Direktlänk till inlägg 7 oktober 2012
Jag mixade ihop en ny variant nötsmör tidigare idag:
Pekansmör med solroscrunch (1 liten burk)
2 dl pekannötter
1/2-1 tsk havssalt
en skvätt naturell olja (rapsolja eller kokosolja)
3/4 dl solroskärnor
1. Lägg pekannötterna på en bakplåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen på 225 grader i ca 5 min (kolla noga så att de inte bränns). Låt svalna något.
2. Mixa till ett smör i en matberedare, kan ta några minuter. Smaka av med salt. Och mixa med en skvätt olja om du vill ha det krämigare.
3. Lägg i solroskärnorna och mixa några gånger med puls. Kärnorna ska nämligen inte helt mixas sönder utan vara crunchiga i.
4. Förvara i en burk i kylskåpet!
Satt fint på riskakor tillsammans med kiwi och gojibär:
Gott men favoriterna är nog fortfarande jordnötssmör, mandelsmör och cashew/paranötssmör. För er som aldrig gjort nötsmör tidigare kan jag ta det snabbt igen. Rosta några nävar nötter i ugnen, mixa till smör i en matberedare, smaka av med salt och ev. en skvätt olja! Klart :D
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 |
14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 |
24 | 25 |
26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|