Direktlänk till inlägg 4 juni 2012
Måndagsmiddagen kommer här:
Vit fisk med rött täcke (6 portioner)
800 g sejfile eller annan vit fisk (2 frysta block)
Röran:
12 st soltorkade tomater (ca 2 dl)
1/2 röd paprika
4 msk pinjenötter
2 tsk sambal oelek
2 vitlöksklyftor
4 msk vatten
salt o peppar
1. Tina fisken så gott som det går. Lägg i en ugnssäker form.
2. Mixa resten till en krämig röd röra. Smaka av med salt och peppar.
3. Bre röran jämt fördelat över fisken.
4. Sätt in i ugnen på 200 grader tills den är genomkokt. Hur lång tid beror på hur tinad fisken är. Om den är helt tinad, tror jag att det går på ca 10 min. Men om den är helt genomfryst mer än en halvtimme (men det är bäst om den är tinad). Min var halvtinad, dvs fortfarande kall men inte stenhård (den tog ca 22 min). Om du har en termometer är det bra, då ska innertemperatuen vara kring 60 grader.
Röran är självklart även god att äta kall som den är, eller på t.ex knäckebröd eller sås till en annars tråkig rätt!
Jag tycker att det är dumt att nästan all fryst fisk kommer i 400 g paket, då vi är 4 i min familj (och det är ju väldigt vanligt) och då är ca 600 g lagom för oss, och det går ju inte att dela ett fryst paket eller tina, skär och frysa in igen biten som blir över. Men man kan ju alltid spara det som blir över, och plötsligt har man två färdiga matlådor :P
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 |
24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | ||||
|