Direktlänk till inlägg 8 november 2011
Banankaka med choklad och mandel
3 dl dinkelfullkornsmjöl
2 dl fiberhavregryn
3 msk linfrön
2 dl grovhackade mandlar
3/4 dl kakao
2 tsk bikarbonat
2 tsk malen kardemumma
2 ägg
2 stora mogna bananer (eller 3 mindre)
3/4 dl rapsolja
3 dl naturell yoghurt
2 msk flytande honung
kokosflingor och rapsolja till formen
1. Sätt ugnen på 175 g.
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Vispa äggen med elvisp i en annan bunke. Mosa bananerna. Blanda ner äggen och bananerna i bunken. Rör ner olja, yoghurt och honung och blanda noga.
3. Smörj en rund bakform med olja och bröa med kokosflingor. Häll i smeten och grädda i mitten av ugnen i ca 50 min!
Vi åt kakan med vanilj turkisk yoghurt (vaniljpulver+turkisk yoghurt) och efter att bilden togs hade vi även på lite extra honung för att göra det lite sötare (kakan innehåller ju nämligen inget rent socker utan sötman kommer får honung och banan), jag tror säkert att det skulle vara gott att annars ha grädde och bär till kakan, och man kan säkert skära den itu så att man får två tårtbottnar att fylla med god fyllning
Recept kommer ur Hälsokokboken, en kokbok med en massa smarriga recept som jag verkligen kan rekomendera :D
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | |||||||
|