Sofies Wellness

Senaste inläggen

Av Sofie - 3 september 2013 18:00


 


Till frukost idag gjorde jag en enkel gammal favoritgröt på fiberhavregryn, vatten, en massa kanel och en äggvita. Till detta mixade jag fram en ny röra på gojibär, hallon, nypon och kvarg som jag toppade gröten med tillsammans med kokoschips. Röran (och hela frukosten) blev supergod samtidigt som den var boostad med nyttiga superfoods.


Gojibär/hallon/nypontopping (1 person): Mixa ihop 1 msk torkade gojibär, 1 dl frysta hallon, 1 tsk nyponmjöl/pulver och 3/4 dl kvarg (eller yoghurt)!


Röran ovan passar även precis som den är till t.ex mellis eller kvällsmål.


För er som undrar; gojibär köper jag i vanliga mataffären och nyponmjölet har jag köpt nere i Pierias Livs i Hötorgshallen!


 

Av Sofie - 2 september 2013 17:50


 


Idag experimenterade jag fram något nytt till frukost: Päronbakelse med kokosflingor och kardemumma med vaniljkesokvarg och jordnötssmör. Mums fillibabba! Att baka på morgonen tar lite tid, men jag tycker att det är värt det att få en extragod och bra start på dagen. Och det är i ugnen gör jag annat som duscha, sminka mig, klä på mig etc. Bakelsen nedan passar även bra som en nyttigare fika eller ett mellanmål.


Päronbakelse med kokosflingor och kardemumma (1 person)


3/4-1 dl havregryn

2 krm bakpulver

2 msk kokosflingor

1 tsk kardemumma

1/3-1/2 mosad banan (eller annan sötning som honung/agave/stevia)

3 msk kvarg (eller yoghurt)

1 litet grovrivet päron (eller 1/2 stort)

lite neutral olja (som kokosolja eller rapsolja)


1. Blanda ihop gryn, bakpulver, kokosflingor, kardemumma, banan och kvarg.

2. Sug upp med papper päronets överflödiga vätska.

3. Bre ut halva smeten på ett oljat bakplåtspapper. Lägg över päronrivet. Täck med resten av smeten.

4. Grädda i ugnen på 200 grader i 10-12 min!


 


   

Av Sofie - 1 september 2013 20:58


 


Här kommer ett grymt recept på supergoda- och nyttiga muffins som är perfekta att ha med sig i väskan som mellanmål. De passar även bra som nyttigare fika eller frukost!


Mellanmålmuffins med hallon, kokos, citron och kanel (ca 10 st)


1 dl havregryn

3/4 dl kokosmjöl

1 tsk bakpulver

1 1/2 msk kanel

2 bananer

saften ur 2 citroner

1 ägg

3-4 ägg till eller 2 dl äggvita

1 dl kvarg

2 1/2 dl hallon

1/2 dl hackade valnötter


1. Blanda ihop allt utom hallon och valnötter. Mixa till en jämn smet. Smaka av.

2. Rör försiktigt i hallon och valnötter (gott om hallonen förblir så hela som möjligt i smeten).

3. Fördela smeten i muffinsformar (gärna silikonformar så att inte smeten fastnar).

4. Grädda i ugnen på 175 grader i ca 25 min.

5. Ta ut och låt svalna. Frys in de muffinsar som du inte tror att du kommer att äta inom de närmsta dygnen!


 


Ni hittar tidigare recept på mellanmålsmuffins HÄR!!!


Av Sofie - 31 augusti 2013 11:00


 


Sugen på pizza? Här kommer ett grymt tips som går på ett kick att göra:


Lägg ett tortillabröd (gärna fiber/fullkorn) på en bakplåt. Häll och bre över passerade/krossade tomater. Lägg på valfri fyllning. Jag hade tomat, prusciutto och majs. Krydda med salt, peppar, färsk/torkad oregano och ev. en liten pressad vitlöksklyfta. Toppa med valfri riven/smulad ost. Jag hade smulad fetaost. Grädda i ugnen på 225 grader i ca 5-10 min. Ta ut och servera med en matig sallad!


Precis som rubriken till inlägget säger: Tortillapizza går snabbt och enkelt att göra samtidigt som det är gott. Det är dessutom nyttigare än pizzan du köper på kvarterskrogen.


Brukar ni göra tortillapizza? Har ni bra tips på kombinationer att ha som topping?


       

Av Sofie - 30 augusti 2013 21:44


 


Jag kom på att jag nog inte har tipsat på bloggen innan om det som måste vara en av de godaste kombinationerna: Mörk choklad+jordnötssmör+frusna bananskivor!!! Det är helt perfekt och verkligen smääälter i munnen. Mörk choklad är supergott, jordnötssmör är supergott och frusna bananskivor är supergott. Tillsammans blir det supergott deluxe. Har ni inte testat det måste ni göra det omedelbart. Denna kväll fick det agera som fredagsodis tillsammans med min favoritglass Ben and Jerry Cookie Dough. Fredagslyx på hög nivå! Vad smaskar ni på denna fredagskväll?


Av Sofie - 30 augusti 2013 11:00


 


Gårdagens middag bestod av kyckling med bladspenat, chili och vitlök, quinoa och riven morot. Hett och gott! Jag använder mig av fryst chili eftersom det är något vi alltid har hemma men man kan använda färsk med. För laktosfritt; skippa grädden eller byt ut mot kokosmjölk eller havregrädde.


Kyckling med bladspenat, chili och vitlök (3 personer)


ca 350 g kycklingfilé

7 dl fryst bladspenat

1 röd paprika

2 vitlöksklyftor

2-3 tsk fryst chili

1/2 dl grädde (eller kokosmjölk eller havregrädde för laktosfritt, eller uteslut helt)

salt o peppar


1. Skär kycklingen i mindre bitar. Bryn i en stekpanna.

2. Fräs bladspenaten i en annan stekpanna. Skär paprikan i mindre bitar. Pressa vitlöken. Låt paprika, vitlök och chili fräsa med bladspenaten.

3. Lägg över den genomstekta kycklingen i bladspenatsfräset. Blanda ihop och smaka av med chili, salt och peppar.

4. Häll över grädden och låt puttra ihop på svag värme i en minut eller två.

5. Servera med vad du vill. Ät och njut!


 

Av Sofie - 29 augusti 2013 20:53


 


De färdigköpta fruktyoghurtarna är rena sockerbomberna, men man kan ju göra sin egen. Bara att mixa yoghurt med valfri frukt eller bär. Jag är oftast för lat för att hålla på och mixa på morgonen när man kan äta frukten/bären hela på toppen utan mixningsmomentet. Men idag till frukost blev det hemmagjord mangoyoghurt med kakaoröra (som gömmer sig under müslin på bilderna) och müsli samt ett kort ägg med örtsalt till. Supergott och ganska enkelt att göra!


Mangoyoghurt (1 person): Mixa ihop 2 dl naturell yoghurt med 1 1/2 dl frusen mango.

Kakaoröra: Blanda 1/2 dl keso, 1/2 dl kvarg och 1/2 msk kakao.

Toppa mangoyoghurten med kakaoröran och valfri müsli.


 

Av Sofie - 28 augusti 2013 20:22


 


Dagens frukost blev två olika smaskiga röror och ett ägg till det. Supergott (som vanligt haha)! Som ni kanske har märkt har jag kombinationen jordnötssmör och banan i allt möjligt eftersom jag tycker det är så gott, men tycker man inte det kan man såklart äta blåbärsdavosen precis som den är.


Blåbärsdavos med kakao/kokos toppat med jordnöt/banansås (1 person)


3/4 dl fiberhavregryn/havregryn

1 dl blåbär

1 msk kakao

2-3 tsk kokosflingor

1 dl naturell yoghurt

1 dl kvarg (eller mer yoghurt)


3/4 dl keso

1/3 mosad banan

2-3 tsk jordnötssmör


1. Blanda ihop gryn, blåbär, kakao, kokosflingor, yoghurt och kvarg. Låt gegga ihop sig en kort stund eller låt stå i kylskåpet under natten och ta fram och ät direkt på morgon (bra tips för stressiga morgonar).

2. Blanda ihop keso, banan och jordnötssmör. Toppa blåbärsdavosen med jordnöt/banansåsen. Jag hade även torkad ananas på toppen och ett ägg på sidan om!


 

Sök i bloggen

Translate

Presentation


Välkommen till en blogg skriven av en 18-årig tjej från Stockholm om mat och hälsa! Här inspirerar jag till en hälsosam livsstil som håller på längre sikt utan dieter, kalorier och vikttänk! Jag älskar att testa nya recept och hitta på mina egna, dessa re

Följ bloggen på bloglovin

Nyttigt Gottis

Kontakta mig

                      Mail:

foodandhealthinmyway@yahoo.se

 

Instagram: sooofieee

Fråga mig

116 besvarade frågor

Middagsrecept

Topp-12 "Chokladigt"

 

Inlägg om vikt och kalorier

   

Superfood Guide

Nyttiga frukostmuffins

Kategorier

Vegetariskt

Pannkaksrecept

Andra inspirerande bloggar

Läsarfrågor med svar

Hitta recept

Matbloggstoppen

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2014
>>>

Arkiv

Bloggar om mat

Matklubbens Topplista

Senaste inläggen

Omröstning

Varför läser du min blogg?
 För recepten
 För frukostinläggen
 För inspirationen
 För bilderna
 För att du känner mig personligen
 Annat (kommentera gärna vad då)
 Det är första gången jag besöker bloggen
 Flera av anledningarna

RSS

Hälsobloggstoppen


Ovido - Quiz & Flashcards