Direktlänk till inlägg 28 december 2011
Vi skulle äta lax med bulgur igår kväll och då fick jag för mig att piffa upp bulguren lite. Jag hittade ett paket saffran och detta blev resultatet.
Bulgursallad med saffran, bönor och gojibär (4 personer)
4 1/2 dl vatten
2 dl bulgur
salt
1/2 g saffran (1 paket)
2/3 burk svarta bönor
2 msk torkade gojibär
1. Koka upp vattnet. Lägg i bulgur, salt och saffran. Låt småkoka under lock i ca 10 min.
2. Häll av vätskan i burken med bönor. Blanda i 2/3 av innehållet i bulgurn. Resten kan du spara och kanske ha som topping på en sallad eller mosa och ha på frukostmackan?
3. Blanda även i gojibären och låt allt bli varmt.
4. Ät med lax, kyckling eller en köttbit!
Våran ugnbakade lax var toppad med sesamfrön och pappa gjorde en god sallad med spenatblad, körsbärstomater och basilikaolja till :D
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
||||
|