Direktlänk till inlägg 20 februari 2013
Ofta när jag lagar mat blir det ganska spontant vad jag gör. Men den här rätten har jag gått och tänkt på länge hur jag ska göra i mitt huvud. Och det blev jättegott när jag väl testade!! Med mycket grönsaker/svamp och krossade tomater/kokosmjölk behövdes inte lika mycket kött för att mätta hungriga magar.
Köttfärssås med soltorkade tomater och kokosmjölk (5-6 personer)
500 g nötfärs
5 champinjoner
2 stora morötter
1/2 squash
2 vitlöksklyftor
2 dl krossade tomater
2 dl kokosmjölk
5 tsk torkad basilika
4 tsk torkad timjan
8-10 soltorkade tomater
salt o peppar
1. Bryn köttfärsen.
2. Skiva champinjonerna. Skala morötterna, finriv ena och skär den andra i "mynt". Grovriv squashen. Pressa vitlöken.
3. Fräs allt i punkt 2 med färsen i ca 3-5 minuter.
4. Häll i krossade tomater, kokosmjölk, basilika och timjan.
5. Lägg först de soltorkade tomaterna på ett hushållspapper som suger upp all överflödig olja i ett par minuter. Skär sedan i små bitar och blanda ner i köttfärssåsen. Låt allt puttra ihop sig i några minuter.
6. Smaka av med salt o peppar!!!
Med bulgur, sallad, avokado och paprika till kvällens middag!!!
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | ||||||
|