Direktlänk till inlägg 26 september 2011
Korvstroganoff är en riktig middagsklassiker som vi hos oss äter allt för sällan då min bror inte äter korv, men igår när han var borta passade jag och pappa på att laga det. En korvstroganoff går att variera på en massa sätt. Glöm inte att köpa en falukorv med hög kötthalt, det är godast.
Korvstroganoff (4 personer)
Grunden:
500 g falukorv
1 gul lök
400-500 ml krossade tomater
1 dl matlagninggrädde
salt o peppar
Smaksättningar:
Några tsk kryddor som t.ex oregano, paprikapulver, sambal oelek, spiskummin, basilika, curry
1 burk färdigkokta bönor
1. Strimla korven och hacka löken.
2. Stek först korven och sedan även löken i en stor stekpanna.
3. Häll på krossade tomater och matlagningsgrädde. Salta och peppra ganska rejält. Låt puttra ihop sig ett tag.
4. Smaksätt med kryddor som du gillar, vi körde igår oregano och lite paprikapulver. Puttra ett tag till.
5. Bönor i korvstroganoff är faktiskt jättegott. Blanda i en burk färdigkokta bönor en kort stund innan servering. Vi hade soyabönor igår, men stora vita, cannelini och kidney bönor fungerar också utmärkt!
Gårdagens tallrik:
Korvstroganoff tillsammans med kornris, sallad och kokt broccoli
Vad brukar ni ha i er korvstroganoff?
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||||
|