Direktlänk till inlägg 1 juni 2011
x Vitt ris
x Biff med wokade grönsaker
x Kyckling med cashewnötter och grönsaker
x Scampi med wokad broccoli
x Kinesisk soya
Idag blev det take out-mat till middag. Jag och mina föräldrar tog 3 rätter och delade så att man fick lite olika rätter. Supermumsigt!
Hälsonörd som jag är började jag tänka lite allmänt på kinesisk mat. Hur hälsosam är den egentligen? Vitt ris är ju inte det bästa (hej snabba kolhydrater haha). Men det är ju ganska mycket protein i form av kyckling och biff osv och ganska mycket sorters grönsaker. Men sen kom jag och tänka på den här rinniga såsen som allt är wokat i. Vad är det? Någon sorts buljong eller vatten med maizena eller någon sorts olja? Försökte google det, men utan resultat. Någon som vet vad det är för nåt?
Men som sagt take out mat är ofta väldigt god och det är skönt att slippa laga mat, så jag tycker det är nåt som bör unna sig ibland, men inte för ofta, man kan aldrig helt veta vad de stoppar i maten man får.
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | ||||||
|