Sofies Wellness

Alla inlägg den 4 mars 2013

Av Sofie - 4 mars 2013 18:38


 


   Kan jag locka med denna fina lilla bakelse? Chokladig kaka. Bärig och kokosig sås. God såklart med perfekt krämig konsistens. Fiberrik, proteinrik utan ett gram proteinpulver och bra kolhydrater. Supermättande! Dessutom går den på ett kick att göra i micron, och passar perfekt som mellanmål. Jag vet att jag alltid tjatar om instagram, men det är en så bra app att sprida recept på med fina bilder till över hela världen. Just nu är det väldigt många mudcakes, microbakelser, pannkakor och minikakor men många innehåller proteinpulver, tråkigt eftersom jag inte använder det. Men jag blev glad igår när jag fann @cef0968 som lagt upp en massa härliga recept utan det. Här har jag använt ett av hennes recept på chokladig kaka men ändrat vissa ingredienser efter vad jag hade hemma och lagt till en annan sås än hon hade på:


Chokladbakelse med bär/kokossås (1 person)


2 msk kokosmjöl

1 msk havregrynsmjöl (eller annat valfritt mjöl)

1 msk kakao

1 krm bakpulver

2 msk valfri mjölk (jag körde på hederlig komjölk men annars fungerar säkert mandelmjölk, kokosmjölk, sojamjölk, havremjölk med)

1 dl äggvita på dunk (ca 3 st)

valfri sötning (agave/honung/kokossocker/strösocker/stevia/mosad banan eller vad man nu föredrar)


hallon o blåbär

en skvätt kokosmjölk


1. Blanda ihop mjöl, kakao och bakpulver i en liten skål. Rör i mjölk och äggvita. Smaka av med valfri sötning så att det blir lagom sött.

2. In i micron på högsta effekt i 2 min (börja med 1 eller 1:30 min så att den inte blir för torr om ni har en bättre micro än jag har) eller tills den har stelnat. Vänd upp på ett fat.

3. Värm några hallon och blåbär och mosa samman kokosmjölk. Häll äver kakan, och toppa ev. med en sked hasselnötssmör som jag gjorde. Ät och njut!


Apropå sötningen, det finns så mycket att välja på att söta med och alla tycker om olika mängd sötma. En del sötar med stevia eftersom det inte ger några kalorier. Andra kör på honung eller agave. Eller så kör man på hederligt strösocker. Kokossocker är en ny sak som jag ser mer och mer utav. Jag hade 2 tsk agave i min, som smet smakade det lagom sött, men som kaka var det för lite för min sak = jag ringlade mer agave på min kaka när den var klar så att det blev lagom. Jag tycker det här med sötma är väldigt intressant för det är en vanesak, hon som skrev receptet hade inte sötat alls sin men tyckte det var gott, och jag tror en person som är van vid sockerbombade cupcakes skulle behöva flera msk sötning för att tycka att kakan blir god. Okej, jag har alldeles för mycket tankar kring det här, ett socker/sötma/sötningsmedel inlägg kommer när jag har tid att skriva det.


Sedan har vi då äggvita och ägg, även det skulle jag vilja skriva ett långt inlägg om (det kommer nog). Men idag använde jag iallafall äggvita på dunk, enkelt och man slipper slänga äggulor.


Slutligen har vi då mjölet att kommentera. I de flesta recept kan man byta ut mjölet som står till vilket som helst. Men vad jag har märkt är kokosmjöl ett undantag för det drar åt sig så mycket mer vätska än andra mjöl. Så har ni inte kokosmjöl kan ni tyvärr inte göra detta recept, men då skulle jag vilja länka er vidare till denna liknande chokladkaka som bara består av ägg, banan, kakao och bakpulver, sånt som man i stort sett alltid har hemma. Annars om ni vill ha kokosmjöl, finns det i vissa vanliga mataffärer/hälsokosten/nätet och mitt vanliga tips Gryningen på Södermalm.


 


       


Halvdåligt med bloggning idag men jag har haft fullt upp. Jag har haft studiedag och den har spenderats med lite plugg, träning, fix hemma, arbetsintervju och plugg hemma igen på eftermiddagen med lite minipauser för att kunna koncentrera sig och laga chokladbakelser såklart ;) Nu blir det middag som mamma lagat, och sen fortsätter jag med plugget. Go me :D

Sök i bloggen

Translate

Presentation


Välkommen till en blogg skriven av en 18-årig tjej från Stockholm om mat och hälsa! Här inspirerar jag till en hälsosam livsstil som håller på längre sikt utan dieter, kalorier och vikttänk! Jag älskar att testa nya recept och hitta på mina egna, dessa re

Följ bloggen på bloglovin

Nyttigt Gottis

Kontakta mig

                      Mail:

foodandhealthinmyway@yahoo.se

 

Instagram: sooofieee

Fråga mig

116 besvarade frågor

Middagsrecept

Topp-12 "Chokladigt"

 

Inlägg om vikt och kalorier

   

Superfood Guide

Nyttiga frukostmuffins

Kategorier

Vegetariskt

Pannkaksrecept

Andra inspirerande bloggar

Läsarfrågor med svar

Hitta recept

Matbloggstoppen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Arkiv

Bloggar om mat

Matklubbens Topplista

Senaste inläggen

Omröstning

Varför läser du min blogg?
 För recepten
 För frukostinläggen
 För inspirationen
 För bilderna
 För att du känner mig personligen
 Annat (kommentera gärna vad då)
 Det är första gången jag besöker bloggen
 Flera av anledningarna

RSS

Hälsobloggstoppen


Skapa flashcards