Direktlänk till inlägg 4 juni 2012
x Två skivor hembakat bröd med varsin halva basilika/peppar microäggkaka (rör ner 1 ägg i en skål, med hackad färsk basilika och peppar, in i micron på högsta effekt i 1 min, ta ut och skär i två bitar) toppat med fetaost
x Naturell yoghurt blandat med keso och vaniljpulver med värmda jordgubbar (brukar inte de svenska färska komma nu?) och färsk basilika
En riktig frukost som skriker "kan det inte bli sommar igen?", för er som frågat om receptet på brödet så kommer det i ett tidsinställt inlägg idag när jag är i skolan. Att fixa ägg på 1 min i micron var alldeles perfekt idag när det inte fanns några tidigare kokta ägg i kylskåpet och jag orkade inte koka nya!
Efter en välbehövlig helg då jag nästan bara har tagit det lungt hemma och inte gjort något särskilt så ser jag framemot denna vecka. Fyra ynka dagar i skolan, och de sista "riktiga" dagarna med min klass någonsin. På onsdag är det ledigt, och i helgen ska vi ett gäng ut på landet innan vi splittras. Rolig vecka!
Förresten framsidan av tidningen var lite oroväckande. Läste ni? Jag orkade inte läsa allt jättenoga men tydligen är det höga halter av något giftigt ämne (bisfenol) i konserver och bör därför undvikas. Inte för att jag brukar äta så mycket konserver, t.ex krossade tomater köper vi i kartongförpackningar och ibland även bönor/linser/kikärter (men där kan vi förbättra oss). Men nu blir det ännu mindre av det... Fast tonfisk finns det att köpa på något annat sätt än konserv (förutom i stora färska filéer)?
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 |
24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | ||||
|