Direktlänk till inlägg 21 oktober 2011
Apelsinkyckling med quinoasallad och mango/chilisås (4 personer)
3 kycklingfileer
1 tsk torkad krydda (jag hade herbes provence, som är en kryddblanding på rosmarin, timjan och basilika bla)
1 apelsin
2 små röda paprikor
3 dl vit quinoa
1 msk äppelcidervinäger
1 apelsin
1/2 dl solroskärnor
1 mogen mango
1 dl matlagningsyoghurt
1/2-1 hackad röd chili (beroende på starkhet)
saften av 1 lime
1. Sätt ugnen på 200 g. Dela kycklingen i mindre bitar och lägg i en ugnssäker form. Häll över olivolja, och krydda med salt, peppar och valfri krydda (typ rosmarin, timjan).
2. Skär apelsin och och paprika i mindre bitar. Lägg på kycklingen och blanda. Sätt in i ugnen ca 20-25 min.
3. Koka quinoan enligt paketet. När den är färdigkokt, häll över äppelcidervinäger, solroskärnor och smaka av med salt och peppar. Skär den andra apelsinen i bitar (men skär bort skalet) och blanda ner apelsinköttbitar och saft i quinoasalladen.
4. Skala mangon och finhacka den. Lägg i en skål och blanda i yoghurt, lime och chili. Smaka av med salt och peppar.
5. Servera kycklingen med grönsakerna, quinoasalladen och mangosåsen!
Gott!
Receptet kommer ur hälsokokboken, men jag har som vanligt gjort ändringar efter mina smaklökar, men testa gärna att blanda i färsk mynta i såsen och quinoasalladen (det skulle man ha enligt receptet men tyvärr var det slut i mataffären)
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|