Direktlänk till inlägg 14 mars 2012
Caesarsallad är något som jag aldrig tidigare gjort själv, men jag ätit på restaurang ett antal gånger. Helt okej rätt, jag älskar kycklingen men jag har svårt för att det bara är så mycket gröna blad och dressingen tycker jag inte smakar helt perfekt i munnen. När jag var nere hos mormor på sportlovet visade hon mig hur hon brukar göra caesarsallad. Så med min inspiration från henne har ju nu gjort min egen variant på caesarsallad. Och den serverades idag till middag:
Caesarsallad på mitt sätt (1 portion)
1 kycklingfile
4 stora romanblad
olivolja
1 vitlöksklyfta
1 morot
3 soltorkade tomater
1 skiva grovt bröd
parmesanost
1. Skär kycklingen i mindre bitar. Bryn i en stekpanna med rapsolja. Låt genomstekas.
2. Skölj och grovhacka salladsbladen, lägg i en skål och ringla över olivolja och pressad vitlök. Blanda runt och låt stå en stund.
3. Skala och grovriv moroten. Skär tomaterna i mindre bitar.
4. Rosta brödet i en brödrost. Skär i "krutonger".
5. Lägg upp romansalladen, morötter, kyckling, soltorkade tomater och "krutongerna" på tallriken.
6. Riv över parmesan!
Min dag har förövrigt fyllts av 2 1/2 timmes biologiprov, lunch, seg eftermiddag i skolan och sedan kompistid med en av mina närmsta kompisar hemma hos mig, nu blir det Sveriges Mästerkock. Kollar ni på det? Hejar ni på någon?
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|