Direktlänk till inlägg 19 september 2014
Godmorgon! Idag startar jag dagen med zucchinigröt toppad med chiafrön, hampafrön, blåbär och rismjölk. Blev jättegott! Gröten är kryddad med kanel, ingefära och vaniljpulver, och den är sötad med en bit banan. Och angående zucchini, det smakar ingenting alls i gröten, men ni vet "eat your greens" och det går att göra på miljoner sätt, även till frukost.
Zucchinigröt med kanel och ingefära (1 person)
1 dl havregryn
2 1/2 dl vatten
1 dl grovriven zucchini
1/2 msk kanel
1-2 krm torkad ingefära
1-2 krm vaniljpulver
1/4 mosad banan
1. Koka upp havregryn och vatten i en kastrull.
2. När det kokar; dra ner värmen och rör i zucchini, kanel, ingefära och vaniljpulver. Låt det puttra ihop till en krämig gröt.
3. Avsluta med att mosa i bananbiten.
4. Lägg upp i en skål och toppa med vad du vill. Ät och njut!
Ps. Fredagslistan kommer senare idag än vanligt, men den kommer!
Låt mig presentera veckans fredagslista: 1. Jag har hittat en podcast som egentligen inte är en podcast utan timmeslånga avsnitt med skön yogamusik. Jag använder musiken både till yoga, meditation, avslappning och som pluggmusik. Podcast...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | 4 | 5 | 6 |
7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 |
|||
15 | 16 | 17 |
18 |
19 | 20 |
21 |
|||
22 | 23 |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
|||
29 | 30 | ||||||||
|