Sofies Wellness

Senaste inläggen

Av Sofie - 16 juni 2013 10:00


Här kommer svar på några läsarfrågor från senaste tiden. En del frågor har jag fått för månader sedan, lite sent att svara på dem, men bättre sent än aldrig:


Var köper du ditt nötssmör? :)


Svar: Oftast gör jag mitt nötsmör själv. Läs HÄR hur det gör det. Jordnötssmör brukar jag dock alltid köpa då det är svårt att komma över naturella jordnötter. Mitt favoritmärke är Green Choice, och det brukar finnas i vanliga mataffärer som Coop och Prisxtra. Någon gång har jag köpt mandelsmör, och då har jag köpt det på Cajsa Warg. Annars finns de flesta sorters nötsmör på hälsokostaffärer, om man inte vill göra själv eller inte får tag på det i någon vanliga mataffär.


Hej! Vilken fetthalt använder du på keso? Undrar bara då jag inte riktigt vet vilken jag skall köpa. Har kört på minikeso ett tag nu då jag faktiskt tycker den är godare, men har hört att det är hokuspokus tillsattser i den. Vilken är egentligen bäst? Ha en bra dag, kram :)


Svar: Jag (eller mamma och pappa) brukar köpa keso 4 %. Den 4 % innehåller mjölk, grädde, syrningskultur, salt, löpe. Minivarianten (1,5 %) innehåller mjölk, salt, modifierad stärkelse, vasslepermeat, syrningskultur, löpe. HÄR kan du läsa om vad modifierad stärkelse är för något och vad det gör med kroppen. Vasslepermeat består främst av mjölksocker och aska. Jag tror inte modifierad stärkelse och vasslepermeat är farliga tillsatser. Så ät den du tycker är godast! Men om man är ute för proteinet (vilket jag vet många är som äter keso) så ska man komma ihåg att minivarianten innehåller 11 g protein och vanliga varianten 12 g per 100 g. Och kolhydrathalten är något högre i minivarianten än vanlig varianten pga modifierad stärkelse och vasslepermeat är just kolhydrater. Men allt det här rör sig om minimala gram och skillnader. Så för minst tillsatser och högst proteinhalt ät den vanliga varianten, men tycker du den andra är godare ät den då. Kram :)


Hejsan!
Jag undrar hur du gör med maten i skolan? För jag vet inte riktigt hur jag ska göra, att bara äta grönsaker känns inte så mättande... Dessutom är jag vegetarian :S

Tack på förhand! :)


Svar: Jag äter skollunchen varje dag i skolan. Vi har ganska bra mat på min skola. Tre olika rätter att välja mellan (två vanliga, en vegetarisk) som brukar vara helt okej. Vi har ett salladsbord som brukar ha ganska bra utbud med olika grönsaker, sallad, linser/bönor/kikärtor och olika bulgur/couscousröror, oftast tar jag mer av dessa saker och mindre av pasta/vitt ris. Vi har även knäckebröd och fil och müsli som man kan äta till om man inte blir mätt.


Att äta lunch är jätteviktigt. Så se till att du får i dig mat. Har ni ingen vegetarisk mat på din skola? Det har de väl en skyldighet att fixa till vegetarianer? Att äta mycket grönsaker är bra, men BARA grönsaker är inte tillräckligt. Så hör dig för på din skola om de inte kan servera vegetarisk mat som falafel, grönsaksbiffar, sojafärs, bön- eller linssåser, bulgurröror osv. De kanske har vegetariska alternativ, men man måste berätta för personalen att man är vegetarian så att man kan få det. Annars kanske du får ta med dig någon mat till skolan.


Hej , jag har lite frågor kring det här med alla dieter / koster? Du vet vad du pratar om och det handlar lite om allt mellan köttskandaler och fusk till vad som egentligen är sant om raw food eller vegansk?


Svar: Jag tror inte på dieter, utan att äta på ett sätt som håller långsiktigt. Man kan äta allt, men inte alltid. Alla får hitta ett sätt som de tycker passar för dem att äta, och som de mår bra av.


Hej! Jag är allergisk mot nötter och banan, dina recept på kakor/muffins med mera innehåller banan. Går det att byta ut bananen mot något eller har du några andra goda recept utan banan?


Svar: Jag använder banan i många recept. Och det är framförallt för att söta saker med en naturlig produkt. Ibland är det även för att ge krämighet till recept. Tråkigt att du är allergisk mot banan, typ en av världens bästa matprodukter. I de flesta recepten är det svårt att byta ut bananen då den finns där för att söta. Men ibland kan man söta med honung, agave och stevia istället. Om du bara kollar runt i arkivet finner du en massa recept utan banan också.


Kan man ersätta kakao med carob rakt av i recept? Jag tål inte kakao men kunde va trevligt att testa nåt liknande ibland. Om det nu går att få tag i nåt så exotiskt som carob i min avkrok av världen... :D


Svar: Carob och kakao är ganska lika smakmässigt. Carob är smakar lite mer kolaaktigt och är sötare än kakao. I de flesta recept kan man byta ut kakaon mot carob. Dock kan man behöva justera mängderna, då de smakar olika starkt och sött som sagt. Så du kan använda carob, men smaka av med mängderna så att det blir bra :D


Vad jobbar du med? :)


Svar: Jag extrajobbar som butiksbiträde på Blueberry Lifestyle, vilket är superkul. Jag är så glad, tacksam och stolt att jag lyckats få mitt allra första jobb där och att jag fixat det helt själv (inte med hjälp av kommunen eller föräldrar som många i min ålder) :)


Jag undrar vad davos är för något?


Svar: Jag antar att du menar davosgröt? Ärligt talat vet jag inte vad själva davos står för. Men davosgröt är helt enkelt gryn som man blandar med yoghurt/kvarg och sedan låter gegga ihop sig (gärna över natten i kylskåpet). Sedan kan man smaksätta davosgröten genom att ha olika saker i och/eller på som kryddor, frukt, bär, nötsmör, frön, kakao. Kika HÄR för olika davosgröter.


Varför har du valt bort proteinpulver?
(tycker själv att proteinpulver inte är särskilt bra, men kan vara intressant att höra dina funderingar). Finns ju studier som tyder på att de kan ge ökad risk för cancer att äta för mycket protein (ökar tillväxthormon som kan trigga cellförändring).


Svar: Som ni säkert har märkt använder jag mig inte av något proteinpulver i mina recept. Jag tycker att det här med proteinpulver är överskattat när man gott och väl kan få tillräckligt med protein via kosten. Ofta är de även sötade och tillsatta med en massa "skit", så att tro att det är så himla nyttigt vet jag inte (dock finns det bättre renare pulver). Om man styrketränar är det viktigt att få i sig protein efter träning för att börja bygga upp kroppen igen, och jag kan förstå att för många är det enklaste då att ta en proteinshake. Men jag tror det viktigaste är att komma ihåg är att proteinpulvret inte ska ersätta den vanliga maten, utan något som man använder då och då som ett komplement tillsammans med vanlig mat.

Men även om jag är kritisk till proteinpulver blir jag lite sugen på att köpa det med tanke på alla fantastiska hälsosamma recept som läggs upp med det på instagram. Alla dessa proteinkladdkakor och proteinmugcakes.

Sedan är det väl också skillnad på proteinpulver och proteinpulver. Det finns ju mer naturliga som hampaprotein, sojaprotein och ärtprotein. Hampaprotein har jag hemma, men det smakar så mycket gräs. Men ärtprotein skulle jag vilja köpa och testa.


Äter du aldrig någonsin något onytiggt (cholkad, glass, chips, pizza osv) som inte är hemmagjord? Jag är ny läsare till denna blogg men det känns som du lever "extremt" hälsosamt. Äter du samma mat som din familj eller gör du alltid egen mat och unnar du dig något gått ibland?


Svar: Jo det gör jag. På senare tid har det faktiskt blivit ganska mycket choklad, glass, kakor etc. Jag har skrivit om det förut, men jag fungerar så att så länge jag tränar regelbundet så blir jag inte sugen på "onyttiga" saker särskilt mycket och då äter jag helt enkelt inte det om jag inte blir sugen (och ibland blir man ju nästan tvungen i sociala evenemang även om jag kan tacka nej ibland). Men nu efter min utmattning har jag knappast tränat, och då har jag ätit ganska annorlunda än jag brukar. Glass, choklad och kakor var och varannan dag har det faktiskt blivit. Jag har tyvärr lite av ett beteende av att när det är synd om mig så får jag enorma sug efter saker och ting (ofta sötsaker) dvs tröstätning. Inget bra beteende, men jag jobbar på det.

Jag vet att det kan bli fel att jag bara lägger upp bilder på nyttiga saker när jag äter en hel del "onyttigt" också, särskilt nu på sistone. Samtidigt tycker jag inte det skulle vara så kul att lägga upp en bild på en Ben and Jerry eller en kladdkakabit som mamma bakat, och skriva nu äter jag det här och inget mer med det. Det skulle inte bli någon rolig blogg, här delar jag med mig av mina recept och tankar. Samtidigt vill jag visa att det handlar om balansen: Inget är för onyttigt att man aldrig kan äta det, men inget är så nyttigt att man kan äta hur mycket som helst av det.

Jag har skrivit mer om det tidigare i en läsarfråga HÄR!!!


Går du upp tidigare varje morgon för att hinna göra alla dessa frukostar eller vet du om någon smakar bra uppvärmd i mikro så man kan göra den kvällen innan? :)


Svar: Jag går upp lite tidigare varje morgon för att jag alltid ska få en bra frukost. Det är inget jag tänker över, det är en vana nu. Jag vet att jag mår så mycket bättre om jag får experimentera lite i köket, äta bra frukost och få en lugn stund innan jag börjar dagen på "riktigt", den extra kvarten ger mig så mycket mer än att sova de extra minuterna.


Vad vill du arbeta med som vuxen ? :)


Svar: Jag har ingen aning, det varierar. Just nu är jag inne på psykolog eller något med mat/hälsa.


Förstör man inte den nyttiga maten när den micras?


Svar: Den här frågan får jag ofta då jag micra mycket av min mat eftersom att det går så mycket snabbare.

Enligt Livsmedelsverket finns det inga studier som säger att uppvärmning i micro skulle påverka näringsämnena mer negativt än uppvärmning på vanligt sätt, snarare tvärtom. Citat från Livsmedelsverket "När man lagar mat i mikrovågsugnen kokas vattnet i maten. Det finns flera studier som undersökt vad som händer vid matlagning i mikrovågsugn. I de flesta fall visar de endast små förändringar. Dessa är vanligtvis mindre än de som uppkommer vid vanlig kokning och stekning. Om man däremot upphettar längre och intensivare än vad man normalt gör blir det en del förluster av näringsämnen." Men denna förlust av näringsämnen om man upphetar för länge/för intensivt kan lika väl ske om du kokar eller steker.

Men en sak jag tycker man ska vara supernoga med är att ALDRIG micra något som innehåller plast (plastskål, plastmatlåda, plastsked, plastkopp, plastfolie...). I plast finns det så mycket farliga kemikalier och när den upphettas åker det rakt in i maten som sedan åker först klass in i kroppen. Helst tror jag att man ska använda så lite plast som möjligt, men det är ju oundvikligt, men att ta bort det helt vid micro/annan uppvärmning är ett jättebra och viktigt första steg.

Av Sofie - 14 juni 2013 11:41


 


Ugnsbakad gröt är en av mina frukostfavoriter, det var länge sedan jag gjorde det sist, men idag gjorde jag en variant med äpple, kanel och kardemumma till frukost. Supergott!


Ugnsbakad grötkaka med äpple, kanel och kardemumma (1 person)


1 dl havregryn

1 grovrivet äpple

1 tsk kanel

1 tsk kardemumma

1/2 tsk bakpulver

1/2-3/4 mosad banan

1 ägg


1. Bara att blanda ihop allt i en ugnssäker skål.

2. In i ugnen på 225 grader i ca 10-15 min (jag hade 12 min). Den ska stelna men ändå vara krämig/lite kladdig i mitten.

3. Toppa med valfritt. Jag gjorde en röra på frysta blåbär, några skedar kvarg och en sked mandelsmör!!


 


Idag är det sista pack och fix inför min Englandresa som gäller. Ska bli kul samtidigt som jag har börjat bli ganska nervös. Jag vet inte om jag kommer blogga något innan jag åker imorgon, så det är väl dags att skriva hej då till alla läsare. Imorgon åker jag helt ensam på språkresa till en liten kustby i södra England där jag ska spendera två veckor. Blogga kommer jag inte att göra, men kanske skriver jag om resan när jag har kommit hem på bloggen. Förhoppningsvis finner jag wifi någonstans där nere, och då kommer jag säkert uppdatera på instagram, ni kan alltså följa mig på @sooofieee om ni är intresserade. Bloggen kommer inte att vara helt "död" då jag har fixat några tidsinställda inlägg som kommer upp medan jag är borta, men uppdatering kommer inte alls vara på samma nivå som vanligt bara så att ni vet. Och med det önskar jag er några trevliga juniveckor och hoppas att ni kan dansa några extra varv runt midsommarstången åt mig då jag missar midsommar helt i år :D


Av Sofie - 13 juni 2013 16:11


Idag har jag gjort något som jag tycker alla människor borde göra oftare:


Att en regnig sommardag dra på sig träningskläder och sätta på sig löpskor, men strunta helt i allt som heter mobil, pulsklocka, hörlurar och träningschip i skorna. Bara bege sig ut utanför dörren och bara springa utan några som helst krav eller mål. Bara känna friheten i att benen tar hela kroppen framåt. Känna regnet som smattrar i ansiktet och hur härligt det svalkar. Att istället för att lyssna på dunkande musik springa till rytmen av sina flåsande andetag. Njuta av fågelkvitter och hur det låter när vinden blåser i träden. Att bara känna sig nära naturen. Att inte springa med runkeeper som ständigt påminner om hur lång tid man har sprungit, hur långt man har sprungit och vilket tempo man springer i. Att inte ha något mål var man ska springa utan bara följa med dit fötterna känner för att springa just i stunden. Bara ta in allt omkring och njuta av det!


Hem kommer man sedan dygnsur, och att ta en lång och varm dusch är helt underbart. I kroppen sprider sig en härlig känsla och man går runt med ett fånigt leende på läpparna som varar hela dagen. När man precis kommit in ser man ut ungefär så här:


 

Av Sofie - 13 juni 2013 11:39


 


Mini chokladkakor har jag gjort i massor av varianter. Alla dessa varianter och allt annat chokladigt jag har gjort finner ni under kategorin Chokladigt HÄR!! Idag till frukost gjorde jag en variant med ingefära, blev supergott, recept kommer här:


Mini chokladkaka med ingefärasmak (1 kaka)


3 msk havregryn

3/4 mosad banan

1 krm bakpulver

1-3 krm torkad ingefära (beroende på hur stark smak man vill ha)

1 krm vaniljpulver (kan uteslutas)

1 msk kakao

3/4 dl äggvita eller 1 ägg


1. Blanda ihop alla ingredienser. Smaka av!

2. Lägg i en microsäker skål.

3. Micra på högsta effekt i ca 2 min eller tills kakan stelnat.

4. Servera med vad du vill, jag gjorde en röra på resten av bananen, en skvätt naturell yoghurt, en liten näve hallon och en pyttenypa vetegräs, samt några fullkornshavreringar och lite mandelsmör på toppen!!


 


Idag är det andra dagen på sommarlovet för mig :D Jag lyckades sova nästan till kl. 10 vilket är superlänge för mig, jag brukar vara glad om jag lyckas till kl. 8. Just nu är jag taggad på att gå ut och springa en runda, så när frukosten har smält i magen ska jag nog ut och springa. Annars är dagen fylld med packning inför min Englandresa (två dagar kvar nu!!!), träffa en kompis jag inte sett på månader och återbesök hos tandregleraren för att se hur tänderna ser ut efter min tandställning! Vad ni än gör, ha en fin dag!

Av Sofie - 11 juni 2013 16:56


 


Efter att jag blev utmattad för snart 2 månader sedan har det knappt blivit någon träning alls. Första veckan låg jag bara i sängen, sedan satt yrheten kvar i någon vecka till och den onormala tröttheten ännu längre tid. Sedan har jag fokuserat på skolan. Att träna som vanligt som jag tycker om att göra och mår så bra av har det inte funnits någon energi till även om jag många gånger känt lust för det. Några långsamma och korta joggingpass och ett par yogapass har det blivit, men det var inte förrän ett par veckor sedan jag fick den där "wow-känslan" tillbaka (endorfinrus) som är så härlig med träning och som jag saknat. Sedan åkte jag på en förkylning, och det blev flera veckors vila igen. Men nu när jag är frisk och energin börjar komma tillbaka, kommer suget efter träning igen. Som ni vet är min träningsfilosofi att träning ska vara rolig, och nu känner jag att det skulle vara roligt att börja träna igen.


Idag kom jag till skott och fick helt plötsligt för mig att jag skulle gå till gymmet. Jag gick dit med målet att "Bara känna lite på vikterna igen, kanske göra några övningar om jag känner för det och bara känna hur kroppen och hjärnan reagerar". Helt enkelt inga som helst krav! Jag vet att det dummaste jag kan göra är att gå ut för hårt i början. Men det blev faktiskt ett väldigt bra besök på gymmet. Jag började med några övningar och sedan några till som jag kände för när jag väl var där. Jag körde bara två set av alla övningarna för att jag inte skulle tröttna. Och sen körde jag med ganska lätta vikter så att det inte blev så jobbigt men ändå lite jobbigt och så att jag fick upp pulsen. Dessutom tog jag lååång vila mellan seten. Så härligt att komma igång igen!


Övningarna jag körde blev flera av mina favoriter:

5 min på Crosstrainer (uppvärmning), Frontsquats, Latsdrag, Bänkpress med hantlar, Marklyft, Skivstångsrodd, Axeldrag med kettebell, Assisterande Chins och Assisterande Dips


Nu ska jag försöka komma igång med träningen igen, sakta men säkert! Jag ska absolut inte planera in att den dagen ska jag träna det och den dagen det, utan känner jag för att träna något just för stunden då gör jag det, annars tränar jag inte alls. Det viktiga är inte hur många pass det blir, utan att de pass jag väl kör blir roliga och känns energigivande. 


Vi får se, kanske kommer jag skriva mer om min träning under sommaren, kanske inte, jag kommer helt enkelt göra det om jag känner för det. Att "Göra vad jag känner för i stunden och inte strukturera upp så mycket i förväg" är lite av min nya filosofi kring allting nu för tiden.


När jag kom hem efter träningen fixade jag en återhämtningssmoothie som blev jättegod och som jag vill dela med mig av:

 

Citron/banan/kryddsmoothie (1 person): Mixa ihop 1 banan, 1 1/2 dl kvarg, 2 msk citronsaft, 2 krm kanel och 2 krm kardemumma. Toppa ev. med några gojibär om du har det hemma!!


Syrlig med citron, men ändå söt tack vare bananen. Bananen ger snabba kolhydrater och kvargen ger proteiner, precis det som behövs fyllas på direkt efter träning. Citron, kanel och kardemumma bidrar främst med god smak men även en del nyttigheter. Smoothien passar även perfekt som en del av en frukost. Testa!!


Av Sofie - 10 juni 2013 21:29


  Biffarna med rivna morötter, kokta ärtor och lite stekt lax


De senaste veckorna har jag sett andra matbloggare göra sötpotatisfalafel lite här och var. Det har låtit så gott så idag var jag jättesugen på att testa på det till middag. Jag tog inspiration från flera recept, men mitt resultat blev något helt annat. Grunden i biffarna var sötpotatis, rödbeta och kikärtor. Smaksättningen blev tahini, ingefära, balsamvinäger, lök och citron. Det låter udda och konstigt men det passade superbra ihop!!


Vegetariska biffar med sötpotatis, rödbeta och kikärtor... (20 st biffar)


250 g sötpotatis

200 g rödbeta

1/2 gul lök

230 g kokta och sköljda kikärtor (avrunnen vikt)

1 ägg

3 msk tahini (sesampasta)

2 tsk torkad ingefära

1/2 msk balsamvinäger

saften ur 1 citron

2 msk kokosmjöl (eller annat mjöl, men ta dubbelt så mycket då kokosmjöl suger vätska mycket bättre än andra mjöl)

salt

sesamfrön


1. Skala sötpotatis, rödbeta och gul lök. Hacka i grova bitar.

2. Mixa samman sötpotatis, rödbeta, gul lök och kikärtor.

3. Mixa med ägg, tahini, ingefära, balsamvinäger, citronsaft och kokosmjöl. Smaka av med smaksättningen och salt.

4. Låt stå en kort stund i kylskåpet. Sätt ugnen på 200 grader.

5. Forma smeten (kladdigt) till ca 20 st biffar och lägg i en/två ugnssäkra formar. Strö över sesamfrön.

 6. Sätt in i ugnen i ca 30 min.

7. Ta ut och servera med en matig sallad, och ev. lite stekt lax eller kanske en klick keso?!


En sats blir 20 st mindre biffar. För hur många personer är det lagom då? Det beror lite på om man äter något matigare till eller har det här som huvudrätt. Vi stekte 2 st laxbitar till (till 4 personer) och då åt jag 3 st biffar med lite lax och sallad. Och sen beror det på hur hungrig man är också. Jag skulle säga att en sats är lagom för ca 4-6 personer. Men gör en hel sats även om du/ni är färre som ska ha, perfekt mat att ha nästa dag som lunchlåda eller frysa in och ta fram en dag då man inte hinner laga något.


UPPDATERING: Som ni många har kommenterat är biffarna inte veganska pga ägget. Jag måste ha varit väldigt trött när jag skrev det här inlägget igår, jag vet att ägg inte är veganskt. Men tack för att ni kommenterade det! Vegetariska är biffarna dock.


 


     


Jag sitter och kollar på Biggest Loser just nu. Så himla coolt att se vilken förändring deltagarna har gjort! Kollar ni också på det? Idag har jag hur som helst varit en kort sväng i skolan och sen hade jag en kompis hemma hos mig. Sen har jag ägnat tid åt att baka en liten mini paj (recept kommer), degat i soffan och läst tidningar och lagat denna middag!! Imorgon är det skolavslutning, så snart får jag sommarlov på riktigt :D

Av Sofie - 9 juni 2013 11:33


 


Bilderna gör inte riktigt rättvisa för hur gott det var. Men tänk er en varm gröt med smak av blåbär som möter en kall mjölk med smak av choklad...


Blåbärsgröt med kall chokladmjölk (1 person)


1 dl fiberhavregryn/havregryn

2 dl vatten

1 dl frysta blåbär

en gnutta salt

ev. 1 äggvita


1 dl kylskåpskall mjölk (komjölk/mandelmjölk/rismjölk...)

1 msk kakao

lite sötning efter smak (agave/stevia/honung/strösocker/kokossocker etc)


Några msk frysta blåbär


1. Koka gröt som vanligt på gryn och vatten. Men koka även med blåbär. Smaka av med lite salt.

2. Under tiden gröten kokar vispar du ihop mjölk och kakao med en gaffel. Smaka av med sötning.

3. Rör ev. i en äggvita i gröten när den kokat klart för mer mättnad. Lägg upp gröten i en skål.

4. Häll över chokladmjölken. Toppa med lite fler frysta blåbär.

5. Ät fort som attan så att gröten är varm och mjölken kall. Men den är god när allt är ljummet också (som matbloggerska var jag ju tvungen att fota, så min var ljummen)!! 


 


Denna söndag är planerna att göra några ärenden på stan med en kompis. Trevligt!!


Av Sofie - 9 juni 2013 11:12


 


Bananpannkakor (2 ägg+1 banan) har länge varit en favorit då pannkakorna är supergoda, nyttiga och enkla/snabba att göra. Till lunch igår använde jag mitt gamla favoritrecept men tillsatte kokosmjöl i smeten för kokossmak. Blev supergott det med! Till det gjorde jag en ny variant sås som topping på blåbär, limesaft och kvarg. Även den blev gudomligt god, och den fungerar ju till alla sorters pannkakor.


Kokosbananpannakor med blåbär/limesås (1 person)


1 stor mogen mosad banan

2 ägg

1 msk kokosmjöl


En näve blåbär

En rejäl klick kvarg (eller yoghurt)

Saften ur 1/2 lime


1. Blanda/vispa ihop med en gaffel banan, ägg och kokosmjöl till en jämn smet.

2. Stek till 3 mindre pannkakor i en stekpanna/pannkakslagg.

3. Rör i ihop blåbär, kvarg och limesaft. Smaka av.

4. Toppa pannkakorna med blåbär/limesåsen. Jag toppade mina även mina med frusen mango och jordnötssmör!!


Passar lika bra som lunch som till frukost som till middag. Även mellanmål, men då kanske en halv sats, men det beror förstås på hur aktiv man är :D


   


Sök i bloggen

Translate

Presentation


Välkommen till en blogg skriven av en 18-årig tjej från Stockholm om mat och hälsa! Här inspirerar jag till en hälsosam livsstil som håller på längre sikt utan dieter, kalorier och vikttänk! Jag älskar att testa nya recept och hitta på mina egna, dessa re

Följ bloggen på bloglovin

Nyttigt Gottis

Kontakta mig

                      Mail:

foodandhealthinmyway@yahoo.se

 

Instagram: sooofieee

Fråga mig

116 besvarade frågor

Middagsrecept

Topp-12 "Chokladigt"

 

Inlägg om vikt och kalorier

   

Superfood Guide

Nyttiga frukostmuffins

Kategorier

Vegetariskt

Pannkaksrecept

Andra inspirerande bloggar

Läsarfrågor med svar

Hitta recept

Matbloggstoppen

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2014
>>>

Arkiv

Bloggar om mat

Matklubbens Topplista

Senaste inläggen

Omröstning

Varför läser du min blogg?
 För recepten
 För frukostinläggen
 För inspirationen
 För bilderna
 För att du känner mig personligen
 Annat (kommentera gärna vad då)
 Det är första gången jag besöker bloggen
 Flera av anledningarna

RSS

Hälsobloggstoppen


Ovido - Quiz & Flashcards