Sofies Wellness

Direktlänk till inlägg 15 juli 2013

Persikasmoothie med bär och kryddor

Av Sofie - 15 juli 2013 11:21


 


Dagens frukost:

x Persikasmoothie med bär och kryddor toppat med hampafrön och kokosflingor

x Ett par stekta ägg med salt och peppar


Persikasmoothie med bär och kryddor (1 person): Mixa 1 färsk urkärnad persika, 1 dl frysta hallon, 1 dl frysta blåbär, 1/2 dl frysta bananskivor (eller en bit färsk banan), 1 dl mandelmjölk (eller vanlig mjölk/annan mjölk/yoghurt), 1/2 tsk kardemumma och 2 krm torkad ingefära till en krämig smoothie med en stavmixer. Häll upp i ett glas eller en skål!!


När jag var i England blev jag alltid serverad toast med någon form av ägg (oftast stekta) till frukost. Just stekta ägg har jag inte ätit så mycket innan, men det är faktiskt väldigt gott, särskilt om äggulan blir lite rinnig. Nu har jag fortsatt äta stekta ägg då och då till frukost. Men jag har fortfarande problem med att få äggulan lite rinnig, antingen vänder jag inte på äggen och då blir äggulan helt flytande (för rinnig) eller så vänder jag på dem och då hinner äggulan stelna för mycket. Tips?


Till äggen idag gjorde jag en väldigt fräsch och god smoothie. Passa på att göra denna nu när det finns persika i butik.


Idag ska jag på lite äventyr till Uppsala över dagen. Ska bli kul! Ni får ha en fin måndag vad ni nu gör och är. Kramar till er alla!


 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Moa

15 juli 2013 17:01

Värm upp stekpannan rejält tills den är riktigt supervarm sen kläcker du i ägget och stänger av plattan, sen när det ser bra ut vänder du! Blir perfekt varje gång och precis sådär krämigt och gott! :D

Sofie

15 juli 2013 21:44

Tack :) Ska testa det!

 
Ingen bild

Linn

15 juli 2013 17:28

Jag tycker också det är väldigt gott med lite krämig äggula, så när jag steker ägg försöker jag att inte ha sönder gulan, utan behålla den hel. Och så steker jag på ganska låg värme så att undersidan nästan hinner bli genomstekt innan det är dags att vända. Sen vänder jag försiktigt så att gulan inte går sönder och låter det stekas en liten stund på den sidan bara. Sen är det klart! Krämigt och gott

Sofie

15 juli 2013 21:46

Det är ungefär sådär jag har försökt, men jag vänder nog inte tillräckligt försiktigt då min gula alltid går sönder :P

 
Ingen bild

Elin

16 juli 2013 13:52

Imorses provade jag att göra en variant på din smoothie med persika, har faktiskt aldrig testat smoothie med just persika tidigare, men det var supergott!! Rekommenderar alla att testa!
Tack för att du delar med dig av så många recept/tips, du inspirerar verkligen!
Ha det bra

Sofie

16 juli 2013 15:11

Kul att du tyckte om smoothien :D Tack för din kommentar, och tack för att du läser!

 
Ingen bild

Sofia

16 september 2013 23:03

Ganska gammalt inlägg nu, men jag tipsar i alla fall:
Jag brukar steka på normalhög värme och helt enkelt ta en liten sked och "stänka" ägget med den varma olivoljan, så vi alltid har gjort i min familj, funkar bättre än att vända då man har mer kontroll på äggulan.
Sitter just nu och snor dina recept till min egna lilla mapp när inspirationen brister, så tack för det! Keep it up!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sofie - 3 november 2014 21:10


  Japp, jag låter bloggen vila ett tag nu dvs jag tar någon form av bloggpaus på obestämd tid. Energi att lägga på bloggen finns inte riktigt där för mig. Antingen vill jag göra min blogg bra och skriva regelbundet eller så vill jag inte skriva all...

Av Sofie - 18 oktober 2014 15:48


  Inställda planer med en kompis ledde till att jag hängde med familjen och ett par familjevänner ut i skogen idag. Vi hittade en massa svamp och njöt av naturen.           Självklart hade vi med oss matsäck i våra ryggsäckar! På mina mackor...

Av Sofie - 17 oktober 2014 08:00


  Här har ni veckans fredagslista:   1. MIN MORGONSTUND är något jag högt prioriterar. Till för bara några månader sedan ingick det bara att göra en smarrig frukost och äta den i lugn och ro. Nu går jag faktiskt upp ännu tidigare för att börja ...

Av Sofie - 16 oktober 2014 20:20


  Hej allihopa! Som ni säkert har märkt har jag tagit en spontan bloggpaus senaste veckorna. Främst pga bloggtorka och att mycket annat i mitt liv har tagit tid. Men nu är jag tillbaka och tänker så smått börja skriva igen. Vad är ni intresserade a...

Av Sofie - 3 oktober 2014 08:00

  Låt mig presentera veckans fredagslista:      1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...

Sök i bloggen

Translate

Presentation


Välkommen till en blogg skriven av en 18-årig tjej från Stockholm om mat och hälsa! Här inspirerar jag till en hälsosam livsstil som håller på längre sikt utan dieter, kalorier och vikttänk! Jag älskar att testa nya recept och hitta på mina egna, dessa re

Följ bloggen på bloglovin

Nyttigt Gottis

Kontakta mig

                      Mail:

foodandhealthinmyway@yahoo.se

 

Instagram: sooofieee

Fråga mig

116 besvarade frågor

Middagsrecept

Topp-12 "Chokladigt"

 

Inlägg om vikt och kalorier

   

Superfood Guide

Nyttiga frukostmuffins

Kategorier

Vegetariskt

Pannkaksrecept

Andra inspirerande bloggar

Läsarfrågor med svar

Hitta recept

Matbloggstoppen

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17 18 19
20
21
22
23 24 25 26
27
28
29
30 31
<<< Juli 2013 >>>

Arkiv

Bloggar om mat

Matklubbens Topplista

Senaste inläggen

Omröstning

Varför läser du min blogg?
 För recepten
 För frukostinläggen
 För inspirationen
 För bilderna
 För att du känner mig personligen
 Annat (kommentera gärna vad då)
 Det är första gången jag besöker bloggen
 Flera av anledningarna

RSS

Hälsobloggstoppen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se