Direktlänk till inlägg 22 maj 2013
Toppad med kiwi och mandelmör!
Gårdagens mesquitekaka var inte helt fel, så idag fick det bli en liknande variant till mellanmål men med kakao- och kaffesmak. Jag har gjort liknande innan, men här kommer iallafall receptet på hur jag gjorde idag. Gott, inte som efterrätt men som ett chokladigt mellanmål!
Chokladig microkaka med banan och kaffe (1 person)
1 ägg
1 äggvita
1 1/2 msk kakao
2 msk kokat kaffe
1 mogen mosad banan
2 tsk kokosmjöl
2 krm vaniljpulver
lite av valfri sötning; honung/agave/kokossocker/stevia
1. Blanda ihop allt i en liten skål.
2. Smaka av med lite sötning.
3. Sätt in i micron på högsta effekt i ca 1.30-2 min, jag tycker det är godast om inte hela kakan stelnar utan att den är kladdig i mitten.
4. Toppa med mandelmör eller något annat gott!
Här är några andra tidigare minikakor som man snabbt och enkelt gör i micron (en del är gjorda för frukost och en del mellis):
Mini äpplekaka med kanel, Mini morotskaka, Mini chokladkaka, Mini kanelkaka, Mini äpplekaka med pepparkakskrydda, Mini citron/morot/kanel/kokoskaka, Mini blåbärskaka med saffranssås, Mini päronkaka med kakao/nötsmörslager och Mini jordnötskaka med hallon
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 |
28 |
29 | 30 | 31 | |||||
|