktigt", den extra kvarten ger mig så mycket mer än att sova de extra minuterna.

 
Ingen bild

Malin

18 maj 2013 22:36

Hej,
Jag undrar vad davos är för något?

Sofie

5 juli 2013 19:36

Jag antar att du menar davosgröt? Ärligt talat vet jag inte vad själva davos står för. Men davosgröt är helt enkelt gryn som man blandar med yoghurt/kvarg och sedan låter gegga ihop sig (gärna över natten i kylskåpet). Sedan kan man smaksätta davosgröten genom att ha olika saker i och/eller på som kryddor, frukt, bär, nötsmör, frön, kakao.

Sök i bloggen

Translate

Presentation


Välkommen till en blogg skriven av en 18-årig tjej från Stockholm om mat och hälsa! Här inspirerar jag till en hälsosam livsstil som håller på längre sikt utan dieter, kalorier och vikttänk! Jag älskar att testa nya recept och hitta på mina egna, dessa re

Följ bloggen på bloglovin

Nyttigt Gottis

Kontakta mig

                      Mail:

foodandhealthinmyway@yahoo.se

 

Instagram: sooofieee

Fråga mig

116 besvarade frågor

Middagsrecept

Topp-12 "Chokladigt"

 

Inlägg om vikt och kalorier

   

Superfood Guide

Nyttiga frukostmuffins

Kategorier

Vegetariskt

Pannkaksrecept

Andra inspirerande bloggar

Läsarfrågor med svar

Hitta recept

Matbloggstoppen

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2014
>>>

Arkiv

Bloggar om mat

Matklubbens Topplista

Senaste inläggen

Omröstning

Varför läser du min blogg?
 För recepten
 För frukostinläggen
 För inspirationen
 För bilderna
 För att du känner mig personligen
 Annat (kommentera gärna vad då)
 Det är första gången jag besöker bloggen
 Flera av anledningarna

RSS

Hälsobloggstoppen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se