Direktlänk till inlägg 22 april 2014
Idag lagade jag en smaskens kycklingrätt till middag. Recept kommer här:
Kyckling med provencalska kryddor, tomat och kokos
(3 personer)
ca 350 g kycklingfile
4-5 champinjoner
2 dl fryst grönkål eller spenat
4 tsk frysta provencalska kryddor (finns i frysdisken i små söta förpackningar)
2 dl krossade tomater
1 dl kokosmjölk
ca 1/2 buljongtärning eller motsvarade buljongpulver (gärna ekologisk variant med lite tillsatser)
salt o peppar
ev. några nävar ruccola och någon msk pumpakärnor
1. Skär kycklingen i mindre bitar. Bryn den i en stekpanna.
2. Skär champinjonerna. Fräs champinjonerna och grönkålen/spenaten med kycklingen tills grönkålen/spenaten tinat.
3. Rör i provencalska kryddor, krossade tomater, kokosmjölk och buljong. Låt puttra ihop på i ca 5 min.
4. Smaka av med salt och peppar. För att göra rätten finare vid servering; toppa med ruccola och pumpakärnor.
5. Ät och njut!
Serverades med matvete, morot och citron/ingefära linser. Det sistnämnda är bara att göra genom att koka linser enligt förpackning och sedan tillsätta en skvätt citronsaft och torkad ingefära efter smak. Om jag hade haft kokosflingor hemma hade jag tillsatt någon msk av det i linsblandningen. God variation på linser som kan bli lite tråkigt att äta kokta bara som de är!
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 |
5 |
6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 |
16 | 17 | 18 |
19 |
20 |
|||
21 | 22 | 23 |
24 | 25 |
26 |
27 | |||
28 | 29 |
30 |
|||||||
|