Direktlänk till inlägg 26 november 2011
Tillsammans med råris, körsbärstomatsallad med parmesan, grön sallad med gurka
En jättegod asiatisk gryta vi åt igår kväll. Rekomenderas starkt:
Thai lax- och räkgryta (ca 4 personer)
2 citrongräs
2 msk färsk riven ingefära
1 vitlökslyfta
1 paket wokgrönsaker (ā 500 g)
1 burk kokosmjölk (ā 400 ml)
ca 3 dl vatten+ 1 fiskbuljongtärning
pressad saft från 1 lime
ca 350 g laxfile
ca 200 g skalade räkor
salt o peppar
1. Finhacka citrongräsen. Pressa vitlöken och riv ingefäran.
2. Fräs citrongräs, vitlök, ingefära och wokgrönsaker i olja i en stor kastrull/gryta i några minuter.
3. Häll på kokosmjölk, vatten+buljong och limesaft. Låt koka upp.
4. Skär laxen i mindre bitar och lägg i grytan. Låt sjuda i ca 5 min, så laxen blir genomkokt.
5. Lägg i räkorna så att de blir varma i någon enstaka minut precis innan servering. Smaka av med salt (ca 1 tsk) och peppar!
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | |||||||
|