Direktlänk till inlägg 6 september 2011
Här kommer ett höstigt recept som jag testat ur en LagaLätt tidning.
Renskavsgryta med kantareller och lingon
1 gul lök
2 paket fryst renskav (ā 240 g)
200 g färska kantareller
2 dl mellangrädde
5 dl vatten+ 3 msk viltfond
2 msk messmör
1 tsk timjan
3 msk rårörda lingon
2 msk smör
salt o peppar
1. Skala och hacka löken. Bryn den med skavet och smör i en stor stekpanna. Salta och peppra. Lägg över i en kastrull.
2. Stek kantarellerna gyllenbruna i smör i pannan. Salta och peppra. Lägg i svampen i kastrullen. Tillsätt grädde, vatten, fond, messmör och timjan. Låt allt koka på svag värme i ca 5 min.
3. Blanda i lingonen. Smaka av med salt.
4. Servera med kokt potatis och goda grönsaker.
För er som inte smakat renskav tycker jag att ni ska göra det, en annorlunda smak på kött med väldigt god, finns att köpa i frysdisken i de flesta affärer och perfekt att ha i frysen för att ta fram som "nödmat"
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||||
|