Sofies Wellness

Senaste inläggen

Av Sofie - 22 augusti 2012 16:26


  Som nästan alltid så njuter jag av min smoothie i en skål med sked och inte drickandes i ett glas! :D


Jag gjorde en härlig smoothie såhär på eftermiddagen när jag kom hem från skolan:


Choklad/banan/mango/mesquite/mandelsmörssmoothie (1 glas/skål): Mixa ihop 1 1/2 dl kesella, 1 dl naturell yoghurt, 1 dl fryst skivad banan (alternativt samma mängd färsk), 1/2 dl fryst mango, 1 msk kakao, 1 tsk mesquitepulver (inte nödvändigt men smakboostar hela smoothien) och 1 msk mandelsmör! Toppa med vad du vill, jag hade granatäpplekärnor och kokosflingor :)


Smoothies är verkligen gott och perfekt mellanmål. Dock gör jag det allt för sällan, så jobbigt att diska mixern med alla sina delar... Men alltid när jag har gjort det så har jag tyckt det har varit värt det. Nu är jag på jakt på nya smoothieidéer och recept. Vore jättesnällt om ni kunde tipsa mig om era favoritsmoothisar! Jag behöver ny inspiration.


Så kommentera era bästa smoothiestips nu tack! Denna var god, men annars är denna en favorit :)


 


Av Sofie - 22 augusti 2012 13:00


Hej sofie, min fråga lyder följande; jag har snart en födelsedag uppkommande och då brukar vi ha som tradition att gå ut på restaurang och äta så nu undrar jag om du har något tips på bra restauranger som serverar god och hälsosam mat. Och nu menar jag inte någon slags salladsbar eller diverse liknande lunchbarer, utan där det finns lite ordentligare mat och där det även är en bra miljö.tack på förhand!


Svar: Hej! Jag kan en del bra lättare lunchställen med hälsosam mat. Men just middagsrestauranger är jag riktigt dålig på. När jag går ut och äter är det oftast till lunch med någon kompis. Jag går ibland ut med familjen på kvällen, men då är det inte på restauranger som är inriktade "hälsosamma", men de flesta restauranger brukar ju ha något gott och hälsosamt på menyn. Så tyvärr, har någon något bra tips? :)


Hej! Jag har en burk ekologiskt vaniljpulver hemma (som du har i din header) som är i princip slut och jag tänkte om du visste något ställe i Stockholm som säljer det? Frågade mamma men hon glömde bort var någonstans hon köpt det.


Svar: Första gången jag köpte det för över 1 och ett halv år sedan så fann jag det på denna affär och då kunde man köpa det på extremt få ställen. Men nu tycker jag dock att man ser det i de flesta mataffärerna. ICA, Prixtra, Coop vet jag har det. Dock kanske inte alla. Håll ögonen öppna. Annars vet jag att de har det på Cajsa Warg och de flesta hälsobutiker.    


Skulle vilja veta vad du använder för kakao? Tycker nämligen inte någonting blir gott då jag använder den kakaon jag har hemma, så tänkte om du har något tips!


Svar: Jag brukar använda den där vanliga kakaon med ögat på. Jag tycker den är god! Dock har jag läst om raw cacao powder, jag har dock tyckt det verkar onödigt dyrt att köpa då det finns vanlig kakao. Men jag läste nyligen att det ska vara så mycket godare. Så jag är ganska sugen på att pröva. Dock har jag "köpförbud" sådana "superprodukter" nu när det är överfullt i vårt skafferi. Har någon av mina läsare testat? Att det är nyttigare kan man ju alltid diskutera. Men är det godare? Det tycker jag är viktigare i detta sammanhanget.


Hej! Du äter ju så hälsosamt och nyttigt hemma, så jag undrar hur du gör i skolan? Där äter man ju oftast pasta,potatis pannkakor osv så hur gör du då? Tack för en superbra blogg!


Svar: Hej! :D I min grundskola hade jag ganska bra mat, iallafall jämfört med andra skolor. Fast det insåg jag inte förrän näst sista/sista året och jag började äta som jag gör nu. Som tidigare svar i en annan fråga så äter jag pasta och potatis, men jag föredrar det personligen inte. Men är jag borta så går det bra att äta. Så jag åt det i skolan. Men sen hade vi ett stort grönsaksbord med olika sallad/grönsaker/alltid bönor eller linser/ibland bulgur eller kornliknande sallader/ibland keso att fylla tallriken med och vi hade dessutom knäckebröd och alltid en vegetarisk rätt att välja mellan. Så det gick oftast att få ihop till en hyfsatt bra måltid. Själva huvudrätten var oftast sådär smakmässigt, men då kunde man ju äta av allt det andra som oftast fanns.

Nu börjar jag en ny skola. Förhoppningvis är maten där också okej. Det kommer ju aldrig att kunna bli som hemma, men man får göra det bästa av saken!


Har ett jättejobbigt problem. Jag blir väldigt fort hungrig på förmiddagen! Jag vet inte om det är jag som har stor matsäck eller om det helt enkelt har och göra med min förbränning på förmiddagen, men det är endast då som detta är ett problem. Vad ska jag äta för att inte bli hungrig 2h efter frukosten? Jättejobbigt att vara i skolan då det kurrar i magen... Har provat allt möjligt! Olika grötar, äggmackor, kvarg... inget verkar funka. Vad ska jag göra? :(


Svar: Ganska enkelt: ÄT MER och sluta jämföra dig med hur mycket andra äter. Ät stor frukost och ha med dig ett förmiddagsmellis till skolan, exempelvis frukt, nötter, mackor, kokta ägg (men varning det luktar) ... Har du hög förbränning för att du kanske växer eller tränar mycket så är det inget konstigt med att vara hungrig och äta förmiddagsmellis. Problemet kan också vara att du äter för lite på kvällen innan och måste därför äta massor på morgonen efter, det har jag själv upplevt. Rejäl middag och gärna kvällsmål också senare på kvällen. Hoppas det hjälper! Det här med att tro att nyttigt är att äta lite är fel. Jag brukar säga att jag äter som en häst. Och mamma brukar skoja med mig, ska du äta nu igen Sofie när jag börja ta fram mellanmål ur väskan.


Hej! Är du "rädd" för kolhydrater såsom pasta osv? Och varför använder du dig av fiberhusk? Och kan du äta typ en pizza utan dåligt samvete? Kram!


Svar: Hej! Nej jag är inte rädd för kolhydrater. Jag käkar pasta. Det blir bara att jag inte visar det så mycket här. Här visar jag ju främst den maten jag själv lagar och jag är inget pastafreak, därför blir det lite mat med pasta, men när mina föräldrar lagar eller jag är bortbjuden och det är pasta till maten då äter jag det.

Fiberhusk använder jag helt enkelt eftersom det är en bra produkt som får ingredienser i olika recept att svälla och ofta lite "luftigare", dock kan man inte ha i för mycket fiberhusk, allt får då en konstig smak av det tycker jag. Ja jag kan äta en pizza utan att få dåligt samvete, dock blir jag så tung i magen efter pizza (mår alltså dåligt) och därför föredrar jag gärna att göra en egen variant som denna supergoda. Kram!


Hej sofie! Jag har märkt att du gör gottebollar ibland och jag har länge velat prova, men jag vet bara inte vilket recept jag ska prova. Vilket recept/ kombination är din favorit för tillfället? :)


Svar: Jag tycker dessa är godast. Men även dessa, dessa, dessa och dessa är helt klart värda att testa! :)

  Gottebollar med smak av hallon och pepparkaka :D

Har ni missat någon del av svaren kan ni läsa de här: del 1, del 2 och del 3!

Av Sofie - 22 augusti 2012 07:23


 


Dagens frukost:

x Hallon/persika/kardemumma bägare

x En skiva hembakat bröd med keso, kokt ägg och pestokrydda


Hallon/persika/kardemumma bägare (1 portion): Värm 1 1/2 dl hallon i micron, mosa och blanda med 1 finhackad persika. I en annan skål blandar du 1-1 1/2 dl naturell yoghurt, 1 dl kesella/turkis yoghurt och kardemumma efter smak. I yttligare en skål blandar du ca 3 msk havregryn och 1 dl quinoapuffar (kan bytas ut mot dinkelpuffar alternativt en mindre mängd havregryn, hackade nötter eller liknande)! Varva dessa tre blandningar i ett högt glas!


Supergott och en grym start på dagen! Onsdagar kommer att vara min tidiga dag, men inte ska jag äta sämre frukost för det. Priotering! Men jag kommer antagligen försöka äta saker som går snabbt och enkelt, alternativt som man kan förbereda kvällen innan.


Förresten quinoapuffar är en ny favorit som är supergod, finns på Coop och jag tror även i hälsobutiker :)


 


Sådär nu ska jag snart bege mig till skolan för min andra dag. Precis som igår är det mest praktisk info och att lära känna klassen :D Jag kommer nog vara supertrött idag igen när jag kommer hem, dessutom har jag sovit som en kratta i natt. Jag la mig lite väl sent, hade svårt att somna, vaknade mitt i natten och låg vred mig i flera timmar utan att kunna sova och gick sedan upp tidigare än jag gjort på flera månader. Inte så bra kombination! :P


Det nästsista inlägget med svar på era läsarfrågor kommer upp senare idag!

Av Sofie - 21 augusti 2012 21:58


 


Ett kvällsmål som har gått och blivit en favorit på senaste tiden. Häromdagen åts den med en valnöt som på bilden ovan, just nu sitter jag och äter på en likadan fast med jordnötssmör på toppen.


Chokladfluff (1 portion): Vispa 1-2 äggvitor hårt med en elvisp, så hårt att du ska kunna vända bunken upp och ner och det ska inte rinna ner. Rör försiktigt i 2 tsk kakao per äggvita och valfri mängd sötning (honung/agave/stevia/mosad banan/någon form av socker).


Detta är grunden sedan kan man även blanda i kaffepulver, vaniljpulver, mesquitepulver, nötsmör eller liknande och variera med olika toppingar om man vill det!


Perfekt som kvällsmellis, men fungerar såklart även till mellis, frukost eller nyttigare efterrätt/fika. Enjoy! :D Gott och proteinrikt...


 


Nu ligger jag halvdäckad i sängen. Jag överlevde första dagen på gymnasiet! Det var förstås nervöst. Men det verkar som jag har gjort ett perfekt val, klassen, lärarna och skolan verkar superbra. Inte så konstigt att den brukar rankas som Stockholms bästa :D Idag har det mest varit praktiskt info och det var så mycket nya intryck, jag blev helt matt i huvudet. Och sedan skulle vi lära känna varandra i klassen, också kul, men mycket med så många namn och olika ansikten. Det kommer att ta ett tag att lära sig! Efteråt gick vi ett stort gäng och fikade, trevligt och man lärde sig yttligare några namn. Väl hemma var jag sjukt trött, fast främst i huvudet som tur va! 10 km löpning stod på dagens löpschema, yay så taggad jag var eller inte :) Efter lite mellis och degande hemma var det bara att bege sig ut. Idag var det ett sådant pass då det kändes jobbigt redan från första början, men jag kämpade på med det mentala vilket resulterade i nytt rekord. Under 55 min nu :P Målet på tjejmilen är att springa under 50 min, vi får se hur det blir med det!


Hur har er dag varit?

Av Sofie - 21 augusti 2012 12:00


   


Häromveckan när jag skulle blanda till en ny sats tacokrydda fick jag även för mig att blanda ihop en annan kryddblandning, en indisk variant. När man lagar mat har man ju inte alltid tid att hålla på och smaka av med olika kryddor. Perfekt med en som redan är ihopblandad (och inte färdigblandad från mataffären med onödigt tillsatt socker och e-medel). Bara att hälla i lagom mycket för en god och kryddblandad smak. Passar som en annorlunda touch i köttfärssåsen, köttbullarna, en gräddig varm sås, på äggmackan, blandat som kall röra tillsammans med turkisk yoghurt eller liknande, som jag gjorde nedan eller på en massa andra sätt!


Indisk kryddblandning (1 sats)


2 msk malen spiskummin

2 msk malen koriander

2 msk malen gurkmeja

2 msk malen ingefära

1 tsk kajennpeppar


1. Bara att blanda ihop allt och förvara i en eller två burkar!


I helgen när jag och en kompis skulle hänga på stranden så hade vi med lunchlådor. Min var en väldigt enkel variant som den indiska kryddan piffade upp:

 


Såhär gjorde jag matlådan: Jag skar en lagom stor kycklingfilé i bitar, och stekta den i olja i en stekpanna. Under stekningen strödde jag även lite av kryddan så att kycklingen fick en fin gul/orangare yta. Jag blandade kokt bulgur, morotsbitar, paprikabitar, hackad färsk bladspenat och strödde även här över kryddan. Till bulgursalladen och den stekta kycklingen hade jag en klick turkisk yoghurt som gjorde det hela krämigare. Gott, snabbt, enkelt och nyttigt!


Brukar ni också göra era egna kryddblandningar? :)

Av Sofie - 21 augusti 2012 07:52


 


Dagens frukost:

x Kokosdavosgröt med kiwi, granatäpplekärnor, rostade nötter/frön och mandelsmör

x Ett halvbra försök att få i mig ett ägg också


Kokosdavosgröt (1 portion): Blanda ihop 1/2 dl vanliga havregryn, 1/2 dl kokosflingor, 2-3 msk havrekli (alternativt mer havregryn) och 2-1 1/2 dl naturell yoghurt, låt stå ochgegga ihop sig under natten i kylskåpet. Jag smaksatte även min rejält med vaniljpulver på morgonen. Toppa med vad du vill!


Körde en favorit i repris denna morgon, kokosdavosgröt. Eftersom jag visste att jag inte skulla vara så pigg och ha tid att göra frukost denna morgon, då blandade jag ihop gröten igår kväll, kokade även ett gäng ägg så att jag har för flera dagar framöver. Perfekt nu när jag inte har lika mycket tid på morgonen! Dock får jag säga att det var sjukt svårt att äta lika mycket som normalt såhär tidigt, det kommer ta några dagar att få kroppen att vänja sig vid de gamla frukostrutinerna.


Så idag är det dagen med stort D. Jag börjar gymnasiet. Superspännande och superläskigt. Precis som det ska vara. Efter 10 år i samma skola och samma klass är det dags att lämna tryggheten och bege sig ut på nytt främmande vatten. Ingen i min klass har valt samma skola, vilket är både positivt och negativt. Men jag känner några från annat håll som börjar i min nya skola, skönt. Bara det att jag inte kan springa 2 minuter hemifrån innan skolan börjar och ändå hinna är en sak, nu ska jag även börja ta bussen varje dag. Mycket omställningar, men jag gillar det!


    


Vad äter ni till frukost idag?


Jag har ingen aning om vad jag kommer göra idag eller hur länge jag kommer vara i skolan och vad som händer efteråt. Men jag har iallafall fixat ett tidsinställt inlägg som kommer upp här vid lunchtid, kika in här då igen! :D 

Av Sofie - 20 augusti 2012 14:02


   


Som kolhydratskälla i dagens lunch istället för potatis/pasta/bulgur/matkorn som jag har tröttnat något på:


Rödbets- och sötpotatisbiffar (1-2 personer)


100 g rödbetor (ca 2 st)

100 g sötpotatis (ca 1/2 st)

1-2 ägg

1 tsk basilika

salt


1. Skala och grovriv rödbetor och sötpotatis.

2. Blanda med ägg. Krydda med basilika och salt.

3. Forma till "biffar", stek på ganska hög värme i olja.


Supergott, och superenkelt. Rödbetorna och sötpotatisen går att byta ut mot vilka rotfrukter som helst. Jag hade faktiskt inte vanliga rödbetor utan polkabetor, vilket är i stort sett detsamma bara att de är vit/rosarandiga i färgen. Det fanns bara ett ägg kvar hemma, så jag var rädd att de helt skulle falla isär. Men det gjorde det inte, dock tror jag att de skulle hålla ihop ännu bättre med yttligare ett ägg i, eller en till äggula eller äggvita. Angående antalet och hur många man ska äta per person beror lite på. Jag hade ingen annan riktig kolhydratskälla som bulgur/potatis till så jag åt upp nästan alla ovan själv. Men har man det som komplement till "huvudmaten" så är det nog mer lagom att dela 2 på receptet. Självklart beror det också på hur hungrig man är, hur stor energiförbrukning man har, äter man ofta och lite eller sällan och mycket osv, ni vet det gamla vanliga :P


Jag åt dessa med rester från gårdagens middag och en stor fräsch sallad:

     Lax med tapenade. MUMS!!!


Förresten idag är det min sista dag på sommarlovet. Hjälp, hur gick tiden så fort? Det känns inte som om det har varit en riktig sommar ens. Jag har hitills bara spenderat dagen med att fixa och planera lite inför imorgon, jag vet inte riktigt vad jag ska göra. I stort sett har alla mina kompisar börjat skolan nu, antingen förra veckan eller idag. Men jag ska iallafall träffa en gammal klasskompis senare efter att hon har slutat skolan för dagen. Då gör jag iallafall något vettigt idag :D


Ni får ha en fortsatt fin dag! 

Av Sofie - 20 augusti 2012 06:00


Min träning:


Måndag - På träningsskolan: Grund och teknik i benböj, marklyft, militärpress + Träning på egen hand: Uppvärmningsjogg ca 5 min, Löpning 5 km 25:36 min (personligt rekord), Nedvarvning ca 5 min


Tisdag - På träningsskolan: Cirkelfys ca 45 min


Onsdag - På träningsskolan: Löpskola, backtips, ganska lugn distanslöpning = totalt ca 60-75 min (höll inte alls koll på tiden)


Torsdag - På träningsskolan: Grund och teknik i rodd, chins, goodmorning, bänkpress


Fredag - På träningsskolan: Blandade löpintervaller ca 45 min + Träning med Maxine: IntervallFlex 55 min


Lördag - Vilodag


Söndag - Löpning: 10 min uppvärmningsjogg, några stegringslopp, Intervaller 400 m x 10 gånger med 1 min vila emellan varje, ca 10 min nedvarvningsjogg = Totalt 52 min, 8.20 km + Pluurpingutmaningen 55 burpees, 5:30 min planka


Hur har er vecka sett ut?


Kommentar: Hej och hå, minst sagt träningsfylld vecka, egentligen för träningsfylld för att inte alls ha tränat på ett tag pga sjukdom.  Men nu har jag varit på träningsskola så det har blivit så. En del pass har varit väldigt korta och inte alls intensiva och jobbiga utan mer fokus på teknik, men det har ändå gett en del träningsvärk då det var helt ovana rörelser för kroppen att genomföra. På måndagen efter ett sådant teknikpass var jag så sjukt sugen på att springa efter att vad som känt som evigheter. Så jag beslöt mig för att springa ett 5 km pass bara för att se vad jag låg. Jag trodde min kondition skulle ha försämrats rejält efter att jag hade vilat ett par veckor. Men jag var så himla mentalt taggad och full på energi efter att ha vilat att jag bara körde och fick nytt personligt rekord. Jag försökte inte kolla på klockan för att se hur dåligt jag trodde det skulle gå. Men nähä efter halva låg jag jättebra till och jag var inte alls trött, då beslöt jag mig för att jag skulle slå mitt gamla rekord som ligger på 27 min någonting. Det var när det var sådär 1-2 km kvar som det blev tufft, men huvudet signalerade till hjärnan KÖR och det gjorde jag, även fast att jag fisk håll i magen och det kändes ett dunkande i övre delen av magen (som inte är farligt men obehagligt) i slutet. Haha lycka när man slår ett nytt rekord. Denna gången var verkligen det mentala som gjorde det. Tänk om jag sprungit 5 km med samma mentala fokus två veckor tidigare när jag hade löptränat regelbundet länge, då har jag definitivt kommit under 25 min. Det är ju trots allt en magisk gräns :)


På löpskolan lärde jag mig mycket, mer om det nedan.


Vi hade egentligen i "läxa" att gå på 3 gruppträningspass på Friskis under veckan. Vi bokade och tänkte gå på olika pass flera gånger men sedan var vi ofta så slut och hade träningsvärk att det inte kändes skonsamt att träna ytterligare en gång även fast att vi var peppade att göra det. Jag tänkte dessutom på att jag varit sjuk, och vet att det inte är bra att gå från att träna ingenting till att träna hårt. Men sista dagen så hade vi inte sådan träningsvärk och vi ville avsluta på bästa sätt så jag och Maxine gick på ett intervallflex pass. Så himla kul! Jag tror jag har nämnt det tidigare, men jag älskar verkligen de passen med ca 10 min rörlighetsuppvärmning, 25 min blandade jobbiga intervaller för både kondis/styrka och sedan 20 min skön rörlighetsträning. Extra roligt var det också att det var premiär för höstpasset!


På söndagen återgick jag till den gamla vanliga träningen efter flera veckors avbrott för magsjuka/konstiga dunkande i magen/träningsskola. Dvs löpning enligt mitt löpschema inför tjejmilen. Tråkigt att jag har missat så mycket, men jag kör enligt schemat till tjejmilen som är om knappt 2 veckor, det få gå som det går. Ska ni springa?

Jag gick även tillbaka till pluurpingutmaningen på söndagen. Peppen att genomföra den finns inte längre där, kommer nog inte köra varje dag, men då och då och öka. Det får bli som det blir med det. Jag vill prioritera annan träning nu :P


Några tips/tankar om det jag har lärt mig i veckan:

Jag har som sagt denna veckan gått en träningsskola för tonåringar. Det har varit sjukt kul, jag har lärt mig mycket och lärt känna nya människor. Tänkte ta upp några saker som jag lärt mig som kanske andra kan ha nytta av.


När vi körde löpskola lärde jag mig en hel del. När jag springer så rör jag armarna, men jag använder bara armbågen och ut till händerna, man ska tydligen använda armarna ändå upp till axeln. När man springer ner i backar ska man luta sig framåt, jag brukar luta mig bakåt. När man spinger upp i backar ska man luta sig bakåt, jag har alltid lutat mig framåt. Och när jag verkligen tänkte på att göra rätt då kunde jag faktiskt orka springa fortare utan att det var jobbigt. Så detta ska jag verkligen tänka på i framtiden när jag springer!


Jag fick även lära mig ett antal grundgymövningar. Ni kan de säkert redan, det är de vanligaste som tar många muskelgrupper samtidigt! Jag har aldrig haft någon som kunnat visa för mig, så detta var guld värt. Nu vet jag hur jag ska göra dessa utan att skada mig. Tyvärr kan jag inte visa och berätta alla dessa övningar då det är ganska komplicerat att göra det med ord, och som sagt så kan ni säkert de redan då de är grundövningar.


Något de snackade om också var att man inte ska träna styrka och kondition samtidigt, alltså efter varandra. Det tyckte jag var lite konstigt, crossfit som är det nya som ska vara så effektivt? Och jag har hört många som kör korta löpintervaller mellan olika styrkeövningar på gymmet och tycker att det är så bra. Visst förstår jag det de menar om att man inte ska träna först 1 timme kondis och sedan 1 timme styrka eller tvärtom, för då är man redan trött från den första träningen och kan inte presentera så bra under andra timmen. Det blir mycket mindre effektivt och risk för skador. Men en halvtimme styrka och sedan en halvtimme kondis borde väl gå bra?


Vi gick även igenom hur man ska planera sin träning. Då var det främst hur man ska lägga upp sin kondition/styrketräning om man tränar och tävlar i någon sport vilket många i gruppen gjorde. Jag gör ju inte det, men kan ändå ta nytta av tipsen. Först ska man ha en sorts "försäsong" innan det är säsong för sin sport som man tränar/tävlar i. Då tränar man kondition (typ löpning) 2-3 gånger i veckan, och gymstyrka 2-3 gånger i veckan. Först mer distanslopp och lite intervaller, och mer styrka med lättare vikter och många reps. För att efter några veckor köra mer intervaller och en del distand, och mer tyngre styrketräning. Sedan är försäsongen slut och man tränar sin sport, då hinner man ju inte med sin kondition/styrketräning lika mycket då "sportträningen" tar tid, så då får man köra konditions och gym färre i gånger i veckan för att få med minst 1 vilodag i veckan. Sedan efter säsongen och kanske en något mer intensiv tävlingsperiod så kan det vara bra med ett par veckors helvila innan man börjar om från början med försäsongen.


Sen vet jag inte om allt det här stämmer, men det här var en del av det jag fick lära mig. Kan tyvärr inte skriva allt då det skulle bli så långt :D Om ni kan något mer om det jag tar upp ovan får ni gärna slänga ur er en kommentar!


Sök i bloggen

Translate

Presentation


Välkommen till en blogg skriven av en 18-årig tjej från Stockholm om mat och hälsa! Här inspirerar jag till en hälsosam livsstil som håller på längre sikt utan dieter, kalorier och vikttänk! Jag älskar att testa nya recept och hitta på mina egna, dessa re

Följ bloggen på bloglovin

Nyttigt Gottis

Kontakta mig

                      Mail:

foodandhealthinmyway@yahoo.se

 

Instagram: sooofieee

Fråga mig

116 besvarade frågor

Middagsrecept

Topp-12 "Chokladigt"

 

Inlägg om vikt och kalorier

   

Superfood Guide

Nyttiga frukostmuffins

Kategorier

Vegetariskt

Pannkaksrecept

Andra inspirerande bloggar

Läsarfrågor med svar

Hitta recept

Matbloggstoppen

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2014
>>>

Arkiv

Bloggar om mat

Matklubbens Topplista

Senaste inläggen

Omröstning

Varför läser du min blogg?
 För recepten
 För frukostinläggen
 För inspirationen
 För bilderna
 För att du känner mig personligen
 Annat (kommentera gärna vad då)
 Det är första gången jag besöker bloggen
 Flera av anledningarna

RSS

Hälsobloggstoppen


Ovido - Quiz & Flashcards