Direktlänk till inlägg 22 november 2011
Tidigare har jag gjort mellanmålskakor med blåbär/kanel (http://food-and-health-in-my-way.bloggplatsen.se/2011/10/25/6486768-recept-mellanmalskakor/) och hallon/vanilj http://food-and-health-in-my-way.bloggplatsen.se/2011/11/16/6667971-recept-mellanmalkakor-med-hallon-och-vanilj/), men jag har även gjort med en annan smaksättning som jag inte lagt upp på bloggen tidigare, nämligen med apelsin och kakao, enjoy:
Mellanmålskakor med apelsin och kakao
(ca 24 st)
2,5 dl valfria naturella nötter, gryn och frön (jag gjorde på en blandning av hasselnötter, valnötter, råggryn, paranötter, cashewnötter, sötmandel och pumpafrön)
2 ägg
2 msk smält smör
1 1/2 msk kakao
saft från 1 apelsin (ca 3/4 dl)
1/2 mosad banan
Topping: mandelspån
1. Mixa nötterna till fint mjöl.
2. Blanda nötmjöl, ägg, smör, kakor, apelsinsaft och banan.
3. Klicka ut 3 längder smet på en plåt med bakplåtspapper.Toppa med mandelspån.
4. In i ugnen på 175 g i 15 min. Skär direkt i lagom stora snittbitar (ca 24 st)!
Jag vet inte varför, men jag får julkänsla av dessa kakor, tänk snart är det dags för julbak :D
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | |||||||
|