Sofies Wellness

Alla inlägg den 28 februari 2013

Av Sofie - 28 februari 2013 21:14


 


   Bakad potatis eller sötpotatis har jag alltid velat testa att laga. Fast det tar ju säkert en timme att få dem mjuka i ugnen. Det har jag aldrig tålamod för (eller jag kommer snarare på det för nära inpå middagen att jag vill ha det), men så såg jag någonstans att man kan baka sötpotatis (och säkert vanlig bakpotatis med) i micron vilket går mycket snabbare, och det blev jättebra. Tanken var att jag skulle göra en kyckling/äpple/curryröra (låter som en udda smakkombination men det är gott ihop) och ha i som fyllning i sötpotatisen, men det gick ju inte att ha någon fyllningen i sötpotatisen insåg jag senare, den var ju fylld med sötpotatis haha, därför serverade jag fyllningen på sidan om. Alltsammans blev jättegott. Självklart kan man bara göra sötpotatisen och ha något annat till, och samma med kyckling/äpple/curryröran.


Bakad sötpotatis med kyckling/äpple/curryröra (1 person)


1 sötpotatis


1 liten kycklingfilé

1/2-1 äpple

3 krm curry

salt

2 msk creme fraiche (eller turkisk yoghurt)


1. Skrubba sötpotatisen. Lägg i en microsäker form. Stick en massa hål i den runt hela med en gaffel. Sätt in i micron på högsta effekt i 8-10 min.

2. Skär kycklingen i mindre bitar. Bryn kycklingen och genomstek den. Tärna äpplet och fräs med i ett par minuter. Krydda med curry och salt. Rör i 1 msk creme fraiche.

3. När sötpotatisen är mjuk och klar, skär två jack i den. Antingen kan du gröpa ur all fyllningen direkt ur skalet innan servering. Eller så gör du som jag och fyller med 1 msk creme fraiche och några curryäpple-bitar, och gröper ur direkt på tallriken.

4. Ät och njut, servera gärna med en sallad eller rivna rödbetor till som jag gjorde.


 


     


Såg precis att jag har gått över gränsen till ett halvt tusen följare på bloglovin. Kul att så många vill följa mig där. Om ni inte gör det ännu kan ni göra det HÄÄÄR så att ni inte missar några nya inlägg :D


Av Sofie - 28 februari 2013 09:33


 


Dagens frukost:

x Ugnsbakad päron/vaniljgröt med kesokvarg, hallonsylt (mosade varma hallon), jordnötssmör och mandelsmör (i-landsproblem när man inte kan bestämma sig för vilket nötsmör man vill ha utan tar lite av båda)


Ugnsbakad päron/vaniljgröt (1 person)


1 dl havregryn

1 tsk bakpulver

1 ägg

1 rivet päron

2-3 krm vaniljpulver

1/2 mosad banan


1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Blanda alla torra ingredienser. Rör i resten.

3. Lägg i en ugnsäker form/skål. Sätt in i ugnen ca 15 min.

4. Toppa med någon sorts yoghurt/kvarg/keso blandning, gröten är ju väldigt varm så det är gott om den möter något kallt!


Verkligen superdupergott. Älskar ugnsbakad gröt :D Precis som mina tidigare ugnsbakade gröter går säkert denna att göra i micron om man har ont om tid, sätt in på högsta effekt i ca 2-4 min tills den stelnar och blir klar.


Se tidigare ugnsbakade gröter här:

Ugnsbakad pepparkaksgröt, Ugnsbakad ballerinagröt, Ugnsbakad kakao/jordnötsgröt, Ugnsbakad blåbär/apelsin/kryddgröt, Microbakad gröt med rivet äpple och kanel, Microbakad apelsin/kakao/kaffegrötUgnsbakad hallon/kardemummagröt

Alla dessa kan bakas genom att sätta in dem på 225 grader i ca 10-15 min! Eller micra i 2-4 min på högsta effekt istället för ugnen (vare sig vad det står i receptet).


 


Idag är det torsdag och en intensiv pluggdag hemma står på schemat. Har redan tragglat franska verb i olika tempusformer i 30 min, och nu ska jag strax fortsätta med det igen... Men det är bara att kämpa på, får iallafall en paus vid lunch då jag har en lunchträff, och sen kanske jag går en sväng förbi gymmet, har inte varit där på 3 veckor nu pga av den här dumma förkylningen/influensan som kommer fram och tillbaka, men det gick utmärkt att stå på skidorna hela dagen igår så då borde jag klara av ett lättare gympass :D

Sök i bloggen

Translate

Presentation


Välkommen till en blogg skriven av en 18-årig tjej från Stockholm om mat och hälsa! Här inspirerar jag till en hälsosam livsstil som håller på längre sikt utan dieter, kalorier och vikttänk! Jag älskar att testa nya recept och hitta på mina egna, dessa re

Följ bloggen på bloglovin

Nyttigt Gottis

Kontakta mig

                      Mail:

foodandhealthinmyway@yahoo.se

 

Instagram: sooofieee

Fråga mig

116 besvarade frågor

Middagsrecept

Topp-12 "Chokladigt"

 

Inlägg om vikt och kalorier

   

Superfood Guide

Nyttiga frukostmuffins

Kategorier

Vegetariskt

Pannkaksrecept

Andra inspirerande bloggar

Läsarfrågor med svar

Hitta recept

Matbloggstoppen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Arkiv

Bloggar om mat

Matklubbens Topplista

Senaste inläggen

Omröstning

Varför läser du min blogg?
 För recepten
 För frukostinläggen
 För inspirationen
 För bilderna
 För att du känner mig personligen
 Annat (kommentera gärna vad då)
 Det är första gången jag besöker bloggen
 Flera av anledningarna

RSS

Hälsobloggstoppen


Ovido - Quiz & Flashcards