Direktlänk till inlägg 27 augusti 2012
I helgen har jag faktiskt inte lagat någon mat alls så jag kände för det denna kväll. Problemet var bara vad jag skulle laga? Det blev till slut att jag gjorde en sås på en av mina favoritkombinationer soltorkade tomater/fetaost/basilika och bredde över kycklingfiléer, åh så gott! Till detta frästes grönsaker och blandades i överbliven bulgur från kylskåpet, detta måttade jag inte utan bara slängde ner allt gott jag fann.
Kyckling med soltorkade tomater/fetaost/basilikatäcke och grönsaksbulgur (4 portioner)
4 lagomstora kycklingfiléer
salt o peppar
1 dl philadelphia
6 st finhackade soltorkade tomater
50-60 g smulad fetaost
1 msk torkad basilika
Några nävar fryst spenat
Några morötter
1-2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
Kokt bulgur/liknande för ca 4 personer
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Salta och peppra kycklingen och lägg i en ugnsäker form.
3. Blanda ihop philadelphia, soltorkade tomater, fetaost och basilika. Fördela och bre över kycklingen.
4. Sätt in i ugnen ca 25 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.
5. Fräs spenaten i en stekpanna så att den smälter.
6. Skala och skär morötter i "mynt". Pressa vitlök. Skär paprika i mindre bitar.
7. Fräs morötter, vitlök och paprika med spenaten. Fräs några minuter och rör slutligen i bulgur.
8. Ät allt tillsammans och NJUT!!!
Har ni också ätit något gott till middag? :D
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 |
5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|