Direktlänk till inlägg 13 juni 2012
Jag frågade er för några veckor sedan hur man kan torka sina egna äpplen. Oj vad många svar jag fick. Men igår när jag slutade supertidigt och jag och en kompis ändå bara var hemma hos mig tänkte jag att jag kunde pröva.
Såhär gjorde jag:
Jag hackade äpplen så att det täckte en plåt (tror det var ca 6-7 st). Jag satte in plåten på vanligt ugnsläge på 50 grader. Efter några timmar kom jag på att jag kunde köra på varmluftsläge för då borde det gå fortare. Då och då öppnade jag även luckan för att släppa ut ev. vattenånga. När det gått många timmar och de fortfarande inte var klara höjde värmen till 75 grader och då gick det fortare. Efter nästan 11 timmar blev de klara. Jag tog ut och la i en fin burk.
Mina tips:
Gör som jag. Men ha på 75 grader på varmluftläge redan från början så går det troligtvis fortare. Kom ihåg desto mindre bitar desto kortare tid tar det att torka dem. Och glöm inte att då och då öppna och ta ut vattenånga. Testa även att smaksätta bitarna med kryddor som t.ex kanel!
Innan
Passar perfekt på yoghurten/keson/kesellan, gröten, i sallader, som snacks och mellanmål on the go!
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 |
24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | ||||
|