Direktlänk till inlägg 30 november 2011
För ett tag sedan testade jag på tonfiskbiffar som blev en riktig hit. Kika här: http://food-and-health-in-my-way.bloggplatsen.se/2011/11/13/6653715-lunchpaus-i-pluggandet-med-recept/. Då smaksatte jag biffarna med tandoorikrydda. Häromveckan gjorde jag de igen, men nyfiken som jag är ville jag förstås kolla om det blev gott att smaksätta de med något annat:
Fetaost/Citrus tonfiskbiffar med tomatmatvete (2 personer)
1 burk tonfisk (150 g)
1 ägg
30-50 g fetaost
1,5 msk citronsaft
1 krm salt
1 dl matvete
2 dl vatten
1/2 dl krossade tomater
1 tsk basilika
1. Koka upp vatten, basilika och krossade tomater. Lägg i matvetet och låt puttra under lock enligt förpackningen.
2. Blanda tonfisk, ägg, smulad fetaost, citronsaft och salt. Lägg ut klickar och platta ut till biffar i en stekpanna (med olja). Stek några minuter på varje sida.
3. Servera med tomatmatvete och sallad!
Det krämiga tomatmatvetet med basilikasmak är supergott och passar till det mesta!
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | |||||||
|