Direktlänk till inlägg 4 januari 2012
En kompis var över på eftermiddagen och vi kollade på Bridesmaids (den roligaste filmen jag har sett på länge) och vi gjorde och åt smarriga våfflor enligt ett recept jag funnit på PT-fias blogg. En riktigt lyckad eftermiddag! Här har ni receptet:
Healthier Våfflor (7 st)
4 ägg
250 g keso
2 msk grahamsmjöl
2 msk sojamjöl
1 msk antingen fiberex, fiberhusk eller vetekli
1 dl vispgrädde
1 tsk bakpulver
2 krm salt
smör att steka i
1. Mixa allt i en mixer till en slät smet.
2. Låt svälla i kylen i sådär 20-30 min minst.
3. Värm våffeljärnet. Lägg på en klick smör och häll på nästan 1 dl smet (beror ju på hur stor ditt våffeljärn är). Grädda så att den får fin färg och frasiga kanter. Lägg på en tallrik med aluminiumfolie över så håller den sig varm medan du gräddar resten.
4. Servera med antingen kesella/turkisk yoghurt/vispgrädde, frukt/bär, nötter/frön!
Vi toppade våra med blåbärskesella (kesella+blåbär+vaniljpulver), gojibär, mango, pekannötter, pumpakärnor och kakao nibs, men ta vad du är sugen på och har hemma! Smeten går ju även att använda med mer matiga toppingar så att man kan äta det som lunch eller middag, varför inte toppa med avokado, sallad, keso och några skivor skinka?
Våfflor brukar väl klassas som ganska onyttig mat, men det beror precis som allt annat på vad du gör smeten av (inga pulverblandningar här inte) och vad du äter till!
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|