x Kardemumma/vanilj keso/kesella/yoghurtblandning med en smulad riskaka, pumpakärnor och torkade äpplebitar
Blandade ihop något snabbt och enkelt nyss när jag kom hem från skolan. Åh jag älskar kardemumma+vanilj (använder vaniljpulver om någon undrar)! Förresten vet någon hur man torkar äpplebitar själv? Jag köpte nämligen en stor förpackning för ett par månader sedan, och jag har ätit det väldigt ofta (för att det är så gott), så nu är det nästan slut. Men det vore kul att torka själv istället för att köpa färdigtorkade :)
Det känns otroligt segt, men nu ska jag sätta mig med lite läxböcker igen... Fast inte så länge, ska på avslutning med grillning senare ikväll! Ni får också ha en trevlig kväll
Som sagt, här gjorde jag en av mina favoritblandningar kardemumma+vanilj, kan ni några andra bra smaksättningar eller toppingar? Lämna gärna en kommentar!
Rebeccas
30 maj 2012 18:13
Här är hur jag har torkat egna äppelringar, kolla!
http://denksam.blogg.se/2012/march/torkade-appelringar.html#comment
http://denksam.blogg.se
Ida
30 maj 2012 18:24
Vad goda mellisen du gör:) Jepp jag har provat.
Ifall du ska själv torka äpplebitar så ska du inte försluta burkar som du lägger dem i för att ifall man förslutas burken direkt så börjar dem att mögla.
Men det blir jättegott!
Antonia
30 maj 2012 19:03
Jag brukar skiva äpplet så tunt jag kan, sedan trä det på ett snöre och hänga upp på elementet. Behöver inte hänga på elementetet, räcker att det hänger fritt någonstans. Men det går ju snabbare med lite värme. Har dock sett en maskin som är ny på marknaden, där det är bara att lägga in det man vill ha torkat i typ en skål och sedan trycka på en knapp så torkas det på typ 15 min. Det ser ut som en bakmaskin typ. Jag tycker den låter grym!!
http://fullfrulle.blogg.se
Ina
30 maj 2012 19:40
Äppelskivor med eller utan skal, doppade i lättsaltat vatten, eventuellt pudrade med kanel eller andra kryddor (här kan man nog experimentera en hel del), på bakplåtspapper i ungefär 50 grader varm ugn i ungefär 3-4 timmar. Har läst massa om att ugnsluckan ska vara lite öppen för att ångan ska komma ut, men det är bara onödigt jobbigt. Öppna två gånger under tiden bara och vänd eventuellt på äppelskivorna. SÅ gott! :D
http://www.realistiskt.blogg.se
felicia
30 maj 2012 21:16
det är superenkelt.. bara skiva äpplen och lägga på bakplåtspapper på en plåt och sen köra i ugnen.. tar ganska många timmar dock :) Låg värme!
http://tkhl.wordpress.com
Åsa
30 maj 2012 22:00
Det plättlätt att göra egna torkade äpplen - bara kärna ur äpplen, skiva tunt och häng på en sytråd i taket, blir härligt sega och goda efter ett tag - eller så torkar man skivorna på mycket svag ugnsvärme på plåt och gärna ugnsluckan lite på glänt för att släppa ut ångan, detta brukar ta några timmar!