Direktlänk till inlägg 2 december 2011
Supergott, om jag ska bjuda över några kompisar på middag någon gång så ska jag bjuda på detta:
Fyllda kycklingfileer och tomatbulgursallad (4 personer)
4 st kycklingfileer (ca 600 g)
100 g fetaost
8-10 soltorkade tomater
1/2-1 kruka basilika
5 dl färdigkokt bulgur
1 röd paprika
3 tomater
1 dl strimlad purjolök
2 pressade vitlöksklyftor
50 g ruccola
1. Sätt ugnen på 225 g.
2. Skär fetaosten i 4 långa stavar. Skär de soltorkade tomaterna i mindre bitar. Salta/peppra fileerna. Bre ut fileerna i en ugnsform, skär ev. ett jack i dem så de är lättare att fylla. Lägg på basilika, soltorkade tomater och fetaost på varje file. Vik ihop och sätt ev. ihop dem med tandpetare så att inte fyllningen ramlar ut. Genomstek i ugnen ca 20-25 min.
3. Koka bulgur enligt förpackningen så att du får 5 dl kokt bulgur.
4. Tärna paprika och tomat. Strimla purjolöken. Fräs paprika, tomat, purjolök och pressad vitlök i olja i en stor kastrull. Blanda i den färdigkokta bulgurn.
5. Hacka ruccolan och blanda i bulgursalladen. Smaka av med salt och peppar, och servera med kycklingfileerna!
Innan ugnen!
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
||||
|