Sofies Wellness

Fråga mig

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Fråga


 

Besvarade frågor

 
Catarina

Catarina

12 juni 2012 20:41

Hej
Har du annonserat din blogg någonstans då du har så många läsare?
Kram Catarina

http://keckla.bloggplatsen.se

Sofie

14 juni 2012 22:32

Hej!
Nej det har jag inte gjort.
Varför jag har så många läsare som jag har? Min gissning: Jag har bloggat regelbundet i över 1 år, och jag har fått en del länkar från liknande bloggar. Jag är med i hittarecept.se så alla som googlar recept får upp länkar till mina recept på min blogg om deras sökord matchar vad jag har i mina recept. Och sedan är det väl unikt med en tjej som är så ung som bloggar om hälsosam mat och kan en hel del om det och att jag är intresserad av det(de flesta är minst några år äldre)! :) Kram

 
Ingen bild

a

30 maj 2012 21:51

Har du / haft en ätstörning?
Har du varit med i t.ex tidningen pga. din blogg? :) kram

Sofie

30 maj 2012 22:10

Nej jag varken har eller har haft en ätstörning :)

Ja i höstas var jag med i SvD pga av min blogg, läs mer om det här:
http://food-and-health-in-my-way.bloggplatsen.se/2011/11/11/6642642-min-del-av-reportaget-i-dagens-svd/

Kram!

 
Ingen bild

littlemissme

26 maj 2012 23:39

Vad gör du med alla äggulor?! De innehåller ju en massa nyttigheter, jag hoppas verkligen att ni inte slänger dem :O

Sofie

27 maj 2012 19:14

Jag vet att de innehåller en massa nyttigheter. Men precis som jag inte äter t.ex ostbågar för att jag inte tycker det är gott alls så har jag kommit till en period då jag inte kan äta den kokta gulan för just av den anledningen att jag inte tycker att det smakar gott. Sedan jag var liten har jag bokstavligt talat hatat kokta ägg och omelett. För ett år sedan tyckte jag helt plötsligt att det var okej att äta vitan kokt, och sedan under sommaren utvecklades till att jag även tyckte gulan var okej att äta. Så jag har ätit hela ägget senaste året, men nu har jag igen slutat tycka om kokt äggula. Så den hemska sanningen är, ja jag slänger den kokta äggulan. Men om jag använder bara äggvitan i något recept där den inte är kokad då brukar jag spara på äggulan i ett glas i kylskåp för framtida använd några dagar framåt.

 
Ingen bild

Hälsosam

19 maj 2012 21:59

Jag har länge tänkt på begreppet " nyttigt" och insett att det är ett dåligt ord. Människor har fått för sig att "nyttig" betyder att man tar en sallad till lunch, köper skinkan eller flingorna med nyckelhålsmärket eller skippar kanelbullen man är jättesugen på. Jag skulle vilja införa det nya begreppet " hälsosam" och sudda ut " nyttig".

Nyckelhålsmärket beskriver bar fetthalten, men om man läser noga på innehållsförteckningen hittar man hemska ingredienser. Hur nyttigt är det att äta E2202 kaliumsorbat ( var är det ens?) smakförstärkare, antioxidantmedel osv? Och är det inte bättre att äta rent naturligt fett? Svar: JO!! Eller bara läs hur mycket socker och annat onaturligt skit som är i de nyckelhålsmärkta flingorna! Det är höjden av att vara " nyttig" idag. Att få i sig lite kalorier, det är det enda man tycks tänka på nuförtiden, men näringsämnen- vem tänker på det?

Ordet "hälsosam" tycker jag att man borde använda. Det innebär att man äter god, riktigt mat, utan massa tillsatser. Det betyder att man inte köper någon fabrikerad mat utan istället lagar det själv, att man tränar hälsosamt, mot ett långsiktigt mål, ett mål att hålla sig frisk och sund hela livet. Att kunna prestera på topp hela livet, att på sin 80års dag kunna göra 10 armhävningar och springa ett lopp. Att vara " hälsosam" betyder också att man tar den kanelbullen man är sugen på! Det handlar också om själen, om sitt inre. Och bakar man den själv, vet vad som är i det, rent fint vetemjöl och socker och massa annat naturlig, är det inte farligt att äta det- tvärtom det är bra. Man måste leva också. Hur " kroppssynpunkt" händer ingenting heller, man får lite snabba kolhydrater men vad gör det om du är hälsosam annars? Din själ blir glad, din kropp och du- det är det viktigaste.
Vad anser du?

Sofie

27 maj 2012 19:13

Jättebra skrivet, jag håller med dig. Det är för stort fokus på kalorier, inte vad man egentligen stoppar i sig. Det har jag nämnt förut. Det viktiga är att man mår bra, inte att man är smal som en sticka. Att man hittar en balans som håller hela livet. Och precis jag äter inte kemikalbomber som andra kallar lösgodis men jag tar gärna en bit hembakat kaka om det bjuds på det.

Angående orden nyttigt och hälsosamt: Jag använder mig av båda orden när jag beskriver hur jag äter. För att för mig är ren mat nyttig och hälsosam. Men hel och halvfabrikat varken är nyttig eller hälsosam. Men visst det kanske är många som definerar nyttig mat som kalorifattig eller mycket fibrer/bra fetter (men kan vara kemikalbomber) och hälsosam mat som sådan ren mat som jag förespråkar, men jag gör inte det.

 
Ingen bild

tea lady

19 maj 2012 20:03

Vad tycker du om folk med ätstörningar?

Sofie

27 maj 2012 19:13

Vad jag tycker om dom? Jag förstår inte riktigt vad du menar, de är ju vanliga människor. Men med problem, och jag tycker självklart synd om dom och vill hjälpa dem på bästa sätt. Det är skrämmande många (främst unga tjejer) som har ätstörningar. Jag hoppas ni som läser bloggen inser hur viktigt det är att äta, och att ätstörningar inte är bra.

 
Ingen bild

Amanda

14 maj 2012 12:18

Forts: Det var något inlägg om tacos eller så.. Men tack för ditt svar, skönt att kunna få svar på tal utan att sura miner osv, samt få höra andra perspektiv på saker och ting. Hoppas du inte tog frågan illa menad mot dig/din blogg för så var det verkligen inte! :)

Sofie

14 maj 2012 15:51

Nej då jag tog inte illa upp :)

 
Ingen bild

Ida

12 maj 2012 14:04

Går mesta dels fibrer i äpplen och päron bort när man steker dem i och med att jag måste hålla mig helt borta från fibrer för jag har råkat överdosera fibrer intaget men gillar verkligen äpple och det är ett bra mellanmål när man inte hinner äta det vardag.

Sofie

13 maj 2012 20:36

Jag förstår inte riktigt om skriver detta som en fråga då det inte finns något frågetecken, eller om du skriver det som fakta att det är så.
Men om det är en fråga så vet jag ärligt talat inte om fibrerna försvinner om man steker frukten. Dock (tror jag, rätta mig om jag har fel) att de finns mest fibrer i skalet, så testa att skala bort skalet för mindre fibrer (men det kommer fortfarande finnas fibrer i frukten under skalet), men som sagt jag är inte helt säker, men testa :)

 
Ingen bild

Amanda

13 maj 2012 18:42

Jag såg att du i något inlägg i somras rekommenderade dina bloggläsare att ta liten mängd feta såser & bröd men mycket sallad för att det är "bättre för kroppen" men det är faktiskt superviktigt för kroppen med kolhydrater och fett.. hur tänkte du då? :)

Sofie

13 maj 2012 20:31

Jag vet inte riktigt hur jag tänkte då, sedan i somras har jag lärt mig betydligt mer om hälsosam kost. Jag har säkert skrivit en del klumpiga formuleringar i gamla inlägg.
Nu vet jag inte alls vilket inlägg du referar till, självklart är feta såser eller bröd inget dåligt att äta,och det är superviktigt precis som du skriver med kolhydrater och fett (det tror jag aldrig att jag skrivit att det inte är), samtidigt kan man ju få kolhydrater och fett från andra saker än feta såser eller bröd, typ avokado/nötter och bulgur/rotfrukter/frukt :)

 
Ingen bild

Johan-Philip Kind

10 maj 2012 18:39

Positivt överraskad att en tjej har lika stor kärlek för mat som mig, vill du bli min vän?

Sofie

10 maj 2012 19:41

Haha visst :)

 
Ingen bild

Sara Jardebrand

8 maj 2012 11:42

Känner mig lite staker nu med alla mina inlägg och kommentarer men kan inte låta bli. Hittade en jättenice blogg som påminner om din fast ändå inte. http://foodandspice.blogspot.com.es/

Dags att prova kamutvetegröt imorgon! Jippi!

Känns lite konstigt att ständigt skicka frågor, man kan inte skicka meddelanden eller så ist? Jamenar folk vill kanske inte läsa allt jag skriver som inte är frågor :S

Ha en super dag!

Sofie

8 maj 2012 17:17

Tack för tipset :D
Nej då, du är ingen stalker, det är alltid lika kul med kommentarer och frågor.
Men om du inte vill att alla ska kunna läsa det du skriver, kan du alltid mejla mig på foodandhealthinmyway@yahoo.se

Ha en fin kväll!

Sök i bloggen

Translate

Presentation


Välkommen till en blogg skriven av en 18-årig tjej från Stockholm om mat och hälsa! Här inspirerar jag till en hälsosam livsstil som håller på längre sikt utan dieter, kalorier och vikttänk! Jag älskar att testa nya recept och hitta på mina egna, dessa re

Följ bloggen på bloglovin

Nyttigt Gottis

Kontakta mig

                      Mail:

foodandhealthinmyway@yahoo.se

 

Instagram: sooofieee

Fråga mig

116 besvarade frågor

Middagsrecept

Topp-12 "Chokladigt"

 

Inlägg om vikt och kalorier

   

Superfood Guide

Nyttiga frukostmuffins

Kategorier

Vegetariskt

Pannkaksrecept

Andra inspirerande bloggar

Läsarfrågor med svar

Hitta recept

Matbloggstoppen

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2014
>>>

Arkiv

Bloggar om mat

Matklubbens Topplista

Senaste inläggen

Omröstning

Varför läser du min blogg?
 För recepten
 För frukostinläggen
 För inspirationen
 För bilderna
 För att du känner mig personligen
 Annat (kommentera gärna vad då)
 Det är första gången jag besöker bloggen
 Flera av anledningarna

RSS

Hälsobloggstoppen


Ovido - Quiz & Flashcards