Sofies Wellness

Alla inlägg den 6 augusti 2014

Av Sofie - 6 augusti 2014 18:13


Då var det dags för mig att berätta om den sista dryga veckan i USA. Ni finner del 1 och del 2 av min berättelse här


Efter att ha varit i en knapp vecka i Arizona och Utah körde vi in i delstaten Nevada. Efter att ha kört i flera timmar i öken/stäpp så kom vi plötsligt fram till storstaden Las Vegas...

        Det var coolt att besöka Las Vegas med alla dess lampor, bling bling, casion i varje hotell osv men det räcker att besöka staden en gång. Vi sov där två nätter och på kvällarna gick vi ut och åt och kikade på The Strip som är den stora huvudgatan i Las Vegas. Dock är de extremt noga med 21-års gränsen i USA och bara jag och min lillebror närmade oss spelmaskinerna så kom en arg vakt. Den hela dag vi var där så tog vi bara en dag till att slappa och ligga vid poolen vilket var väldigt välbehövligt efter flera intensiva veckor.


    Efter Las Vegas körde vi vidare till Los Angeles igen och bodde först två nätter i Hollywood. Vi gick längs Walk of Fame, besökte Universal Studios och såg Hollywoodskylten på långt avstånd. Coolt!


Sen var det bara fyra nätter kvar på vår resa och då bodde vi i Marina del Ray på gränsen till Venice. Vi besökte en massa spännande och fina ställen under hela USA-vistelsen men där vi var de sista dygnen var något speciellt, som jag längtar tillbaka...

          Stranden som var himla bred och så fin!


Vi besökte även bara över dagen några kompisar till mamma som bodde en bit norrut i Malibu. Så himla vackert...

       


En sak som jag älskar att de har i USA är...

   ... Whole Foods Market, jag skulle kunna skriva ett helt inlägg om den hälso/(ekologiska)affären! Jag tvingade in familjen i x antal Whole foods under hela resan och jag hade kunnat gå där i flera timmar och kikat på allt spännande om det inte vore för familjen. Men de var iallafall glada för att vi vid varje tillfälle köpte med oss en massa mellanmålsbars som vi tryckte i oss hungriga i bilen mitt ute i ingenstans. På bilden ovan hade jag funnit drömapparaten; en behållare med olika sorters nötter och när man tryckte på en knapp så maldes nötterna direkt ner och blev till underbart krämigt nötsmör. Jag kom till nötsmörshimlen en stund hihi.


     Sista dagen fick jag och min bror prova på att surfa. Jag kom aldrig upp stående men det var ändå kul att pröva och att guppa runt liggandes på brädan (läs även att bli översköljd av x st stora vågor, åka in sisådär 10 m i hög hastighet under vattnet och få ett tjugotal nässköljningar av allt saltvatten).


  Min sista bild från resan samma morgon som vi skulle flyga hem. Det var svårt att lämna men jag kommer minsann tillbaka!


Jag älskar verkligen att resa. Det är kul att besöka nya platser, ny mat och andra saker att göra men framförallt gillar jag att se hur människor lever runt om i världen. Under den här resan har jag sett allt från människor som lever i ett "beach house" på stranden i Venice till människor som lever i en trailer ute i Washingtons skogar, i lyxhus i Malibu, i hyddor på Arizonas stäpp och i klassiska amerikanska hus i olika förorter och städer... Sådana kontraster. 


Har ni några frågor om resan kan ni ställa dem i en kommentar!

Sök i bloggen

Translate

Presentation


Välkommen till en blogg skriven av en 18-årig tjej från Stockholm om mat och hälsa! Här inspirerar jag till en hälsosam livsstil som håller på längre sikt utan dieter, kalorier och vikttänk! Jag älskar att testa nya recept och hitta på mina egna, dessa re

Följ bloggen på bloglovin

Nyttigt Gottis

Kontakta mig

                      Mail:

foodandhealthinmyway@yahoo.se

 

Instagram: sooofieee

Fråga mig

116 besvarade frågor

Middagsrecept

Topp-12 "Chokladigt"

 

Inlägg om vikt och kalorier

   

Superfood Guide

Nyttiga frukostmuffins

Kategorier

Vegetariskt

Pannkaksrecept

Andra inspirerande bloggar

Läsarfrågor med svar

Hitta recept

Matbloggstoppen

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21 22
23
24
25 26
27
28 29 30 31
<<< Augusti 2014 >>>

Arkiv

Bloggar om mat

Matklubbens Topplista

Senaste inläggen

Omröstning

Varför läser du min blogg?
 För recepten
 För frukostinläggen
 För inspirationen
 För bilderna
 För att du känner mig personligen
 Annat (kommentera gärna vad då)
 Det är första gången jag besöker bloggen
 Flera av anledningarna

RSS

Hälsobloggstoppen


Skapa flashcards