Direktlänk till inlägg 21 januari 2012
x En variant bovetegröt med hallonkeso (keso+mosade hallon+pressad apelsinsaft) och pumpakärnor
Jag brukar oftast göra min gröt på fiberhavregryn för det är enklast och går snabbt. Bovetegröt är en sorts gröt som jag har gjort en gång och den blev sådär den gången. Men idag exprimenterade jag mig fram till en variant av gröten som blev väldigt god. Dock blev det för mycket gröt för 1 person om man inte är väldigt hungrig (typ för 1,5-2 pers) så jag sparade en bit av gröten i kylskåpet. Den kan jag steka till mellanmål någon dag. Såhär gjorde jag:
Bovetegröt (1,5 portion, eller 1 stor eller 2 små)
vatten
1 dl krossat bovete
2-2,5 dl vatten
pressad saft från 1 apelsin
3 torkade hacka aprikoser
10 hackade mandlar
1 msk kokosflingor
1/2 dl dinkelflingor (eller andra gryn/flingor som havregryn eller rågflingor)
1-2 äggvitor
1. Koka upp en liten mängd vatten. Lägg i bovetet och låt koka i ca 20 sek. Häll av vattnet. Skölj bovetet i nytt kallt vatten i en sil en stund. Denna punkt är viktigt att den görs annars kommer bovetet få en konstig bitter eftersmak.
2. Koka bovetet med 2-2,5 dl vatten. Blanda i apelsinsaft, aprikoser, mandlar, kokosflingor och dinkelflingor. Låt koka i sådär 8-12 min tills det inte är vattnigt utan har en grötliknande konsistens.
3. Eftersom jag inte ville ha allt så la jag det jag inte ville ha i en burk och ställde in i kylskåpet. Till dagens gröt blandade jag sedan i 1 äggvita.
4. Äts med vad som helst men jag rekomenderar min kesoblandning!
Mums :D
Ni får ha en trevlig lördag!
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|