Direktlänk till inlägg 11 november 2012
Dagens middag, får hålla med om att det inte ser supergott ut, mer som en brun sörja haha, men det är sojan som ger färgen, men hela rätten smakade supergott och hett. Kommer jag att göra igen eller iallafall något liknande!
Stekt bulgur med kyckling på asiatiskt vis (5-6 personer)
2 1/2 dl okokt bulgur (eller matvete, ris, quinoa, liknande)
5 dl vatten
3 morötter
1 röd paprika
1/2 purjolök
ca 700 g kycklinginnefilé/kycklingfilé
2 pressade vitlöksklyftor
2 lime
4 msk soja
2 tsk sambal oelek
1 1/2 tsk malen ingefära
2 ägg
1. Koka bulgurn i vattnet enligt förpackningen.
2. Skala morötterna och skär i slantar. Skär paprika och purjolök i mindre bitar.
3. Strimla kycklingen i små bitar.
4. Genomstek kycklingen i en stekpanna, och i en annan fräser du morötter, paprika, purjolök och vitlök mjukt.
5. Medan det steker rör du ihop i en skål rivet skal från lime, saft från lime, soja, sambal oelek och ingefära.
6. Lägg över kyckling och frästa grönsaker i en och samma stekpanna (behövs en stor). Rör i kokt bulgur och sojasåsen. Låt puttra ihop sig ett par minuter.
7. Rör slutligen i två ägg, och rör noga. Smaka av med salt!
Den här veckan har vi faktiskt haft något hemma som heter Linas matkasse, det kanske ni känner till? Vi hade det för en massa år sedan innan jag intresserade mig för matlagning, och nu fick mamma något erbjudande om att få råvaror och recept hemskickat 3 gånger varannan vecka så vi har testat på det igen. Ganska bra nu när jag inte har tid att laga lika mycket mat och resten av familjen inte tycker att det är lika kul att hålla på och exprimentera i köket. Denna rätt är i grund och botten ett sådant recept vi fått hem. Men jag kunde förstås inte låta bli att ändra det lite t.ex bulgur istället för vitt ris, mer sambal oelek osv... Och hela receptet "hur man gör" har jag skrivit om så att det blir mycket bättre hihi (enligt mig iallafall).
Tillsammans med grönsallad och oliver! :D
Stekt bulgur/ris/matvete/liknande har jag gjort förut och det är verkligen perfekt restmat. Man fräser överbliven bulgur/liknande tillsammans med grönsaker, kanske lite kyckling, fisk, halloumi eller vad man nu har hemma. Sedan en massa kryddor efter vad man är sugen på och sen i med ett ägg i slutet så att det klibbar ihop och får en härlig konsistens! Ett bra tips bara :)
Trevlig kväll...
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
|||||
|