Sofies Wellness

Direktlänk till inlägg 14 mars 2013

Ett favoritpålägg och har ni några Barcelonatips?

Av Sofie - 14 mars 2013 20:54


Jag har inte uppdaterat bloggen på hela dagen vilket är ovanligt. Men jag har faktiskt inte lagat eller ätit något nytt och spännande som är roligt att dela med sig av i ett fint inlägg, men här kommer ett inlägg med flera små saker istället :O Till mellanmål idag åt jag ett av mina favoritpålägg på knäckebröd och jag tänkte att jag kunde börja med att först visa upp det igen så ingen har missat det:

  Leksands surdegsknäckebröd+skinka+avokado+örtsalt=mathimmeln!!! Och så äpple och lite annat som och gott som torkade bär och nötter (ej på bild).


Sedan vill jag fråga er om ni har några tips:


På påsklovet ska jag till Barcelona med familjen. Detta ser jag jättemycket framemot, jag älskar att resa. Jag har aldrig varit i Spanien så det ska bli kul att få åka dit.


Nu undrar jag såklart om jag har några läsare som har varit i Barcelona och kan dela med sig av några tips. Självklart kan det vara mat- och restaurangtips men även annat. Saker man måste göra/besöka? Klädaffärer? Mysiga kvarter? Vackra kyrkor? Intressant museum? Underbar utsikt? Kända byggnader? Roliga marknader? Lustiga och annorlunda affärer av något slag?



Ni är jättesnälla om ni delar med er :D


Och slutligen: Någon frågade om jag inte kunde skapa en kategori där jag lägger upp allt "chokladigt" jag gör eftersom jag har gjort en hel del och det är svårt att hitta dem. Så nu har jag skapat en ny kategori här på bloggen som heter just Chokladigt!!! Där kan ni kolla om ni vill ha recept som smakar choklad eller har kakao i sig. Änsålänge har jag bara hunnit lägga över alla chokladiga recept från november till nu, men jag ska fixa resten någon annan dag. Då tänkte jag även göra ett inlägg med "mina topp-10 chokladiga recept", låter bra va?


Nu önskar jag er God Natt! Kram alla fina läsare :D

 
 
Ida

Ida

14 mars 2013 21:40

La grada familia är ett måste! Superfin kyrka, annars är park güell fin, en park med massa mosaik av en konstnär. Maten ska ni inte köpa på la rambla, för den är otroligt dyr i jämförelse med vad den är på smågator :) jag kommer inte ihåg vad det heter, men du kan åka en linbana från ett berg ner till stranden där du har en orolig utsikt! :)

http://iidasomfaen.blogg.se

 
signe

signe

14 mars 2013 21:41

Om du är idrotts intresserad MÅSTE du besöka camp nou ! Helt övermäktigt.
Spanien är underbart du måste ju även äta lite gambas al pil pil ;)

http://signesgoda.blogg.se

 
Hanna

Hanna

14 mars 2013 22:21

Åh, Barcelona är typ världens grymmaste stad!! Du måste verkligen fara till den där stora stranden, det är så himla fint där och det finns kungliga restauranger längs den att käka på. Sedan tycker jag definitivt att du ska besöka byggnader som "Sagrada Familia", "Casa Batlló" och "Casa milà". Superhäftiga byggnader som verkligen är annorlunda:p Kyrkan "Maria del Mar" är jättevacker, så den tycker jag att du kan gå in i, den är ju världsberömd och allt:) Vi besökte också "poble espanyol" där de byggt upp ett typ minispanien, men det var inte så mycket att se egentligen och kostade bara en massa pengar. Ett nästan måste är att besöka "Park güell", det är så sjuuukt fint där med grymma arkitekturer och en massa häftiga växter osv. "Fontana Magica" är också något jag tycker att du ska besöka, och i så fall på kvällen. Så himla grymt med alla färger och den pampiga musiken haha, fast jag tror att det bara är igång under fredagar och lördagar. Vi bodde i centrum just utanför den stora gatan "La Rambla" och det är helt grymt att gå längst den kvällstid. Snacka om gatan som aldrig sover! Där finns också en enorm marknad längs den gatan där de säljer ALLT, hur kul som helst att gå runt där inne!
Maten är sjukt god och rätter som paella och tapas är ett måste att testa! Kvaliteten varierar från restaurang till restaurang men jag fick aldrig något som inte smakade bra. En efterrätt du verkligen borde smaka var en sorts våffelliknade grej med chokladsås som smakade HIMMELSKT. Egentligen var alla deras bakverk supergoda så om ni passerar några bagerier (vilket man gör ofta) borde du köpa något därifrån. Det kan nästa inte bli fel:)
Hoppas ni får en grym resa!:D

http://lifeeofhanna.blogg.se

 
Jossan

Jossan

14 mars 2013 22:23

Kul att du ska till Barcelona, har varit där fyra gånger och det är helt klart en av mina favoritstäder :) Ett tips på en affär jag älskar är Pull and Bear som finns på några ställen i centrum, jag tycker de har riktigt fina kläder!

http://https://kanslaostochkarlek.wordpress.com

 
Ingen bild

Angelica

14 mars 2013 23:47

Restaurangtips:

Ciutat comtal som ligger nästan längst ner på Rambla de Catalunya. Ät spanska tapas, så mycket skaldjur som möjligt och husets vin. Underbart!

För mexikanskt rekommenderar jag starkt La Fiana/La Luna (samma kedja) som ligger i området Borne, eller La Rosa Negra som finns på flera ställen, men det mest centrala ligger på Via Laietana, nära metron Urquinaona.

Annars - håll er borta från allt käk som säljs närmst La Rambla Alldeles för dyrt och inte alls gott.

 
Sara

Sara

15 mars 2013 08:18

Var i Barcelona för två år sedan, var en underbar resa! Finns så mycket som man bör se och göra. Spara shopping till kvällen, alla affärer har i princip öppet hela natten. Det är verkligen en stad som har en levande kvällskultur. På dagarna var vi runt på "turistsakerna" och på kvällarna shoppade vi :) En sak som ni verkligen inte bör missa om du tycker om parker och liknande är Parc Guell - en fantastisk park.
Barcelona är en underbar stad så jag hoppas att ni får en kanonresa :)
Kramar
Ps: choklad - mums!!!

http://resanmotsundvikt.blogspot.se

 
Veronica

Veronica

15 mars 2013 08:38

Rita Blue http://www.ritablue.com/ Fantastisk mat! Deras förrätter är to die for och varmrätterna helt otroligt goda.

Parque Guel!

Åk turistbuss, superenkelt sätt att se stora delar av stan och ta sig till t ex La sagrada familia (kyrkan som aldrig blir klar) och Parque Guel. Det är hop on-hop off-system.

En kedja som har jättebra mat om man gillar asiatiskt är Udon http://www.udon.es/

En annan kedja som har en superfräsch grönsaksbuffé + massa varmmat, särskilt lunch men även öppet en bit in på kvällen är http://www.frescco.com/

http://matforendam.blogspot.se

 
Ingen bild

Orgeltanten

16 mars 2013 08:54

Först och främst! Tack för en grrrrymt bra blogg!
Har bara varit i Barcelona 1 gång, men det räckte för att bli störtförälskad! Håller med om tipsen du redan fått, men jag kan även tipsa om tex "La manual alpargatera", original-espadrillo-butiken som funnits sen typ 40-talet! Den butiken ligger dessutom i världens mysigaste strosområde, med 1000 miljarder tapasställen och mysiga butiker! Barri Gotic, tror jag området heter, som är Gamla stan, och ligger precis bredvid La Rambla! JÄTTEMYSIGT!

 
Ingen bild

Josefine

16 mars 2013 15:03

Åh, jag älskar Barcelona och har spenderat mycket tid där! För dig som gillar mat är matmarknaden på la rambla kul (den kommer på höger sida om man går från plaza catalunia). Där finns massor med saker och du kan köpa stora färska fruktsallader för typ 1€. Sedan är stranden vid Barceloneta ett måste, sitt på ett café och mys i solen, gå längs stranden osv. Sen finns ju alla turistställen som la segrada familia, katedralen, parc guell osv osv. I området Gracia finns mindre turistiga resturanger och barer, superhärligt.

Har man lite extra tid kan man ta en tur upp på berget montjuic, dit går även bergbanan man ser från stranden.

 
Ingen bild

Amanda

18 mars 2013 11:22

Barcelona är ett perfekt resemål!
Något jag inte ångrar var att vi hyrde cyklar under en dag och kunde då cykla runt hela centrala Barcelona utan problem!
Upp på berget, förbi camp Nou, genom vackra parker och längs de fina avenyerna.
De andra dagarna gick vi till Sagrada Familia (hörde att man kan gå in på deras hemsida online och på så sätt gå förbi den MIIIILSlånga kön, detta gjorde några på plats)
Jag åt conejo (kanin) en kväll och måste säga att det var det bästa jag har ätit, roligt att testa!
La Boqueria, som är en matmarknad vid La Rambla är ett MÅSTE! Du kommer att älska att se all vacker mat :D

 
Ingen bild

Lena

18 mars 2013 21:53

Meh, alla har ju sagt det jag tyckte:
La sagrada familia, park guell och casa battlo är alla exempel på Antoni Gaudi:s arkitektur - väldigt fint. Är man där på en weekend rekommenderar jag parken i första hand för att slippa en hel dag i kö plus att man har bästa utsikten i stan från "de tre korsen", är man där länge kan man välja. Det finns _ingen_ som gör så fina saker som Gaudi.
Barri gotic - gotiska kvarteren består av mångamånga fina små affärer - jättemysigt.
Stranden.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sofie - 3 november 2014 21:10


  Japp, jag låter bloggen vila ett tag nu dvs jag tar någon form av bloggpaus på obestämd tid. Energi att lägga på bloggen finns inte riktigt där för mig. Antingen vill jag göra min blogg bra och skriva regelbundet eller så vill jag inte skriva all...

Av Sofie - 18 oktober 2014 15:48

  Inställda planer med en kompis ledde till att jag hängde med familjen och ett par familjevänner ut i skogen idag. Vi hittade en massa svamp och njöt av naturen.           Självklart hade vi med oss matsäck i våra ryggsäckar! På mina mackor...

Av Sofie - 17 oktober 2014 08:00


  Här har ni veckans fredagslista:   1. MIN MORGONSTUND är något jag högt prioriterar. Till för bara några månader sedan ingick det bara att göra en smarrig frukost och äta den i lugn och ro. Nu går jag faktiskt upp ännu tidigare för att börja ...

Av Sofie - 16 oktober 2014 20:20


  Hej allihopa! Som ni säkert har märkt har jag tagit en spontan bloggpaus senaste veckorna. Främst pga bloggtorka och att mycket annat i mitt liv har tagit tid. Men nu är jag tillbaka och tänker så smått börja skriva igen. Vad är ni intresserade a...

Av Sofie - 3 oktober 2014 08:00

  Låt mig presentera veckans fredagslista:      1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...

Sök i bloggen

Translate

Presentation


Välkommen till en blogg skriven av en 18-årig tjej från Stockholm om mat och hälsa! Här inspirerar jag till en hälsosam livsstil som håller på längre sikt utan dieter, kalorier och vikttänk! Jag älskar att testa nya recept och hitta på mina egna, dessa re

Följ bloggen på bloglovin

Nyttigt Gottis

Kontakta mig

                      Mail:

foodandhealthinmyway@yahoo.se

 

Instagram: sooofieee

Fråga mig

116 besvarade frågor

Middagsrecept

Topp-12 "Chokladigt"

 

Inlägg om vikt och kalorier

   

Superfood Guide

Nyttiga frukostmuffins

Kategorier

Vegetariskt

Pannkaksrecept

Andra inspirerande bloggar

Läsarfrågor med svar

Hitta recept

Matbloggstoppen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Arkiv

Bloggar om mat

Matklubbens Topplista

Senaste inläggen

Omröstning

Varför läser du min blogg?
 För recepten
 För frukostinläggen
 För inspirationen
 För bilderna
 För att du känner mig personligen
 Annat (kommentera gärna vad då)
 Det är första gången jag besöker bloggen
 Flera av anledningarna

RSS

Hälsobloggstoppen


Ovido - Quiz & Flashcards