Sofies Wellness

Alla inlägg under januari 2013

Av Sofie - 11 januari 2013 16:54


 


Dagens frukost:

x Chiagröt med kakao/kaffe toppat med kvarg, hallon, mango, gojibär och mandelsmör


Chiagröt med kakao/kaffe (1 person): Vispa ihop med en gaffel 1/2 msk chiafrön och 1 dl mjölk, vispa även med 3/4 dl fiberhavregryn/havregryn4 tsk kakao, 2 krm kaffepulver, 1 krm vaniljpulver och 1/2 mosad banan. Vispa hela tiden, meningen är att chiafröna ska svälla! Ställ in i kylskåpet över natten då sväller chiafröna helt. På morgonen tar du ut och toppar med vad du vill!!


Chiagröten jag gjorde häromdagen blev så god att jag åt en ny variant till frukost imorse. Smaskens, har ni chiafrön måste ni testa detta (eller köp hem det, finns faktiskt i många vanliga mataffärer nu). Idag kommer dagens frukost upp på seneftermiddagen, och det kommer den nog att göra ibland framöver de dagar jag tränar på morgonen innan skolan, bara så att ni vet.


 

Av Sofie - 11 januari 2013 09:00


 


Detta receptet måste ni bara testa, så himlans gott. Perfekt fredags/helggotte! Det kommer ursprungligen från Emmas blogg, men jag lyxade till mina med bärfyllning. De riktigt smälter i munnen, detta recept kommer jag använda mig av igen, och jag har redan en idé om att smaksätta dem med lime eftersom det går så bra ihop med kokos. Förresten påminner de om mazariner, bara det att det är mycket bättre saker i dessa kakor :D


Kokosmuffins med bärfyllning (10-12 st)


1 dl kokosmjöl

2 tsk bakpulver

4 msk kokosflingor

2 bananer

2 dl naturell yoghurt

3 msk mjölk

2 ägg

3 msk kokosolja

2 1/2 dl tinade hallon/blåbär


1. Blanda ihop kokosmjöl, bakpulver och kokosflingor i en skål. Mosa bananerna och blanda i.

2. I en annan skål blanda ihop yoghurt, mjölk, ägg och kokosolja. Rör den blöta smeten i den torra.

3. Klicka ut smeten i 10-12 st muffinsformar (mina var av den mindre storleken). Försök göra som en grop i varje muffins och lägg i en sked med bär.

4. Grädda i ugnen på 175 grader i ca 30-40 min (jag hade mina inne i 35 min)!


Fika, efterrätt, mellis, frukost, kvällsmål... Ja när du bara är sugen på något riktigt gott! :D


 


          


Med det önskar jag en trevlig fredag :D

Av Sofie - 10 januari 2013 19:35


 


Även idag blev det en smaskens middag, receptet kommer här:


Vit fisk med riven squash, soja, ingefära och sesamfrön (4 personer)


Valfri vit fisk ca 520 g skuret i 4 filéer (vi hade 4 torskfiléer som man kan köpa fryst i portionsbitar)

3 dl grovriven squash (ca 1/2 st)

3 msk soja

3-5 krm torkad ingefära

1 msk sesamfrön

2 pressade vitlöksklyftor


1. Lägg fiskfiléerna i en ugnform. Salta lite.

2. Grovriv squashen och fördela över filéerna.

3. Blanda ihop soja, ingefära, sesamfrön och vitlöksklyftor i en skål. Häll "såsen" över filéerna.

4. Sätt in i ugnen på 175 grader tills fisken är genomgjord (våra var halvtinade och var inne dryga 15 min, men om den är färsk ca 8-10 min, men skär igenom och kolla).

5. Servera med vad du vill!!!


  Jag åt min tillsammans med sötpotatis/rödbetsmos, paprika och rivna morötter!!


Jag älskar sötpotatis och jag älskar rödbetor. Sötpotatismos har jag gjort innan, men idag exprimenterade jag med att ha rödbetor i. Blev det gott? Om det blev! Om ni gillar sötpotatis och rödbetor måste ni testa detta. Koka lika stor mängd sötpotatis och rödbetor i en kastrull med vatten tills rotfrukterna är mjuka (olika tid pga storlek, men ca 20-30 min). Skala dem och mixa med en stavmixer till mos!!! Ät som det är, eller smaksätt med någon krydda som salt, timjan, basilika...


       

Av Sofie - 10 januari 2013 08:00


Bättre sent än aldrig, eller hur? Här kommer iallafall alla inskickade bidrag jag fått in från er i december:


Först ut har vi Matilda som bjuder på några färgglada bilder från Lucka 4:

 


 


 


Sedan bjuder en annan Matilda på nyttig chokladbollsröra med kvarg och hallon, och även frukt med keso, jordnöttssmör, frön och honung, också under temat färgglatt som var Lucka 4:

 


    


Här efter kommer en filbunke med pepparkakskrydda, pauluns musli och hemmagjorda kokosflakes under pepparkakskryddaluckan från Louise:

 


En annan som skickade in en bild under pepparkaksluckan var Malin, hon gjorde mina havrepannkakor men tillsatte 1 1/2 tsk (dvs 1/2 msk) pepparkakskrydda. Detta toppade hon med keso, phyllisfrön, blandade nötter, banan, kokos och hallon:

 


Judith skickade in flera saker. En kokos och apelsingröt (hon hade yoghurt, äpple och mandarin till som dock inte syns då gröten ligger över meddelar hon) under luckan apelsin. Hon skickade även in en färggladd soppa under luckan färgglatt. Dessutom länkade hon ett klipp där hon står på händerna, med tanke på "stå på händer" luckan:

       


  


  

Rebecca skickade även hon in en bild under luckan färgglatt, receptet finner ni här:

 


Sally skickade in en rätt under apelsinluckan. Receptet finner ni här:

   


Även Linnea skickade in en bild under apelsinluckan som består av Apelsindavos toppad med tranbär, linfrön och mandel:

 


Det var alla bidragen, hoppas att jag inte glömt någon stackare bara. Tack så mycket till alla som skickade in! Kul att det för en gång skull inte bara är mina saker som kommer upp och som ni kan inspireras av. Dock kom bilderna i väldigt olika storlek och kvalite, men det har att göra med i vilken storlek och kvalite ni skickade in dem i :)


Hur tyckte ni det var med hälsokalendern? Kul? Stressande? Jobbigt? Utmanande? Hur många var med? Vad var roligast/tråkigast? Ge mig feedback är ni snälla :D Själv tyckte jag att det var kul (även om det var lite stressigt att skriva alla inläggen) och kommer troligtvis ha en liknande nästa år igen om bloggen finns kvar. Men det är ju ett tag kvar tills dess. Jag tänkte höra med er om ni skulle tycka det var roligt med någon liknande form av hälsoutmaningar framöver? Inte varje dag som i december. Men kanske en gång i veckan. Antingen att utmaningen ska utföras en viss dag varje vecka, eller över hela veckan, eller några specifika dagar (kanske tis-tors, bara för att göra det orginellt). Vad tycker ni? Vad vill ni ha för typ av utmaningar? Skulle ni vara med? Kommentera gärna och säg vad ni tycker!!!

Av Sofie - 9 januari 2013 07:30


 


Dagens frukost:

x Tegröt toppat med vaniljyoghurtkvarg (kvarg+naturell yoghurt+vaniljpulver+mini bit mosad banan), hasselnötssmör, apelsin, mandlar och gojibär


Tegröt (1 person): Koka te som vanligt, använd dig av vilken tepåse som möjligt som du gillar. Jag hade mitt favoritte grönt chai (tack förresten till Friggs som skickade mig ett par paket i "julklapp", nu har jag så att det räcker ett tag framöver). När teet stått och dragit ett tag med tepåse så häller du upp 2 1/2 dl av teet tillsammans med 1 dl fiberhavregryn/havregryn i en kastrull. Koka precis som vanlig gröt bara det att du har tevatten istället för vanligt vatten. Toppa med vad du vill!


Underbar frukost, både gröten och toppingen! Tegröt ska jag göra igen, och det går ju att variera på en massa sätt genom att använda sig av olika tesmaker. Testa om ni gillar gröt och te :D


Nu låång dag i skolan!!


    

Av Sofie - 8 januari 2013 19:26


 


Dagens middag:

x Kyckling i tomatsås med indisk kryddblandning

x Bulgur

x Stekta wokgrönsaker med bladspenat


Ingen direkt lust eller fantasi att laga mat, ingen i resten av familjen heller. Tiden tickar på. Två mindre kycklingpaket i kylskåpet. Ingen lust att laga vår klassiska kyckling med soja och ingefära som det alltid blir när ingen vet vad vi ska hitta på med kycklingen. Till slut fann jag en burk indisk kryddblandning som jag själv blandat ihop för månader sedan. Resultatet? En smarrig snabb superenkel ny kycklingrätt! :D Kan låta jobbigt att man måste hålla på och blanda ihop en massa kryddor för att få kryddblandningen, men i det långa loppet är det värt det. För det blir en ganska stor mängd, och sedan har man det färdigt så att det nästa gång (och flera gånger efter det) går det superenkelt och fort att krydda rätten (som för mig idag). Och kryddan är god, kan man smaksätta det mesta med, som t.ex kycklingrätten nedan eller laxpytt.


Kyckling i tomatsås med indisk kryddblandning (4 personer)


500-600 g kycklingfilé

1/2 stor röd paprika (eller 1 mindre)

1 bamsemorot (eller 2 mindre)

1 msk indisk kryddblandning

2 1/2 dl krossade tomater

salt


1. Skär kycklingen i mindre bitar. Bryn lätt i en stor stekpanna.

2. Skär paprika och morot i mindre bitar, fräs med kycklingen i slutet.

3. Krydda med indisk kryddblandning och häll på krossade tomater. Låt puttra ihop sig tills kycklingen är genom"gjord". Smaka av med salt!!


 


Som sagt dåligt med idéer på vad jag ska göra med kyckling, några tips till nästa gång? :D Och förresten ni är grymma som läser, såg att jag hade nytt besöksrekord här i söndags OCH sen så slog ni det igen igår. Tredje dagen i rad idag, eller vad säger ni? ;) Tack för att ni läser min blogg!!


Av Sofie - 8 januari 2013 07:38


 


Dagens frukost: x Chiagröt med kanelsmak varvat med jordgubbskräm toppat med kiwi, mandelsmör och kokoschips

x Ett kokt ägg


Chiagröt med kanelsmak varvat med jordgubbskräm (1 person): Vispa ihop med en gaffel 1/2 msk chiafrön och 1 dl mjölk, vispa även med 3/4 dl fiberhavregryn/havregryn, 2 tsk kanel och 1/2 mosad banan. Vispa hela tiden, meningen är att chiafröna ska svälla! Ställ in i kylskåpet över natten då sväller chiafröna helt. På morgonen blandar du ihop i en annan skål 1 dl mosade jordgubbar, 1 dl kvarg och 1 krm vaniljpulver. Varva gröten med jordgubbskrämen i ett glas, toppa med vad du vill. Men någon frukt och nötsmör är gott!


Supergott, har ni chiafrön måste ni testa detta, ni måste iallafall testa chiagröt. Har ni några fler goda recept med chiafrön? Jag har iallafall en jättegod choklad/kaffepudding här!


Ha en fin dag :D Och för er som undrar, chiafrön har börjat säljas nu i vanliga matbutiker, men kanske inte alla mindre, annars hittar ni det på nätet och hälsokosten!


          

Av Sofie - 7 januari 2013 15:30


Här kommer svaren på en massa frågor och kommentarer som jag inte har besvarat från senaste tiden. Jag lägger upp dem i ett inlägg här eftersom jag är så sen med att svara så att ni inte missar dem. Och det är kanske fler som kan ha glädje av svaren än dem som skrev dem.

Hej! Jag undrar vad du tänkt jobba med i framtiden? Och vilket gymnasium och program du går på? Tack på förhand! :)


Svar: Det här med vad jag vill göra i framtiden är en svår fråga. Jag vet inte riktigt, jag har under åren varit inne på mycket olika saker. Men visst har jag tankar på att vidarutveckla mitt intresse för mat och hälsa, och kanske bli kostrådgivare, kock, dietist, hälsocoach, kock, mat/hälsoskribent, personlig tränare... Ge ut en egen kokbok eller driva ett eget hälsofik. Eller så fortsätter jag bara att ha det som intresse och jobbar med något helt annat. Jag vet inte, men jag har två och ett halvt år mig på att bestämma mig.

Jag går första året på sam-sam programmet på en av Stockholms stora innerstadsskolor.


Hej! Älskar din blogg! Jag har en fråga; har du några intressanta vegan-recept? (:


Svar: Tack :D Jag har inga veganrecept i matväg som jag direkt kommer på, men jag skulle gärna vilja testa det. Har någon något tips?

Men i bakväg har jag gjort en del "veganiskt" t.ex Raw Chokladkaka, Havrekakor, Raw Saffransbollar, Hemmagjord Choklad, Glass


hej! du verkar vara en som alltid har motivationen till att träna och äta skitnyttigt, sån är jag också, oftast! jag undrar då hur du gör för att hitta motivationen för att ex. träna även fast du bara känner "blä! jag orkar inte'"? tack på förhand :)


Svar: Alltid och alltid, det har liksom blivit min livsstil, jag tänker inte direkt på det, jag gör helt enkelt bara som jag brukar göra ;) Äter det som jag är sugen på, tränar flera gånger i veckan. Men om jag är sugen på Ben and Jerry ja då äter jag Ben and Jerry, det kvittar liksom vilken dag det är och inget dåligt samvete på det. Jag älskar att träna av olika anledningar, jag blir gladare, piggare, avstressad och kan koppla bort alla tankar. Jag tycker om att ha en vältränad kropp och känna mig starkare. Jag älskar den mentala utmaningen att pressa sig till det yttersta och jag älskar känslan efteråt. Och oftast är det kul. Men inte alltid, men jag har accepterat att det är helt okej. Om jag känner "blä! jag orkar inte" så tänker jag, orkar jag inte för att jag har sovit dåligt eller ätit dåligt? Då kanske det ändå inte är så bra att träna. Är det för att jag bara inte har någon lust? Då gör någon sorts avvägning där det finns två val. Jag försöker komma ihåg känslan som kommer efter passet och tänka att "oftast är det ju kul när jag väl kommer dit", och så lyckas jag peppa mig själv att göra det. Eller så känner jag att "nej idag är det inte värt det, jag kan ta mig dit men jag kommer ändå inte ha motivationen att göra något särskilt helhjärtat och då kan jag likaväl göra något annat som jag känner att jag behöver idag".


Hur gör man pepparkakskrydda? Jag vill prova pepparkaksgröten men vet inte riktigt hur man får fram det. :)


Svar: Jag har aldrig själv gjort pepparkakskrydda, men det innehåller kryddorna: kanel, ingefära, nejlika och kardemumma. Annars finns Santa Marias färdigblandade att köpa i butik.


Kan du inte typ baka någon nyttig variant av lussebullar? Toppen blogg älsar den!!! :D


Svar: Tack :D Jag har gjort det HÄÄÄR, men du skrev nog den frågan innan jag la upp receptet. Lite sent att baka nu haha.


hej! älskar din blogg! har du ett NYTTIGT recept på jordnötssmör? :)


Svar: Det här är nog den frågan jag får oftast, hur man gör eget jordnötssmör/nötsmör. Och det är så enkelt. Rosta valfria nötter i ugnen på 200-225 grader i ca 5-10 min (håll noga koll). Mixa till smör i en matberedare tillsammans med en nypa salt och en skvätt naturell olja (som rapsolja eller kokosolja). Klart, förvara i en burk i kylskåpet. Håller i många veckor!


Hur går det med att ha en vegetarisk/köttfri dag i veckan? (kanske behöver påminnas ^^)


Svar: Det är bara att ta och erkänna DÅLIGT. För er som inte vet/kommer ihåg sa jag i höstas att jag skulle ha en vegetarisk dag i veckan och lägga upp receptet på det. Jag gjorde det ett tag, men sen glömde jag ärligt talat bort det. Och sen har jag faktiskt inte alls lagat lika mycket middagsmat under hösten eftersom det har varit mycket i skolan och mamma har fått göra det istället. Men jag ska försöka tänka på att äta mer vegetariskt, någon som har några smarriga recept att dela med sig av?


Vad anser du om att använda så mycket mjölkprodukter? Jag försöer undvika det p.g.a många hälso-nackdelar. Denna artikeln sammanfattar många av dessa. http://www.mabra.se/ma-bra-blogg/item/16...igt-för-hälsan?.html Jag såg just att du skrev om att göra någon grädde på kokosmjölk, detta vill jag gärna se och höra mer om :)


Svar: Jag skummade snabbt igenom den där artikeln. Jag har ingen aning, jag har inte direkt gjort några egna forskningar på området ;) Och det finns så många olika åsikter kring detta, svårt att veta vad man ska tro på.

Jag har läst och hört många som tycker att de känner sig uppsvullna och tunga av att äta mjölkprodukter, och då kan det ju vara smart att undvika det, det kanske beror på laktosintollerans. Själv känner jag inte alls av det, så jag ser ingen anledning till att undvika det. Jag älskar yoghurt, keso och kvarg. Mjölk blir det dock väldigt lite av, jag har aldrig druckit mjölk (alltså smakat har jag), inte ens när jag var liten. Sedan precis som med allt ska man inte äta hur mycket som helst av en matprodukt.


Vilken är din favoritdessert/kaka/bakelse? Var köper du dina kakaonibs, har letat i lite olika affärer men hittar dem inte :)


Svar: Kakaonibs kan man köpa i vissa vanliga matbutiker, men alla har ju inte det. Bor du i Stockholm: Nere i Hötorgshallen, Gryningen affären, Blueberry lifestyle, Cajsa Warg och säkert en massa andra butiker har. Annars kika närmaste hälsokostbutik, eller beställ hem på nätet HÄR!

Som jag nämnt tidigare tycker jag det är kul att baka "nyttigt" när jag själv bakar och exprimentera fram nya annorlunda saker. Att välja favoriter av mina sådana recept är svårt, men topp-11:

Krämig hälsosam snabb mini kladdkaka, Raw Chokladkaka/kärleksmums, Chokladbollar med kaffe, Chokladmoussetårta, Raw Saffransbollar, Pepparkaksmuffins, Bär/kokos/kardemummaglass, Mini äpplekaka, Mini morotskaka, Raw morotskakabollar, Kolaglass. Frysta bananskivor med jordnötssmör är också riktigt gott!

Men om vi ska säga "vanlig" favoritdessert/kaka/bakelse så är det nog något med choklad, typ chokladfondant, kladdkaka eller tiramisu. Jag kan även få sug efter Ben and Jerrys Cookie Dough glass då och då.


har du kik? skulle väldigt gärna vilja prata med dig om hälsa och träning :)


Svar: Jo det har jag. Jag heter precis som på instagram sooofiee. Ni får gärna kontakta mig där, kul att få närmare kontakt med människor som läser min blogg och kanske har samma intressen. Dock lovar jag inte att svara på direkten ;)


hejj! kan inte du nån gång lägga upp dina favoritbloggar? läser typ bara din (i kategori mat och sånt) just nu.. skulle vara jääääättesnällt!! :D

Svar: Om du kollar en bit ner till i kolumnen här till vänster finns det en rubrik som heter "Andra inspirerande bloggar" där jag har länkat mina favoriter. Kika där :D

Kan du inte skriva lite mer om vad du tränar? Och tips på övningar och sånt?

Svar: Vill ni att min blogg ska gå mer till allmän hälsoblogg än bara matblogg? Jag har frågat innan och då har det varit delade meningar. Själv vet jag inte riktigt vad jag vill. Ibland känner jag att det ska vara bara en matblogg med fokus på hälsa rakt igenom, och ibland känner jag för att skriva en massa om träning också. Även om jag går väldigt mycket på känsla (vad VILL jag skriva om) så vill jag gärna ha en röd tråd med bloggen, konstigt om jag skriver en massa om mat ett tag och sen en vecka är jag jättesugen på att skriva en massa om min träning och sen tröttnar jag på det och det återgår bara till mat igen. Men som ni kanske har märkt blir det ibland lite utstickande inlägg om träning eller inre hälsa ibland, det var dock ett tag sedan sen sist nu.

Men hur jag tränar kort: I somras tränade jag mycket löpning inför tjejmilen. I höstas började jag bekanta mig mer och mer med gymmet. "Planen" nu framöver är träning ca 5 gånger i veckan. Tre styrkepass på gymmet (ett ben/rumpa, ett rygg/biceps/mage, ett bröst/triceps/axlar), ett löppass och sedan något form av gruppträningspass som jag har lust för eller ett till löppass. Nyckeln för att jag ska tycka det är kul, motiverande och utvecklande för kroppen är att jag ständigt varierar vad jag gör. Jag testar ofta nya övningar för att hitta nya favoriter och tränar sällan exakt likadana pass.

När jag började styrketräna i höstas köpte jag hem denna bok, och den är verkligen grym. En massa övningar som förklaras jättebra med bilder och texter hur man ska göra, vad man tränar (vilka muskler), variation på övningarna och visar hur man INTE ska göra. Den skriver också bra hur man ska lägga upp sin träning och annat viktigt. Ett kap, rekommenderas!

Hej! Måste börja med att säga att jag verkligen fullkomligt älskar din blogg och alla dessa fantasi fulla recept! Men till min fråga nu, hur gör du tex om du ska åka iväg till en kompis i 1 - 2 veckor och ah ska äta "deras" mat. Jag är som dig. Mitt motto är och äta så rent som möjligt. Självklart kan man äta onyttigt ibland med men tänker på om jag tex ska åka iväg till en vän ovh vara där i 2 veckor så vet jag inte hur jag ska överleva utan alla mina ingredienser. Dem serverar liksom vitt bröd, margarin (lätta) youghurt endast med smak (socker) till frukost och sen middagarna är detsamma. Kommer inte klara två veckor på sådan mat. Hur gör du i dessa situationer undrar jag? Har nog frågat denna frågan innan men hittade inte var jag skrev de så såg aldrig något svar. Med vänlig hälsning, Emelie!

Svar: Tack :D Nu tror jag du skrev den här frågan innan jul, så det är lite sent för mig att svara. Men till nästa gång. Det kan vara frustrerande när man är van att äta bra att komma till ett ställe där det inte finns sådant som man brukar äta. Det är bara att göra det bästa av situationen. Välja av det bästa dem serverar. Om du nu ska vara borta några veckor kommer de nog behöva handla x antal gånger, kanske kan du och din kompis hänga med och så kan du vara med att påverka i vissa val av mat? Kanske erbjuda dig att göra sallad till maten eller hela måltiden några dagar? Sedan till frukost, där äter de flesta människor ganska olika, de flesta brukar ju ha havregryn hemma, säg att du ofta brukar äta det till frukost så kan du göra havregrynsgröt till frukost, då får du iallafall en bra start på dagen. Och jag antar även att dessa människor inte äter mellanmål, vilket du antagligen gör. Ta med sådant som håller ett tag. Typ en påse äpplen, nötter, torkad frukt, riskakor, morötter...

Och som du säger, det är två veckor, det är verkligen inte hela världen. Sålänge du äter bra mat i vanliga fall och du har den vanan, så kommer du ju att återgå att äta bra efter de här två veckorna. I det långa loppet spelar de här två veckorna ingen som helst roll. Njut av det du tycker är gott, men samtidigt förstår jag att det kan vara jobbigt att äta en massa "onyttiga" saker som man inte ens tycker är goda eller inte har någon som helst lust att äta.

låter mumsigt! undrar dock lite över det här med mandelmjöl - är det nån speciell anledning till att ha det istället för ngn annan typ av mjöl, ger det speciell konsistens eller smak eller så?

Svar: Jag började att använda mig av mandelmjöl för att jag testade recept som hade det i sig, och sen har det blivit att jag använder det i andra recept också. Ärligt talat gör jag inte det med någon särskild meningen, det har bara blivit att jag väljer det ibland. Om man pratar näringsmässigt så innehåller ju mandelmjöl lite kolhydrater, mycket bra fetter, en hel del protein och mycket mineraler. Många som äter LCHF och lågkolhydratskost använder sig mycket av mandelmjöl. Jag äter ju inte efter någon diet alls, men har testat en hel del sådanna recept. Om det är mycket mandelmjöl i ett recept ger det en smak av just lite mandel, men annars smakar det som vilket recept med mjöl som helst. Konsistensen vet jag inte riktigt, men det känns som att mandelmjöl inte suger åt sig lika mycket vätska som vanligt mjöl, men jag kan ha fel. Oftast om jag använder mig av mandelmjöl i något recept kan man byta ut det mot annat mjöl. De mjöl som jag brukar använda mig av (och har hemma) förutom mandelmjöl är fullkornsdinkelmjöl, grahamsmjöl, havregrynsmjöl (dvs havregryn man mixar till mjöl), kokosmjöl, sojamjöl, kikärtsmjöl och rågmjöl när jag bakar.

Hej! Gillar din blogg jättemycket, och hoppas du aldrig slutar :) undrar en sak (har inte med inlägget att göra) men har du testat lucumapulver, maca eller mequitepulver ? Jag är nyfiken på dessa! Undrar om du isåfall tycker dem smakar gott? Eller om du vet hur dem smakar? Tack för en superbra blogg :) kram

Svar: Tack :D Lucumapulver och macapulver har jag inte testat men jag skulle gärna vilja göra det. Mesquitepulver har jag testat och jag älskar det. Smakar kolaaktigt! Gott i gröt, i rawfoodbollar, i pannkakor, topping på kvarg/keso/yoghurt, tillsammans med mosad banan... Om ni kommer över det tycker jag att ni ska köpa det! Även carobpulver som är liknade, smakar också kolaaktigt men mer åt chokladhållet. Alla dessa saker finns på hälsokosten och att köpa hem på nätet. Jag har köpt både mesquitepulver och carobpulver i en affär som heter Gryningen som ligger på Folkkungagatan i Stockholm. Kram!

Vad är det för mackor på bilden längst upp till höger (i headern). De ser så goda ut :)

Svar: Det är mitt hembakade blåbärsbröd med keso och bananskivor. Supergott! :)


Fortsätt ni att ställa frågor i kommentarer till inläggen, i frågelådan till höger eller till min mejl foodandhealthinmyway@yahoo.se även om jag kanske inte alltid svarar jättesnabbt ;)

Sök i bloggen

Translate

Presentation


Välkommen till en blogg skriven av en 18-årig tjej från Stockholm om mat och hälsa! Här inspirerar jag till en hälsosam livsstil som håller på längre sikt utan dieter, kalorier och vikttänk! Jag älskar att testa nya recept och hitta på mina egna, dessa re

Följ bloggen på bloglovin

Nyttigt Gottis

Kontakta mig

                      Mail:

foodandhealthinmyway@yahoo.se

 

Instagram: sooofieee

Fråga mig

116 besvarade frågor

Middagsrecept

Topp-12 "Chokladigt"

 

Inlägg om vikt och kalorier

   

Superfood Guide

Nyttiga frukostmuffins

Kategorier

Vegetariskt

Pannkaksrecept

Andra inspirerande bloggar

Läsarfrågor med svar

Hitta recept

Matbloggstoppen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Arkiv

Bloggar om mat

Matklubbens Topplista

Senaste inläggen

Omröstning

Varför läser du min blogg?
 För recepten
 För frukostinläggen
 För inspirationen
 För bilderna
 För att du känner mig personligen
 Annat (kommentera gärna vad då)
 Det är första gången jag besöker bloggen
 Flera av anledningarna

RSS

Hälsobloggstoppen


Skapa flashcards