Direktlänk till inlägg 2 maj 2012
Denna kväll fick det bli att laga middag bara till mig själv, blev detta:
Lax i tomat/basilika/vitlök täcke med en matig sallad på ruccola, blandade bönor, avokado, röd paprika, majs och citronsaft och sedan en skiva färskt frö/torkad fruktbröd (som mamma köpt på bageri idag) med ett lager kesella och kalkonpastrami!
Laxen gör ni såhär (1 portion):
Blanda 1 dl krossade tomater med 1 tsk fryst basilika (går självklart att byta ut mot torkad eller färsk) och 1 ganska liten eller 1/2 pressad vitlöksklyfta. Salta och peppra en halvtinad laxbit och lägg i en ugnsäker form. Häll över tomatsåsen och toppa med färskriven parmesanost. Sätt in i ugnen på 200 g i ca 15-30 min (beroende på hur tinad den är)!
Jag är säkert den sista som har upptäckt att det finns "färska" kryddor frysta att köpa i mataffären. Jättesmart tycker jag, då den torkade som alltid finns hemma kan bli lite tråkig, medan den färska lätt blir dålig om man inte använder den på direkten, här får man ju "färsk" direkt ur frysen när man vill och den är inte dålig, bara att tina lite så blir det som riktig färsk!
Och så såg hela middagstallriken ut ovanifrån :P
God kväll!!!
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
|||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|