Direktlänk till inlägg 20 mars 2012
Dagens middag: Köttfärslimpa, couscous, avokadosallad och morotsbitar
Förra veckan lade Ellen upp ett recept på sin blogg som lät jättegott, så jag testade det ikväll. Det får verkligen en stor tumme upp. Det var jättegott och krämigt! När jag gjorde det ändrade jag lite, blandade i färsk oregano (kvar från lammrätten i lördags), bytte ut svarta oliver mot gröna, mer köttfärs och fetare mjölk än minimjölken hon använde i sin köttfärslimpa. Så här gjorde jag:
Köttfärslimpa med touch från Medelhavet (4 personer)
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
7 soltorkade tomater
15 gröna oliver
1 morot
ca 500 g köttfärs
1 dl mjölk
2 msk kesella/kvarg
2 msk fiberhusk (finns på glutenavdelningen)
1/2 tsk salt
några varv med pepparkvarnen
lite färsk oregano som fanns hemma (torkad fungerar säkert också, eller ingen oregano alls)
1. Finhacka löken. Pressa vitlöken. Skär soltorkade tomater i mindre bitar och halver oliverna. Skala och finriv moroten.
2. Blanda allt som nämns i punkt 1 med färs, mjölk, kesella, fiberhusk, salt, peppar och ev. oregano (eller om man föredrar någon annan krydda).
3. Forma till en limpa, och lägg antingen på en plåt med bakplåtspapper, i en avlång bakform eller som jag i en smord ugnsform.
4. Ha inne i ugnen på 175 g i ca 35-40 min! Ta ut och skär i mitten och kolla om den är genomstekt.
Avokadosalladen bestod av: Två tärnade avokados med citronsaft, solrosfrön och en gnutta salt, MUMS!
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|