Dagens lunch blev ett ihopblandande av vad som fanns hemma, men det blev väldigt gott:
Lax i tomatsås med champinjoner, squash och rosmarin (1 person - ca 15 min)
3 champinjoner
1 schalottenlök (eller en bit av en gul lök)
5 cm squash
1 vitlöksklyfta
1 dl krossade tomater
1 laxbit (ca 120-140 g)
1 tsk torkad rosmarin
salt o peppar
1. Skiva champinjonerna. Skala och hacka löken. Riv squashen. Pressa vitlöken.
2. Börja med att fräsa bara champinjonerna på hög värme så att de får färg. Sedan sänker du värmen och fräser med lök, squash och vitlök.
3. Tärna laxbiten. Häll i krossade tomater, lax och rosmarin. Låt puttra ihop sig några minuter så att laxen blir genomkokt.
4. Smaka av med salt och peppar. Servera med vad du vill!!
Som ni ser har jag skrivit ut att det tar ca 15 min att laga. Det var nämligen någon som undrade om jag inte kunde börja göra det. Jag tycker det låter som en jättebra idé att jag skriver ut hur lång tid allt tar att laga. Jag ska försöka göra det till alla recept jag lägger upp framöver, dock finns det nog en risk att jag kommer att glömma det ibland i början.
Ninni
4 februari 2013 20:44
Hejhej!!
Skulle du kunna skriva om hur man bygger upp en bra kondition? Jag vill börja springa, men jag vill börja på rätt sätt om du förstår vad jag menar?! :)

Sofie
8 februari 2013 21:33
Hej, vad kul, själv älskar jag att springa och jag saknar det mycket nu när det är kallt och glashalt ute. Jag kan börja med att berätta min lilla "löphistoria":
Jag började för ganska snart 3 år sedan, det var mars och det hade varit en sådan där hemsk vinter. Minusgrader och ett ständigt tjockt snötäcke i flera månader. Under vintern som hade gått hade jag i stort sett bara rört mig de 150 m det tog för mig att ta mig till min gamla skola och hem igen. Och sen hade jag dans 1 gång i veckan och lite skolidrott på det, men det var verkligen inte mycket alls. Jag var trött och inte särskilt hälsosam, så jag beslöt mig för att när snön går bort skulle jag börja träna. Sagt och gjort. Jag kommer fortfarande ihåg de där första passen, min kondition var verkligen inte bra. Jag sprang en kort sträcka tills jag inte orkade mer, då gick jag en bit, sedan motiverade jag mig till att springa några 100 m till, sen gick jag igen, sprang en kort bit och så höll jag på sådär ett tag, efteråt var jag helt slut och jag tyckte att tempot var snabbt och att längden på passen var superlånga (efteråt när jag har börjat hålla mer koll på tid och distans vet jag att jag i början sprang/gick ca 3 km i samma tempo jag nu kör 5 km). Sedan fortsatte jag sådär cirka 1-3 gånger i veckan resten av våren/sommaren/hösten tills snön kom igen, och för varje gång kunde jag springa mer och gå mindre, och vara ute längre sträckor och springa fortare. Sedan dess har jag löptränat från och till under det varma halvåret (med några få vinterpass) kombinerat med annan träning.
Vad jag vill säga är att jag tror att i början är det viktigaste bara är att komma ut 1-3 gånger i veckan. Sätt på dig ett par gympaskor och sköna och väderanpassade kläder och spring tills du inte orkar mer, gå en bit, spring en bit, gå en bit och för varje gång kommer du att kunna klara lite mer eftersom din kondition blir bättre och bättre. Självklart kan man ju även springa på löpband om man vill det (särskilt i det här vädret), men personligen HATAR jag all form av gymkondition, det är så himla tråkigt och det är inte alls samma känsla som att springa i naturen att ta sig framåt och springa på en oregelbunden mark. Och lyssna på peppande musik är starkt tips, det gör att man orkar lite mer :D
Sally
5 februari 2013 07:56
Låter som en bra ide med tiden. Folk tror att det tar så lång tid att laga god och nyttig mat, men så är ju verkligen inte fallet. Tar oftast längre tid att beställa hem snabbmat..haha
Jag har ju en kategori med under tio minutersrecept, det är inte så svårt faktiskt ;) Gott såg det i alla fall ut!
http://www.skippanudlarna.com