Sofies Wellness

Alla inlägg den 4 september 2011

Av Sofie - 4 september 2011 20:59

   

Idag har jag storhandlat med pappa. Något som vi brukar göra på söndagar, men det här var nog första gången sedan juni någon gång. Att storhandla det mesta man behöver för veckan är bra, man slipper tänka på vad man ska handla varje dag, det blir ofta ekonomiskt bättre (man köper storpack och så är det mer planerade inköp).


För övrigt kan jag berätta att det är ganska jobbigt att handla med mig. Jag gillar att kika på nya varor, jämföra och läsa innehållsföreteckingar så att jag köper den med minst tillsatser i.


Många människor köper samma mat vecka in och ut. Det tycker jag blir väldigt tråkigt. Därför har jag bestämt mig för att i höst testa en massa nya produkter och hitta nya favoriter för att mätta magen.

Denna gång köpte vi hem bla kefirfil (rysk fil), kokt saltrulle, sojabönor, dinkelflingor med kanel och fullkornsdinkelmjöl. Det är några produkter som jag tror att jag inte har testat förut.


Detta är något jag vill ha med mina läsare i. Att testa nya produkter och att inte fastna med samma sorts pålägg eller müsli dag ut ooch dag in. Våga testa nya saker och hitta nya favoriter. Gå in i en affär och bestäm dig för att köpa en ny frukt, en ny grönsak, någon ny kolhydratskälla (för nuförtiden finns det miljoner varianter bulgur, couscous, quinoa (i tre olika färger), miljoner sorters ris, mathavre, matvete, bovete, dinkel, bönor i alla färger och storlek,) köp brödet med mer frön i sig, byt skinkan mot kalkon, något nytt sorts kött (har du testat renskav t.ex.?), en ny sorts fil eller yoghurt,  och byt ut blandfärsen mot kycklingfärs. Om du alltid gör såser på grädde eller creme fraiche, då kanske du kan byta ut det mot kokosmjölk till någon rätt. För varför inte?


Är ni med mig på denna uppgift? Att försöka testa nya matprodukter? Att äta varierat är A och O i en hälsosam livsstil.


  Kylskåpet och även frysen fyllt med mat


  Jag tycker själv att jag skriver ganska snygga inköpslistor som är sorterade efter måltiderna


Hur gör ni? Storhandlar eller handlar lite varje dag?


Av Sofie - 4 september 2011 14:10

   

x Salladomelett med fetaost, vita bönor, tonfisk, tomat och sallad


Salladomelett gör du genom att blanda i hackade salladsblad i omelettsmeten och sen kan man även ha i lite smulad fetaost i som jag hade.


Nu ska jag bege mig till min första tennislektion. Jag hoppas att det blir kul :)


 

Av Sofie - 4 september 2011 11:30

Medan jag var borta och sedan idag har det stått en del om frukost i tidningen. Främst att det är så många tjejer som hoppar över frukost. Antingen tycker de att de inte har tid, de är inte sugna eller tror att det blir smala av det (vilket bara har motsatt effekt).


 

För mig är en stadig frukost ett måste varje dag. Och av alla mina kompisar äter jag nog mest och framförallt mest varierat (ja ni har ju sett alla mina frukostbilder på bloggen). Många säger att de inte kan få ner något i magen så tidigt på morgonen och att de mår illa av det. För 1 år sedan och innan så bestod min frukost nästan alltid av en macka (alltid samma sort) med lite bregott och en skiva salami. Jag var aldrig sugen på frukost och tryckta bara i mig det för att äta något. Men sedan började jag ändra mina frukostvanor långsamt och uppskatta frukosten mer. Och nu är frukoststunden en av mina favoritstunder på dagen.


 

Tänk mer än 10 % av alla tjejer äter ALDRIG frukost och det är bara hälften som äter varje vardag



Sen stod det i dagens tidning om bloggen Frukostera (en tjej som lägger upp sin frukost varje dag, en jättefin blogg för er som inte läst den) och om att frukost är ett nytt bloggämne. Det märker ni själva, jag lägger ju ofta upp dagens frukost här. Och med det vill jag inspirera andra att lägga ner lite extra energi på att äta en bra och stabil frukost, VARJE DAG!


 

Äter ni bra frukost????


Passar på att lägga upp lite inspirerande frukostbilder när jag väl skriver om detta:


                                  

Av Sofie - 4 september 2011 10:07

   

x Päronvaniljgröt (koka rivet päron och vaniljpulver med gröten) med mango, björnbär och päron (+mjölk)


Nu är jag hemma igen efter 3 roliga men intensiva dagar på Gotland. Jag har cyklat över 30 km, och det är mycket för en som inte cyklat alls på 2 år. Fick dock en nära döden upplevelse när jag bara var några cm ifrån att cykla in en bil. Men som tur var klarade jag mig.


   



Sök i bloggen

Translate

Presentation


Välkommen till en blogg skriven av en 18-årig tjej från Stockholm om mat och hälsa! Här inspirerar jag till en hälsosam livsstil som håller på längre sikt utan dieter, kalorier och vikttänk! Jag älskar att testa nya recept och hitta på mina egna, dessa re

Följ bloggen på bloglovin

Nyttigt Gottis

Kontakta mig

                      Mail:

foodandhealthinmyway@yahoo.se

 

Instagram: sooofieee

Fråga mig

116 besvarade frågor

Middagsrecept

Topp-12 "Chokladigt"

 

Inlägg om vikt och kalorier

   

Superfood Guide

Nyttiga frukostmuffins

Kategorier

Vegetariskt

Pannkaksrecept

Andra inspirerande bloggar

Läsarfrågor med svar

Hitta recept

Matbloggstoppen

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30
<<< September 2011 >>>

Arkiv

Bloggar om mat

Matklubbens Topplista

Senaste inläggen

Omröstning

Varför läser du min blogg?
 För recepten
 För frukostinläggen
 För inspirationen
 För bilderna
 För att du känner mig personligen
 Annat (kommentera gärna vad då)
 Det är första gången jag besöker bloggen
 Flera av anledningarna

RSS

Hälsobloggstoppen


Skapa flashcards