Direktlänk till inlägg 5 september 2011
Många klagar över att de inte har tid att laga riktig mat, utan köper färdiga förpackningar och hel/halvfabrikat. Visst jag förstår att folk har tidsbrist, men att rulla sina egna köttbullar är något jag inte förstår att så många inte gör. Det tar max 5 min extra och är så mycket godare och bättre för kroppen.
Gör antingen som min mamma och gör köttbullar på nötfärs, mjölk, ströbröd och vitlök. Eller som jag brukar göra med nötfärs och 1 ägg. Testa att ha i en halv finhackad gul lök. Eller en massa kryddor och fetaost eller soltorkade tomater för att få variation. Våga exprimentera dig i köket och få upptäcka nya smakupplevelser. Köp bara inte de äckliga findus köttbullarna i frysdisken eller blå bands pulver brunsås att ha till!!!
Dagens middag idag var en njutning av mammas hemmagjorda köttbullar med kokt potatis, broccoli, morötter, tomater och en klick rårörda lingon:
Testa även köttbullar i röd currysås här:
http://food-and-health-in-my-way.bloggplatsen.se/2011/07/15/5824233-recept-kottbullar-i-rod-currysas-gardagens-middag/
Äter ni egna köttbullar eller köper ni färdiga?
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||||
|