Direktlänk till inlägg 9 februari 2013
Oftast när jag lagar och äter mat lägger jag grönsakerna för sig, kolhydraterna för sig och proteinerna för sig. I denna smarriga rätt har jag istället blandat ihop allt till en stor krämig röra, liknande denna tonfiskröra.
Kycklingröra med bulgur, spenat, soltorkade tomater, fetaost, vitlök och basilika (1 person)
1 dl kokt bulgur (eller liknande som quinoa/matvete/ris)
1 liten kycklingfilé
1 stor näve fryst spenat
1 näve frysta sojabönor (kan uteslutas)
1 vitlöksklyfta
1 morot
1 dl krossade tomater
1 tsk torkad basilika
3 hackade soltorkade tomater
1 bit smulad fetaost
salt o peppar
(1. Koka bulgur eller liknande om du inte har färdigkokt.)
2. Skär kycklingen i mindre bitar. Bryn i en stekpenna. Fräs med spenat och sojabönor.
3. Pressa vitlöken och skala och grovriv moroten. Fräs tillsammans med kycklingen.
4. Rör i krossade tomater, baslika, soltorkade tomater och fetaost. Låt puttra ihop sig i några minuter.
4. Smaka av med salt och peppar! Ät precis som det är, man behöver inget till eftersom allt redan är i ;)
Även denna rätt är perfekt matlådemat!!! Jag åt min hemma till lunch en dag förra veckan när jag hade studiedag :D
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | ||||||
|