Direktlänk till inlägg 7 september 2011
Spenatpannkakor med gräslöks/kesoröra och kallrökt lax (4 portioner)
Pannkakssmet:
2 dl fullkornsdinkelmjöl (eller annat mjöl)
6 dl mjölk
1 1/2 dl tinad hackad spenat
3 ägg
smör till stekning
1 tsk salt
Kesoröra:
1 kruka färsk gräslök
1 burk keso (ā 250 g)
1/4 dl philadelphia
2 msk citronsaft
salt o peppar
Tillbehör:
200 g skivad kallrökt lax
1 ask blandsallad
1. Vispa ut mjölet med hälften av mjölken till en slät smet. Tillsätt spenaten, resten av mjölken och saltet.
2. Vispa ner äggen i smeten. Låt smeten svälla ca 5 min. Grädda pannkakorna på medelvärme i en stekpanna med smör. Täck pannkakorna med aluminiumfolie medan du steker resten.
3. Finhacka gräslöken. Rör ihop keson med färskosten, gräslöken, citronsaft, salt och peppar.
4. Servera spenatpannkakorna med kesoröran, kallrökt lax och blandsallad!
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||||
|