Direktlänk till inlägg 26 december 2011
Kvällen till ära lagade pappa middag och det blev detta:
Köttgryta med rödvin (4 personer)
1 gul lök
1 röd paprika
10 st champinjoner
500 g oxgrytbitar
1 dl vatten
1/2 dl rödvin
2 msk grönsaksfond
2 dl matlagningsgrädde
1 tsk torkad timjan
salt o peppar
1. Skär lök, paprika och champinjoner i mindre bitar. Fräs i en gryta. Lägg grönsakerna åt sidan på ett fat.
2. Salta/peppra köttet och bryn i samma gryta. Häll på vatten, röd vin och fond. Låt koka under lock i ca 40-50 min.
3. Tillsätt grönsakerna, grädde och timjan och låt koka yttligare ca 10 min.
4. Smaka av med salt och peppar!
Såsen med rödvin blev jättegod!
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
||||
|