Direktlänk till inlägg 15 januari 2012
Det här med raw food har jag inte riktigt förstått mig på, det tar superlång tid allting och man får inte upphetta maten. Jag skulle aldrig orka med det, men det är säkert gott och hälsosamt. I julklapp fick jag Renée Voltaires kokbok och hon förespråkar raw food. Till middagen idag då pappa hade köpt varmrökt lax passade jag på att testa en raw food sås ur boken att äta till. Den blev överraskande god. Man kan tydligen göra en väldigt krämig sås utan att använda sig av mejerivaror som grädde, creme fraiche eller turkisk yoghurt. Så här gör ni:
Raw food sås med curry
1 dl blötlagda cashewnötter
1 dl blötlagda solrosfrön (egentligen skulle man ha 2 dl cashew, men vi hade bara 1 men det funkade utmärkt med solrosfrön istället)
1 liten morot
1 röd paprika
1 tomat
1 tsk curry
1-2 cm färsk ingefära bit
1/2 tsk vanligt salt eller örtsalt
1. Blötlägg nötterna/fröna i vatten helst några timmar innan, eller jag gör som jag som gjorde det i 15 min. Det funkade det med.
2. Skär alla grönsaker i bitar (så att de blir lättare att stoppa i mixern).
3. Mixa först nötterna/solrosfröna till grovt mjöl. Lägg i alla grönsaker och kryddor i mixern/matberedaren och kör så att allt blir till en härlig krämig röra. Smaka av med kryddorna.
4. Klart, äts kall!
Tillsammans med en bit varmrökt lax, bulgur, keso, broccoli och spenatblad, YUMMY!
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|