Direktlänk till inlägg 6 oktober 2012
Kvällens middag kommer nedan. Laxrättens recept snott (men med måttmodifieringar) härifrån. Och mitt recept här:
Lax i wasabi/tomatsås och sötpotatis/ärtmos (4 personer)
4 laxfiléer
salt o peppar
500 g passerade tomater
1 dl vispgrädde
1 msk wasabi på tub
1 tsk chilipulver
1 tsk honung
2 dl sköljda färdigkokta linser (röda eller gröna)
500 - 600 g sötpotatis
2 dl gröna ärtor
salt o peppar
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Lägg laxbitarna i en ugnssäker form. Salta och peppra.
2. Blanda i en skål passerade tomater, vispgrädde, wasabi, chilipulver, honung och linser. Häll över laxen. Grädda i ugnen 15-20 min.
3. Skala sötpotatisen. Skär i mindre bitar. Koka under lock i ca 10 min. Sista 1-2 min, koka även med ärtorna. Mixa till mos med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar!
Jag älskar verkligen sötpotatismos, det måste ni pröva om ni inte har gjort det. Det går att variera i mängder. Bara att koka sötpotatis och mixa. För variation kan man även mixa med spenat, smulad fetaost, kokta morötter, kokosmjölk, kikärtor, avokado, citronsaft... Och smaksätta med mängder av olika kryddor efter smak och vad man har till, t.ex curry, basilika, chilipulver, dragon, rosmarin...
Har ni testat sötpotatismos tidigare?
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 |
14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 |
24 | 25 |
26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|