Direktlänk till inlägg 16 september 2012
Fick ett bak och chokladsug på eftermiddagen. What to do? Baka något med choklad såklart. Jag fann inspiration från ett recept på denna blogg och modifierade om det hela. Resultatet blev alldeles perfekta brownies med crunchiga mandlar i. Åh vad gott!
Mandelbrownie (4 st)
1 ägg
2 msk mandelmjöl (bara att mixa mandlar till mjöl)
3 msk kokosmjölk
1 dl kakao
2 krm salt
3-4 msk honung/agave/stevia/annan sötning
2 rutor mörk choklad (20 g)
18 mandlar
1. Elvispa ihop ägg, mandelmjöl, kokosmjölk, kakao, salt och valfri sötning i någon minut.
2. Hacka choklad och mandlar. Rör i smeten.
3. Fördela i 4 muffinsformar.
4. Grädda i ugnen på 200 grader i ca 15 min.
5. Ta ut, lika goda nygräddade varma som avsvalna kalla senare!
Dagens eftermiddagsmellis/fika fick idag bli en nygräddad varm mandelbrownie, banankesella (banan+kesella), päronstavar och gojibär
De har mörk färg men inte för att de är brända utan för att det är mycket kakao i, vill bara säga det så ingen tror något annat...
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
|