Direktlänk till inlägg 19 mars 2012
Till middag idag testade jag yttligare ett recept från Kostrådgivarboken av Nina Ahlm. Detta blev inte lika gott som första receptet jag testade ur den, men ändå helt okej, men antagligen ingenting jag kommer att göra om. Jag vill ändå lägga ut receptet här, för smaken är som baken och det kanske passar någon av mina läsare lite bättre.
Fisk i kokosmjölk, fänkål, päron och röd curry (4 personer)
1 zucchini
1-1 1/2 msk färsk ingefära (riven)
2 vitlökklyftor
1 fänkål
1 burk kokosmjölk (ā 400 ml)
2 päron
1 1/2-2 msk fiskfond
1-2 msk röd currypasta
600 g färsk spättafile
1 citron
1 msk torkad koriander
1. Tärna zucchini, finriv ingefära, pressa vitlök och strimla fänkål. Fräs i en stor panna med olja.
2. Skär päron i tunna skivor. Lägg i kokosmjölk, päron, fiskfond och currypasta i pannan. Smaka av med salt, peppar och ev. mer currypasta.
3. Rulla ihop fiskfiléerna och lägg ner i såsen. Koka sakta (helst under lock) i 5-8 min.
4. Riv skalet på citronen. Strö över skalet, saft från 1/2 citronen och koriander. Rör runt försiktigt.
5. Klart!
Jag var nyss inne på kvinnan som har skrivit bokens hemsida och där fann jag massor av mer recept i min smak (som inte finns med i boken), jag rekomenderar er att kika in på sidan här!
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|