Direktlänk till inlägg 9 mars 2012
Mitt halsont igår utvecklade sig på kvällen till lite feber som även höll i sig denna morgon. Så det har blivit en dag hemma vilandes för min del. Så typiskt, jag har feber 2 gånger på 1 månad, innan dess var det sådär 8 år sedan jag senast hade det.
Spenderade iallafall lite dötid på förmiddagen med att baka bröd. Jag nämndes som sagt i senaste MåBra tidningen och i där fanns en del recept bland annat detta blåbärsbröd. Jag hade inte allt hemma så jag fick göra om det lite men det blev gott iallafall, här har ni hur jag gjorde det (och inom parantes orginal receptet):
Blåbärsbröd (1 limpa)
2 dl fiberhavregryn (vanliga havregryn)
6 dl fullkornsdinkelmjöl
1/2 dl hela linfrön (krossade linfrön)
1/2-1 dl torkade och hackade aprikoser
1 dl solrosfrön
2 tsk bikarbonat
1 krm salt
1 tsk malen kardemumma
1 tsk kanel (eller yttligare en 1 tsk kardemumma)
3 dl naturell yoghurt
1-1/2 dl frysta blåbär
1 dl vatten
1 msk honung
1 msk rapsolja+mer för formen
1. Sätt ugnen på 175 g.
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör sedan ner allt flytande i samma bunke. Rör till en jämn och kladdig smet.
3. Smörj en avlång form med rapsolja och häll över smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 1/2 timme (90 min). Ta ut brödet ur ugnen och direkt ut ur formen och låt det svalna (helst på galler). Skär i bitar och frys in.
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|