Sofies Wellness

Alla inlägg den 8 mars 2013

Av Sofie - 8 mars 2013 19:16


 


Sugen på något sött på eftermiddagen, så jag gjorde ett litet treat till mig själv. Blev superdupergott, den som säger att godis/efterrätter MÅSTE innehålla strösocker, vetemjöl och en massa smör har FEL! Jag hade en dadel i vilket räckte lagom till att söta hela treatet, och sedan hade jag i en massa andra nyttigheter som gav goda smaker. Nästan helt raw, men hade en skvätt kaffe i vilket gjorde den icke-raw. Förrutom att den är god och nyttig går den på ett kick att göra eftersom den inte behöver vara i ugnen eller stelna till sig i frysen.


Choklad/kaffebotten med blåbär/jordnötssmör/kokos (1 liten)


1 dadel

2 tsk mandelmjöl (bara att mixa mandlar i en matberedare till mjöl, och i detta recept går det även om du bara hackar några mandlar)

2 tsk kakao

2 tsk kokt kaffe (eller vatten om man inte gillar kaffe)

1 tsk kokosflingor


1 msk blåbär

1 tsk jordnötssmör

1 tsk kokosmjölk


1. Hacka dadeln och blanda med mandelmjöl, kakao, kokt kaffe och kokosflingor. Tryck ut smeten på en mini"tallrik", min var väl ca 6-7 cm i diameter.

2. Mosa ihop blåbär, jordnötssmör och kokosmjölk. Bre över choklad/kaffebottnen. Toppa ev. med en hasselnöt som jag gjorde.

3. ÄT och NJUT!!!


  Tillsammans med min kära kesokvarg+pepparkakskrydda+kiwi till mellis idag :D  


Förutom att bjuda på det här receptet vill jag även sprida budskapet: Lyssna på kroppen!!! Den signalerar ofta vad du behöver. Den här veckan har jag stressat onödigt mycket vilket har resulterat i att jag har sovit sämre (ironiskt nog skriver jag en uppsats om just det), så efter skolan var jag bokstavligt talat slutkörd. Så jag åkte hem, och har i stort sett legat i sängen sedan dess, vilket verkligen var vad jag behövde. Inga måsten och ingen stress, bara vila och bara göra exakt vad jag kände för och ha ro i en tyst lägenhet. Blev att jag körde lite nostalgi och tittade på Barnen på Bullerbyn, typ bästa barnfilmen någonsin, hur mysig som helst och den kan alla se på vare sig ålder. Sedan letade jag rätt på alla tidningar som jag lyckats samlat på mig de senaste månaderna, men inte hunnit läsa. Kände att jag var tvungen att visa hur mååånga det var och ta en bild: 


 


Nu hann jag inte alls läsa alla. Men ni som vill ha lite tidningstips inom mat/hälsa/träning kommer en miniguide av mig:

Fitness Lifestyle har länge varit en favorit, skriver om träning/hälsa/livsstil/mat i allmänhet blandat med lite skönhetsrepotage. Inget som helst vikt/kalorifokus utan hur man ska leva hälsosamt som en livsstil. Som sagt en favorit!

Sedan har vi Mitt Kök, som är en matttidning med mycket fina och inspirerande bilder (och recept).

Buffe är ICAs mattidning, brukar vara en del roliga recept och repotage.

Wellness är en tidning som jag lyckats få ett tiotal nummer som gratisprenumeration på. Jag tycker om den, ofta bra recept och intressant repotage/intervjuer. Ibland en del irriterande rubriker som "hur du snabbt går ner x kg".

Friskispressen får man om man tränar på Friskis o Svettis, helt okej träningstidning, alltid trevlig att bläddra igenom och få lite inspiration av även om jag inte lusläser varendaste sida.

Stark läste jag för första gången idag. Och jag tyckte den var bra, den var annorlunda. Här är det inget fokus på utseende, dieter, kalorier och ideal. Utan fokus på hur man blir STARK. "Träning o Hälsa på riktigt" är deras "slogan".


Sedan vill jag även nämna Topp Hälsa, den läser jag inte, jag tycker inte om den längre. Visst har den en del bra och intressanta och artiklar. MEN jag stör mig så otroligt mycket på att de skriver att det viktiga är att man mår bra inte utseendet, att det gäller att leva hälsosamt långsiktigt som en livsstil och att man ska må bra från insidan, OCH sedan har dem ALLTID rubriker på framsidan som "så här tappar du 5 kilo på en månad" "så här får du den perfekta magen" "den nya dieten som får dig att rasa i kilo" etc och har sedan ett antal sidor om det i tidningen, medan i resten av tidningen skriver dem att tvärtom att man inte ska ha de idealen och tänka långsiktigt. Dubbelmoral! Men visst förstår jag varför dem gör det, de där rubrikerna lockar alltid en viss grupp människor vilket gör att de säljer mer.


Vilka hälsotidningar läser ni? :D Trevlig kväll!!!

Sök i bloggen

Translate

Presentation


Välkommen till en blogg skriven av en 18-årig tjej från Stockholm om mat och hälsa! Här inspirerar jag till en hälsosam livsstil som håller på längre sikt utan dieter, kalorier och vikttänk! Jag älskar att testa nya recept och hitta på mina egna, dessa re

Följ bloggen på bloglovin

Nyttigt Gottis

Kontakta mig

                      Mail:

foodandhealthinmyway@yahoo.se

 

Instagram: sooofieee

Fråga mig

116 besvarade frågor

Middagsrecept

Topp-12 "Chokladigt"

 

Inlägg om vikt och kalorier

   

Superfood Guide

Nyttiga frukostmuffins

Kategorier

Vegetariskt

Pannkaksrecept

Andra inspirerande bloggar

Läsarfrågor med svar

Hitta recept

Matbloggstoppen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Arkiv

Bloggar om mat

Matklubbens Topplista

Senaste inläggen

Omröstning

Varför läser du min blogg?
 För recepten
 För frukostinläggen
 För inspirationen
 För bilderna
 För att du känner mig personligen
 Annat (kommentera gärna vad då)
 Det är första gången jag besöker bloggen
 Flera av anledningarna

RSS

Hälsobloggstoppen


Ovido - Quiz & Flashcards